Alig várod, hogy kifeküdj egy plédre a tavaszi napsütésben? Ezt az 5 könyvet ne felejtsd el magaddal vinni!

A madárcsicsergésnek és a jó időnek köszönhetően még a hétköznapok is könnyebbek. Munka után irány a park, a terasz, a kert vagy egy tóparti stég. Csak az olvasnivalóról ne feledkezz meg! Íme, 5 könyvújdonság, amit imádunk idén tavasszal.

Egyre világosabbak a reggelek, ami nagyban megkönnyíti az ébredést. Használd ki a reggeli fényt és fordítsd előnyödre. Sokan ilyenkor futnak, vagy bringáznak, mielőtt lüktetni kezd a város. Ám ha te szívesebben időzöl még otthon, akkor gondold át a napi teendőidet, meditálj, de a nyugodt reggelek arra is kiválóak, hogy olvass egy kicsit. Ugyanígy a délutáni leeresztés is egyszerűbb egy jó könyvvel. Felejtsd el a munkanapod feszültségeit, a stresszt és a határidőket. Az irodai pörgés után feküdj ki egy plédre a közeli parkba, és kapcsolódj ki. Az alábbi 5 könyv kiváló lehetőséget kínál erre.

Durica Katarina: Mennyit adtál érte?

Durica Katarina: Mennyit adtál érte?, duricakatarina.com, 4990 Ft.

Lányok és asszonyok, béranyák és biológiai szülők, petesejtdonorok és meddő nők. Lemondás, pénztelenség, kiszolgáltatottság az egyik oldalon; szégyen, remény és hatalom a másik oldalon. Vannak nők, akik elmennek a falig, hogy gyerekük lehessen, hogy megtalálják a boldogságukat, hogy kerek legyen az életük, és vannak nők, akik mindenre képesek azért, hogy a felszínen maradjanak, hogy fel tudják nevelni a gyerekeiket, hogy normális körülmények között élhessék hétköznapjaikat. A népszerű írónő új regényében ismét tabutémákat döntöget, és ahogy azt tőle már megszokhattuk: ő is újra elmegy a falig, de ő azért, hogy megírja azoknak a sorsát, akik nem beszélnek, vagy akikről mindenki más hallgatni szokott.

Náray Tamás: Barbara A végzet

Náray Tamás: Barbara, A végzet. libri.hu, 6174 Ft.

A közkedvelt divattervező, aki pár éve már íróként is elismert, új történelmi családregényt jelentetett meg. Ez a száz évvel ezelőtt kezdődő történet ma is égető aktualitással beszél a végzetről, a háború kegyetlenségéről és a túlélésről. Barbara idilli gyermekkorának az 1920-ban kirobbanó lengyel-szovjet háború vet véget. A kislánynak hamar meg kell tanulnia alkalmazkodni az élet váratlan nehézségeihez, és szembenézni az elkövetkező évek olykor fájdalmas eseményeivel és veszteségeivel. Családja életben maradt tagjai segítségével országhatárokon átívelő menekülés vár rá, és amikor végre úgy tűnhet, hogy mindnyájan szerető gondoskodásra lelnek, a végzet újabb kihívások és próbatételek elé állítja őket. Azonban mégsem adják fel. Összekapaszkodva merítenek egymásból erőt, mert elszántan hiszik, hogy a sorsukat nem a külső körülmények, hanem a saját tetteik alakítják.

Jeff Abott: Az áruló tánca

Jeff Abbott: Az áruló tánca, jaffa.hu, 3999Ft.

Jeff Abbott krimiíró, eddig 22 regénye jelent meg. Történelem és irodalom szakon diplomázott, majd a reklámszakmában dolgozott. Nagy sikerű Sam Capra-sorozatából a Végjáték elnyerte a thrillerírók nemzetközi díját, és háromszor jelölték Edgar Allan Poe-díjra. Az áruló tánca című kötetben Sam Capra nyugodtan él a texasi Austinban tizenhárom éves fiával, Daniellel, és megpróbál jó kertvárosi apuka lenni. Az utóbbi időben nincs is kapcsolata egykori társával, Milával, bár még mindig Amerika legtitkosabb kémügynökségének, a K-szekciónak dolgozik. Egy nap megkeresi egy társa a hírrel, hogy Markus Bolt, az utolsó amerikai áruló, aki nemcsak egyes ügynökök nevét, de fontos hadititkokat is kiszolgáltatott az oroszoknak, eltűnt. Először Moszkvába szökött, ám a K-szekció úgy értesült, hogy onnan is nyoma veszett. Meg kell találni, mielőtt az oroszok csapnának le rá. Samet megbízzák, hogy lépjen kapcsolatba Bolt lányával, Amandával, és állapítsa meg, vannak-e információi apja hollétéről. Fel kell derítenie Bolt váratlan menekülésének okát, és meg kell védenie Amandát az apjára vadászó gyilkosoktól. Ám ahogy az áruló felkutatása egyre veszélyesebbé válik, Sam kénytelen szembesülni egy régi titokból eredő, egyre fokozódó fenyegetéssel – ami örökre megváltoztathatja a fia és az ő sorsát is.

Meg Mason: Bánat és öröm

Meg Mason: Bánat és öröm, 21.szazadkiado.hu, 4499Ft

Egy család, egy házasság és egy krónikus betegség tökéletes tempójú, sötét humorú és megindító portréja. Hogyan lehet a bánatról vidáman írni? Meg Mason bebizonyítja, hogy könnyedén, mégis fajsúlyosan. Végre egy regény, ami nemcsak mellébeszél, hanem őszintén, gyengéd humorral meséli egy lelki betegség hátterét, és annak hatásait egy házasságra, a nagycsaládra. A regény egy Martha nevű nőről szól, aki tudja, hogy valami nincs rendben vele, de nem tudja, mi az. Férje, Patrick úgy gondolja, jól van. Azt mondja, mindenkinek van valami baja, a lényeg, hogy csinálja tovább a dolgokat. Martha elmondta Patricknek, mielőtt összeházasodtak, hogy nem akar gyereket. A férfi elfogadta ezt, mert tizennégy éves kora óta szereti a nőt, csak azt kéri, tegye boldoggá. De úgy tűnik, Martha erre sem képes. Mire a nő rájön, mi a baj, késő. Ezért kénytelen a gyerekkorától kezdve újragondolni az életét. Martha és Patrick története nemcsak egy házasság tablója, de a lelki egészség elhanyagolásáé, az apró kis önáltatásoké, melyek végül élethazugságokhoz és a kapcsolatok széteséséhez vezetnek.

Dr. Josh Axe: A piszok jó

Dr.Josh Axe: A piszok jó, jaffa.hu, 4799 Ft.

A szerző amerikai természetgyógyász, táplálkozástudományi szakértő és kiropraktőr, számos egészséges táplálkozással kapcsolatos bestseller szerzője. Küldetése, hogy megtanítsa az embereket a gyógyító táplálkozás alapjaira és azokra a természetes módszerekre, amelyekkel a lehető legegészségesebben tudnak élni. Az általa alapított gyógyászati központon kívül honlapja a világ egyik legnagyobb, természetgyógyászattal és egészséggel foglalkozó oldala, táplálkozási tanácsaival profi sportolók felkészülését és versenyzését segíti. A napokban megjelent, új könyvében rávilágít arra, hogy a tisztasággal kapcsolatos megszállottságunk és a túlzásba vitt fertőtlenítés valójában károsítja bélrendszerünk egészségét. Dr. Axe a legújabb kutatási eredményekre támaszkodva olyan egyszerűen követhető, 5 lépéses módszert mutat be, mellyel helyreállíthatjuk károsodott beleinket és leküzdhetünk számtalan különféle egészségi panaszt. Csillapíthatjuk a gyulladásokat és a krónikus fájdalmat, de elősegíthetjük a fogyásunkat is, és fokozhatjuk az energiaszintünket. Személyre szabható harmincnapos tervei segítségével – amelyekben receptek és gyakorlati tanácsok is helyet kapnak – megismerkedhetünk a természetes immunitás ősi művészetével, és helyreállítva a mikrobiomunkat, összhangba hozhatjuk magunkat a természeti környezetünkkel.

Nyitókép: Veles-Studio/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: