Egy házaspár lakókocsival járja be Amerikát és közben bajba jutott állatokon segít

Chantal Wadsworth és Vernan Kee rajong az utazásért, valamint mindketten nagy állatbarátnak tartják magukat. A két szenvedélyüket a lehető legtökéletesebb módon kombinálták.

A 32 éves Chantal Wadsworth és párja, Vernan Kee megtette azt, amiről sokan csak álmodozni mernek: maguk mögött hagyták a nagyvárost, hogy a szenvedélyüknek élhessenek. A házaspár egy lakókocsival járja be az USA legnagyobb indián rezervátumát, és közben a terület történelméről, hagyományairól tart előadásokat. Az utazás közben pedig minden bajba jutott állatnak segítenek új otthont találni.

A nahavó legendák nyomában

A nahavó törzsnek otthont adó Navajo Nation az USA legnagyobb indián rezervátuma, 27 ezer négyzetkilométeres területe Új-Mexikó, Arizona és Utah államot is érinti. Chantal Wadsworth és Vernan Kee is jól ismeri a környéket és elképesztő természeti adottságait, hiszen mindketten itt nőttek fel. Fiatal felnőttként azonban maguk mögött hagyták a szülőföldjüket, majd San Diegoban telepedtek le. Ahogy múltak az évek, a nagyvárosi nyüzsgésben egyre jobban hiányzott nekik a természet. Nyolc évvel később arra lettek figyelmesek, hogy minden hétvégét kempingezéssel és túrázással töltöttek. 2018 nyarán úgy döntöttek, nem hosszabbítják meg lakásuk bérleti szerződését – és ezzel örökre megváltozott az életük. A házaspár vásárolt magának egy Ford Transit kisteherautót és visszatértek szülőföldjük területére.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RezRoads (@rezroads_sw) által megosztott bejegyzés

Azóta Wadsworth és Kee nemcsak meglátogatja a rezervátum legszebb természeti csodáit, hanem a nahavó hagyományokról és történelmükről tanul. Ismereteiket pedig igyekeznek a törzs új generációjának is továbbadni. „Szeretnénk minél több nahavóval megismertetni a hazánkat és a történetünket. Úgy érzem, ha nem közvetítjük feléjük ezeket az információkat, akkor örökre elvesznek majd.” mondta Wadsworth.

Négylábú-mentés négy keréken

A házaspár mindig nagy állatbarát hírében állt: 2018-ban nem ketten, hanem három mentett kutyájukkal közösen vágtak bele a nomád életbe. Az elmúlt 3 évben számos kóbor állattal találkoztak, és szívügyükké vált, hogy a gazdátlan jószágoknak új otthont találjanak. Másfél éve már nem három, hanem hat négylábúval élnek együtt. Bruce, Harley, Koba, Sandy, Bear Bear, illetve Dusty mellett olyan szűkössé vált a kisteherautó, hogy egy pótkocsival is ki kellett egészíteniük négykerekű otthonukat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RezRoads (@rezroads_sw) által megosztott bejegyzés

Az extra hely lehetővé teszi, hogy a bajba jutott állatokat ideiglenesen befogadják, és a legközelebbi menhelyre vigyék őket. Az állatmentő szervezeteknek gyakran segítenek kutyaházakat építeni, valamint élelmet és más felajánlásokat a telephelyükre szállítani. Sőt, arra is volt már példa, hogy az utazás közben egy olyan állatra bukkantak, akinek a gazdája már jelentette eltűnését és nekik köszönhetően ért biztonságban haza a kiskedvenc.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RezRoads (@rezroads_sw) által megosztott bejegyzés

Wadsworth és Kee már közel 50 állatnak segített új otthont találni. Az utóbbi időben ebben Instagram oldaluk is segítségükre van, hiszen rendszeresen megosztják, ha egy gazdátlan állatra bukkannak. Illetve a meseszép tájképekkel kápráztatják el követőiket.

Forrás: Insider
Nyitókép: @rezroads_sw/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is olvasd el:

Legnépszerűbb cikkek: