10 őszinte illusztráció a babavárás és a szülés utáni időszak legszebb és legnehezebb pillanatairól

Amanda Oleander grafikust saját élményei, tapasztalatai inspirálták, így igazán hiteles, érzelmes és mindenki számára megindító képsorozatot készített a babavárásról, illetve a szülést követő időszakról.

Amanda Oleander amerikai művész tavaly adott életet első gyermekének, Benny-nek. A grafikus úgy döntött, hogy életének egyik legkülönlegesebb, egyben legnehezebb időszakát dokumentálja: rajzai egyfajta digitális naplóként funkcionálnak, amelyek a terhesség bejelentésétől kezdve egészen a szülésig szemléltetik Oleander napjait. A művész sosem akarta idealizálni a babavárás pillanatait. Ha kellett megdöbbentő őszinteséggel mutatta be a valóságot követőinek. Íme, Oleander képes naplójának legemlékezetesebb bejegyzései. Amennyiben a történet folytatására is kíváncsi vagy, látogass el az Instagram-oldalára (@amandaoleander), hiszen a kisfia születése óta is rendszeresen megosztja szellemes és érzelmes alkotásait. 

A nagy bejelentés

„Terhes vagyok! Annyi mondanivalóm van, hogy nem tudom hol kezdjem. Joey és én nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy kisbabát üdvözölhetünk az életünkben”

Már most nagyon szeretünk


„Még mindig szürreális számomra, hogy egy másik ember nő bennem. Újabb szívdobbanás, egy kis ember szívja a hüvelykujját, és mozog a pocakomban. A hasam úgy néz ki, mint általában, amikor egy nagyobb adag ételt eszek. Még nem érzem, hogy bármi is történne odabent. Nagyon izgatott vagyok, melyik nap érezhetem meg, hogy a baba mozog, és láthatom, ahogy a testem együtt nő vele. Úgy érzem, hogy minden olyan gyorsan történik. Ezt az illusztrációt az ihlette, hogy Joey megkérdezi a babát, mi a helyzet vele és beszél hozzá.”

Hányinger a zuhany alatt

„A múlt hónapban zuhanyzás közben tört rám a hányinger. Visszajött az összes pattogatott kukorica, amit megettem. A zuhany alatt mindig hányingerem volt, különösen a fogmosás alatt/után. Azt mondják, reggeli rosszullét, de számomra ez egész napos volt. Most, hogy a második trimeszterbe léptem, sokkal jobban éreztem magam (néha még mindig hányok, de nem olyan vészes). Sós ételeket eszem, ha rám tör a nassolhatnék. A hányinger leküzdésében pedig a citromkarikák illata és íze segített.”

A babavárás reggeli életképe

„Ezek voltunk mi ma reggel. Csodálatos volt. Nagyon hálás vagyok ezért az életért, a szeretetért és a fiunkért.”

Izgő-mozgó pocaklakó

„Ezt a képet az éjszakai rutinunk inspirálta, amikor érezzük, hogy mozog a bébi, és beszélünk vele. Körülbelül 3 hét van hátra ebből a varázslatos második trimeszterből, mielőtt a harmadikba lépek. Hová repült az idő?”

Elviselhetetlen hátfájás

„Körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdődött a hátfájás. Ha a zuhany alatt előrehajoltam, a hátamra csapódó víz kellemes, de csak átmeneti megkönnyebbülést jelentett. Egy héttel a fájdalom megjelenése után minden nap sétálni/túrázni kezdtem. Most már egy hónapja csinálom. Nincs szabadnap. Mindössze két hét alatt – miközben következetesen csináltam – rájöttem, hogy a hátfájásom teljesen elmúlt. Gyenge volt a hátam, nem bírta el a növekvő baba súlyát.”

Csodálatos test

„A terhesség tanított meg arra, milyen varázslatos a testünk. Hálás vagyok a testemnek, amiért képes létrehozni egy új életet, valamint egyszerre két lelket és embert befogadni. Amiért növekszik és fejlődik. Ez arra inspirált, hogy jobban vigyázzak rá, mint korábban bármikor. A múltban gyakran éreztem, hogy az elmém, a testem és a lelkem időnként külön-külön működik. A terhesség alatt úgy érzem, hogy nagyon összehangoltan dolgoznak annak érdekében, hogy a babánk a legegészségesebb és legboldogabb környezetben lehessen. Abban reménykedem, hogy ezután is fennmarad ez az összhang. Törekszem majd rá.”

Új ébresztő

„Mostanában nagyon vadul mozog. Ez az új módja a reggeli ébredéseimnek.”

A család legújabb tagja


„30 óra vajúdás után. Néhány komplikáció a többszörös epidurális érzéstelenítés után kiderült, hogy túl nagy baba ahhoz, hogy műtét nélkül szülhessem meg (4,3 kg). Császármetszésem volt, és hétfő este Benny egészségesen megérkezett ebbe a világba. Sokkal jobban vagyok, de még mindig lábadozom a kórházban. Úgy tűnik, holnap hazamehetünk.”

Közös vacsora

„Szoptatás közben engem is etettek. Benny-t a vacsora után, a desszert elkészülése előtt megetettem. Joey olyan kedves volt, szeretett volna megbizonyosodni arról, hogy még melegen elfogyaszthatom az epres-zabos sütit. Így amíg én Benny-t etettem, ő engem.”

Forrás: Bored Panda
Nyitókép: @amandaoleander/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: