Álomszerű nyugdíjas évek: együtt öregszik meg a luxusházban a 7 barátnő

Ők a 21. századi Golden Girls!

Gyerekként mennyit álmodoztunk arról, hogy ha felnövünk, együtt élünk majd a legjobb barátnőnkkel. Úgy tűnik, hogy a mesék néha tényleg valóra válnak! 7 kínai barátnő a fejébe vette, hogy egy luxusvillában töltik majd nyugdíjas éveiket.

Erős hit a barátság erejében és nem kevés pénz – mindössze ennyi kell ahhoz, hogy egy csapat barátnő megvegyen egy vidéki házat, ahol közösen megöregedhetnek. A harmincas éveikben járó kínai nők kezdetben csak viccelődtek az összebútorozás gondolatával, míg 2018-ban az egyikük rátalált egy 700 négyzetméteres házra Guangzhou külvárosában. Beleszerettek a felújításra váró ingatlanba és úgy döntöttek, valóra váltják a meseszerű álmukat.

Húsz éve elválaszthatatlanok

Közel egy évtizede fantáziálnak arról, hogy együtt töltik majd idős napjaikat. Több mint 20 éve ismerik egymást, jelenleg is együtt dolgoznak. Úgy érzik, még a testvéri köteléknél is erősebb a közöttük lévő kapocs.

„Mindig azt mondogatjuk, amikor betöltjük a hatvanat, összegyűlünk és együtt élvezzük a nyugdíjas éveket” – mondja egyikük a felvételen.

Félkész házból modernkori palota

Egy biztos, kevesen engedhetik meg maguknak azt a nagyszabású építkezést, amit a barátnők lebonyolítottak. 4 millió yuant, azaz nagyjából 170 millió forintot költöttek az elhagyatott, három és fél szintes téglaházra. A földszinten egy hatalmas közösségi teret alakítottak ki, ide tartozik a tágas, rusztikus konyha is, ahol együtt főzőcskézhetnek, a felsőbb szinteken pedig mindegyiküknek külön tatami szőnyeggel burkolt hálószobát rendeztek be. Az enteriőr kifinomult, a szőnyegeket és asztalokat Indiából és Marokkóból hozatták.

Közös szenvedélyükről a teázásról sem feledkeztek meg: 3 üvegfallal határolt teázó szobát rendeztek be, a hegyekkel és erdőkkel körülvett ház kertjében pedig egy teapavilont is emeltek, amihez egy bambuszból készült sétány vezet. De nem a kis szentélyük a kert egyetlen éke, egy szabadtéri medencét is építtettek a barátnők.

A kérdés már csak az, mikor veszik birtokukba álmaik otthonát. 10-15 éven belül felnőnek a gyerekeik, és amint kirepültek, kezdődhet is a közös főzés, a teázgatás és az éneklés. Nem félnek, hogy addig megromlik a viszonyuk, sőt, azon dolgoznak, hogy még jobban kiegészítsék egymást. Megbeszélték, hogy mindannyian elsajátítanak egy-egy hasznos képességet. Egyikük a főzésben jeleskedik majd, más a tradicionális kínai orvoslásba ássa bele magát, a harmadik megtanul hangszeren játszani a többiek szórakoztatására, és így tovább. 

Fotók: YouTube

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: