Vedd célba az egyik legkényesebb területet: dolgoztasd meg az alhasad!

Napi 5 perc hasizmozás

Köztudott, hogy a kockás has eléréséért kell a legtovább edzeni – akár évek munkájába is telhet, amíg eléred a kívánt formát. Próbáld ki ezeket a gyakorlatokat, amelyekkel a kitartó munkának biztosan meglesz az eredménye!

Az alhas területén látszódnak meg leghamarabb a nem kívánt pluszkilók, amelyek nemcsak a derekad kerületét növelik, hanem az egészségedre nézve is komoly kockázatot jelentenek. A hasi zsír legveszélyesebb fajtája a viszcerális zsír, amely a hasüregben telepszik meg a belső szervek között. Ha ebből nagyobb mennyiség halmozódik fel, akkor megnő a 2-es típusú cukorbetegség kockázata.

A viszcerális zsír ellen mérsékelt szénhidrátbevitellel és aerobikkal küzdhetsz. Érdemes rendszeresen megtornáztatnod a hasizmaidat, hogy azok is felvehessék a harcot a hasi elhízással.

Mi itt, a szerkesztőségben imádjuk az otthon, kevés eszköz igénybevételével, gyorsan elvégezhető gyakorlatsorokat. Ezeknek viszont sajnos megvan az a hátrányuk, hogy könnyen azt hiheted, napi 5 perc tornával mindent megtettél a tested karbantartásáért. Pedig az egészséges életmódhoz ennél több kell – a rövid gyakorlatok rendszeres végzése csupán egy jó kezdet. Mi most ajánlunk neked párat, amiket ha helyesen végzel, közelebb kerülhetsz az áhított forma eléréséhez, de ne feledd, minden edzés csak akkor működik, ha közben a megfelelő táplálkozásra is odafigyelsz.

Pörgesd végig a galériát a gyakorlatokért!

https://www.instagram.com/p/BqeVVy5A_A6/

Ismételd meg legalább háromszor az alábbi gyakorlatsort, hogy kellőképpen megdolgoztasd az izomzatod alhas tájékon. Ezekkel a mozdulatokkal a törzsizomzatodat is edzed, így a tartásodon is javítasz. Az általunk választott videóban kivétel nélkül talajgyakorlatok szerepelnek, ezért teríts magad alá egy polifoamot, amikor kipróbálod őket!

A gyakorlatsor:

  1. 10 db fenékemelés
  2. 20 db lábkeresztezés
  3. 20 db lábemelés
  4. 20 db lábnyújtás
  5. 20 db ollózás
Amire figyelj!
Ne hagyd, hogy elemelkedjen a derekad a talajtól. A 3. számú gyakorlatnál nem muszáj teljesen leengedned a lábaidat, az a fontos, hogy ne keletkezzen rés a derekad és a polifoam között.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: