Állati nyár – ezek a szezon legmenőbb mintái

Ha szereted, akkor óriási szerencséd van, ha pedig nem kedveled, ideje, hogy megbarátkozz velük, hiszen 2024 nyara kétségkívül az állatmintákról szól. Legyen leopárd, zebra, kígyó vagy akár tehén, most minden állati printtel divatdiktátor lehetsz.

A leopárminta a „mob wife trend” berobbanásával lett újra releváns, amihez hamar csatlakozott a kígyóbőr print is. Azonban itt nem álltunk meg, és a cowboy core-ral párhuzamban hamar képbe került a tehén, majd azzal kontrasztban a zebra is, amit ugyan sosem fogunk olyan stílusosan viselni, mint anno Győzike, de azért érdemes megpróbálkoznunk vele.

Állatminta a kifutón

A leopárdminta a ’90-es években élte virágkorát, azonban ha inspirációra vágyunk, nem feltétlen kell a múlt évezredben keresgélnünk, hiszen idén nyárra már a legnagyobb designerek kifutóin is megjelentek az állatmintás darabok. A Fendit például a piton ihlette meg, a Jacquemus ragaszkodott a leopárdhoz, de így tett a Celine és Nina Ricci is. Persze, tudjuk, hogy az állatmintás darabok sokaknak ijesztőek lehetnek, különösen a minimalisták számára, akik ódzkodnak a nyomatoktól és ragaszkodnak a minimalista esztétikához. Azonban ezek a printek idén olyan sokszínűek, hogy még a legletisztultabb stílusban is megférnek. Kell ehhez több bizonyíték, minthogy Kim Kardashian és Alexa Chung egyszerre rajonganak érte? Előbbinél az sem szokatlan, hogy tetőtől-talpig állatmintás darabokba bújik, míg utóbbi inkább a kevesebb több elvet követi, de a leopárdmintának még ő sem tudott nemet mondani. Chung nemrégiben ugyanis egy mintás caprinadrágban hirdette, hogy ő is behódolt a trendnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexa Chung (@alexachung) által megosztott bejegyzés

És a kifutón túl

Ha pedig Alexa Chung is beújított egy ilyen darabot, akkor bizony, minden magára valamit is adó trendszetter átgondolja ezekhez az állati printekhez fűződő viszonyát. Idén egyébként nagyon széles palettán válogathatunk, hiszen a divatházak után szinte mindenhol megjelentek a leopárd-, tigris-, zebra- és kígyómintás darabok. A fast fashion fazonban és stílusban is számtalan variációt kínál, hogy mindenki megtalálhassa új kedvencét. Mi pedig körül is néztünk ebben a kínálatban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ely Cole (@ely.cole) által megosztott bejegyzés

Idén a fashion infuenszereknél egy ideje már nagyot mennek a leopárd- és a kígyómintás farmerek és nadrágok, ami szinte minden stílusban megtalálta a maga helyét. Figyeljünk, hogy lehetőség szerint egy bővebb fazonú nadrágot szerezzünk be, ami nem csak kényelmesebb, de ha kedvünk tartja, fesztiválszettjeink részeként is ugyanúgy hordhatjuk, mint egy bájos, galléros fehér inggel vagy basic pólóval a hétköznapokban, esetleg fürdőruhánkkal a nyaralás alatt.

Bershka: 10.995 Forint; Bershka: 14.995 Forint; Bershka 9995 Forint

De persze, ebben a hőségben nem mindig praktikus a hosszúnadrág, sőt! Azonban most szerencsére divatos bermudákat, klasszikus sortokat, ezerféleképpen variálható szoknyákat is bőven találunk a boltok polcain. Viseljük sportosan sneakerrel vagy elegánsan egy magassarkúval, a ruhatárunk minimalista darabjai közül kivétel nélkül mindennel működhetnek.

Bershka: 10.995 Forint; Bershka: 10.995 Forint; Stradivarius: 10.995 Forint

Viszont nemcsak basic darabokkal párosítva nem keltik rögtön a „túl sok” benyomását, hiszen egyszerűbb fazonokat választva, szinte önmaguk kiegészítőjeként viselve is befutók lehetnek az állatmintás ruhák vagy szettek.

Bershka: 9995 Forint; Zara: 23.990 Forint; Bershka: 7995 Forint

Azok pedig, akik megvannak győződve arról, hogy ezeket a printeket nem lehet elegánsan viselni, most lehet, átgondolják ezt az állítást, hiszen számtalan gyönyörű maxiruha, áttetsző dressz és szatén darab cáfolja ezt az állítást.

Zara: 19.995 Forint; Bershka: 11.995 Forint; Zara: 25.995 Forint

Nyitókép: Kim Kardashian Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: