Alig vártuk, végre elstartolt: érdekességek a Hatalmas kis hazugságok második évadáról

A „Monterey-i ötök” visszatértek!

Tűkön ültünk, hogy megtudjuk, hogyan alakul Madeline, Celeste, Jane, Renata és Bonnie élete az első évad fináléjának durva eseményeit követően, most pedig végre pörög is a második széria! Ennek örömére 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a sorozatról!

Az HBO 2017 végén jelentette be a nagysikerű sorozat folytatását, 2018 márciusában el is kezdték forgatni az új epizódokat, június 9-én pedig visszacsöppenhettünk a bűntől és bajtól menekülő, csinos anyukák életébe. Az első rész ugyan kissé laposra sikeredett (a másodikkal pedig egyelőre le vagyunk maradva), de ez nem vette el a kedvünket attól, hogy összegyűjtsünk néhány érdekességet a legújabb epizódokról. Az írás spoilereket nem tartalmaz! 🙂

1. Reese Witherspoon, Laura Dern, Zoë Kravitz, Shailene Woodley és persze Nicole Kidman is szerepelnek a Golden Globe és Emmy-díjas sikersorozat folytatásában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) által megosztott bejegyzés,

2. Ahogyan az első évad szereposztása is szokatlanul meghatározóra sikerült, a készítők a második évad sikerét sem bízták a véletlenre, egy igazi filmcsillaggal bővítették a csapatot. Kulcsfontosságú szerepben láthatjuk az Oscar-díjas Meryl Streepet: az elhunyt Perry édesanyját alakítja, aki San Franciscóból Monterey-be utazik, hogy kiderítse, milyen hazugságok rejlenek fia rejtélyes halálának hátterében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

big little lies (@biglittlelies) által megosztott bejegyzés,

3. Az Ördög Pradát visel sztárján kívül még több új karaktert ismerhetünk meg. Crystal Fox Bonnie édesanyja, Elizabeth, míg Mo McRae egy általános iskolai tanár, Michael Perkins szerepében tűnik fel.

4. A sorozat első évada Liane Moriarty: Big Little Lies című könyve alapján készült, David. E. Kelley írta mind a hét epizódot, ezzel bezsebelt egy Emmy-jelölést, mint forgatókönyvíró, producerként pedig meg is nyert egy másikat. A történet folytatásán szintén ő dolgozott, Moriarty készített egy novellát a második évad kedvéért, a forgatókönyvíró erre alapozta a munkáját.

5. Egy új rendezőt is kapott a sorozat, az Oscar-díjas Andrea Arnold vette át Jean-Marc Valle munkáját. A filmszakma rangos elismerését 2005-ben nyerte el a Darázs című rövidfilmjével.

6. Már a sorozat előzeteséből is kiderült, hogy a bűnös anyukákat Monterey-i ötöknek nevezik a showban, ezt Jane az egyik kollégájától tudja meg az első epizód egyik tengerparti jelenetében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicole Kidman (@nicolekidman) által megosztott bejegyzés,


7. Nicole Kidman szerint hiba lenne összehasonlítani az első és a második évadot. A folytatás mélyíti a történetet, azt dolgozza fel, milyen hatással vannak az öt nő életére az átélt traumák, illetve a Celeste férjének halálát övező hazugságok.

8. A forgatókönyvíró elmondása szerint nem a fordulatok, hanem a karakterfejlődés kerül a fókuszba: „A miénkhez hasonlóan az ő életük is látszólag összeszedettnek tűnik, de bármennyire is próbálják rejtegetni, a törések és repedések idővel kirajzolódnak” – nyilatkozott Kelley. „Amint a hasadék szélesedni kezd, gyors tempóban eluralkodik a probléma.”

9. A sorozat a folytatással egy saját Instagram-oldalt is kapott, itt még több izgalmas teaser fotót és videót találsz.

10. A második évad 7 epizódból áll és ez lesz a befejező széria.

A fordulatos történet, a tehetséges színészek játéka és a gyönyörű kaliforniai forgatási helyszínek mellett a sorozat egyik nagy erőssége még mindig a filmzene. Ha lazítanál egy kicsit, csak nyomd meg a lejátszás gombot!

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: