Állati szettek: a modellek és a sztárvendégek is „bevadultak” a Schiaparelli divatshow-ján

Kylie Jenner oroszlánfejjel a vállán, Naomi Campbell farkasbőrben, Shalom Harlow pedig hópárduccal a mellkasán. Csak néhány outfit a Schiaparelli divatbemutatójáról.

A divat mindenkinek mást jelent. De a kreativitás, az önkifejezés, az inspiráció és az újdonság biztosan olyan szavak, melyeket mind a divathoz társítunk. Nos, újdonságban a tegnapi Schiaparelli divatshow nem szenvedett hiányt. A ruhaköltemények ugyanis állati izgalmasra sikerültek. Szó szerint.

Pokoli kreációk a Schiaparelli divatbemutatóján

Az Inferno névre keresztelt kollekciót Dante Isteni színjátéka és az abban szereplő vadállatok ihlették. A tervező, Daniel Roseberry így tisztelgett a 12. századi olasz mű előtt, melynek első fejezetében Dante utazik a pokol mélyére. Az ebből született kreációk pedig nagy sikert arattak a sztárok körében, hiszen nemcsak a kifutón vonuló modellek, de az első sorban helyet foglaló celebek is büszkén viselték a vadállatokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dazed Fashion (@dazedfashion) által megosztott bejegyzés

A Szépség és az ő Szörnyetege

Kylie Jenner például úgy döntött, egy apró kiegészítővel dobja fel az elegáns, kis fekete ruháját. Így került egy hatalmas oroszlánfej a vállára, amit (akit?) ő csak úgy mutatott be Instagram oldalán, mint az „ő Szörnyetege”. Természetesen ő maga a Szépség szerepét kapta a történetben. Mielőtt azonban nagyon megijednénk, Jenner nem egy szafari áldozatát viselte az alkalmon, az oroszlánfej műszörméből készült. Azonban kellő nagyságú volt ahhoz, hogy igazinak tűnjön, sőt akár ahhoz is, hogy a Széchenyi Lánchíd lábánál fogadja a turistákat.

Emellett alig tűnt szembe Doja Cat ruhája, aki egy merész skarlátszínű báli ruhát viselt, amihez az egész testét pirosra festette és telerakatta Swarovski kristályokkal. Ez egy másik alkalommal a nap híre lett volna, de ezen a divatbemutatón elveszett a kreativitás dzsungelében.

Éjszaka a múzeumban?

A vadállatokkal teletűzdelt outfiteknél ugyanis nem állt meg a texasi tervező, Roseberry. A divatház korábbi termékei által inspirálva például a Shocking! elnevezésű parfümös üveg formájára készített fűzős ruhákat, de a show-n bemutattak pávatollal és ékkövekkel díszített koktélruhákat, és szobornak beillő estélyiket is, melyek teljesen eltakarták a modellek arcát. A divatház múzsájának, Maggie Maurernek például teljesen aranyra fújták be az arcát, sőt az egész fejét. A divatbemutató pedig összességében olyan élményt keltett, mintha egy múzeumi kiállítás elevenedett volna meg a szemünk előtt. Biztosan jó ideig nem felejtjük el.

Forrás: Dazeddigital.com
Nyitókép: Estrop / Contributor / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: