Álomszerű kiállítás járja be a világot Van Gogh csodálatos festményeiből

Jövő nyáron az Indianapolis-i Newfields Művészeti Múzeum magával ragadó élménnyel várja a látogatókat. A hatalmas méreteket öltő, digitális galériában a világhírű festő legjelentősebb művei elevenednek majd meg.

A The Lume névre keresztelt projekt az ausztrál székhelyű Grand Experiences nevű céghez tartozik, akik Birmingham, Zürich és Sydney után, 2021 nyarán az Egyesült Államokba is elviszik azt a kiállításukat, amelyben 150 csúcstechnológiájú projektor fogja a posztimpresszionista alkotásokat háromdimenziós világgá alakítani.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

In another world first, we are excited to announce our new outdoor, multi-sensory experience celebrating the life and work of renowned artist Vincent Van Gogh. Our latest innovation, Digital Nights, will have its world premiere under the starry, starry night sky in Wellington, New Zealand. Visitors can enjoy the Dutch artist’s works on a monumental-scale, brought to life in a bespoke outdoor gallery of shipping containers stacked three-high. Digital Nights will run from 28 August till 30 October, at Odlins Plaza on Wellington’s spectacular waterfront. We are thrilled to finally bring the magic of Grande and Digital Nights to our neighbours in New Zealand, in a COVID-safe, contactless and social-distanced environment. Read more here: https://grandeexhibitions.com/blog-post/world-premiere-of-digital-nights-announced-in-wellington-nz/ #wellington #newzealand #digitalnightswellington #digitalnightsnz #grandeexhibitions #digitalnights #travelingexhibition #immersiveart #immersiveexperience #projectionart #vincentvangogh #vangogh #vangoghalive

Grande Experiences (@grande_experiences) által megosztott bejegyzés,

A The Lume eseményszervezői szerint a kiállítás azokat az embereket is megszólítja majd, akik csak ritkán látogatják a hagyományos galériákat. Az új technikának köszönhetően az érdeklődők sokkal kötetlenebbül, újszerű módon merülhetnek el a művész munkájában. Részesei lehetnek annak, ahogy a Van Gogh-ra jellemző élénk színek és kifejező ecsetvonások megelevenednek a térben. „Arra ösztönözzük a közönséget, hogy új perspektívából közelítsék meg a festészetet, és másképp értékeljék azt. A nemzetközi munkákból szerzett tapasztalatok alapján tudjuk, hogy a látogatók megújult elismeréssel látogatnak majd el a Newfields Indianapolis Művészeti Múzeumba” – mondta Bruce Peterson, a Grande Experience alapítója.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grande Experiences (@grande_experiences) által megosztott bejegyzés,

Forrás: mymodernmet.com; Newfields; Grande Experiences
Nyitókép: @grande_experiences/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: