Amanda Seyfried olyan csodás élménynek tartja a szülést, hogy egy időben dúla szeretett volna lenni

A Mamma Mia! filmek sztárját olyannyira elbűvölte a szülés, hogy még egy dúlaképzést is elkezdett annak érdekében, hogy hivatalosan is segíthesse a nőket az anyává válásuk pillanatában.

A Marie Claire-nek adott címlapinterjújában a színésznő arról is mesélt, hogy a szülésélménye mennyire meghatározta az identitását. Olyannyira fontos mérföldkő volt ez az életében, hogy egy ideig komolyan elgondolkozott azon, hogy dúlává képezze magát. „Ez a legfantasztikusabb dolog a világon, aminek valaha is a részese voltam” – mondta Amanda. A színésznőnek és férjének, Thomas Sadoskinak egyébként két gyermeke van, az ötéves Nina és a 19 hónapos Thomas. Kisfia születésére úgy emlékszik vissza a színésznő, hogy az rendkívül nehéz és fájdalmas szülés volt, amelynek az élményét sokáig tartott feldolgoznia. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amanda Seyfried💛 (@mingey) által megosztott bejegyzés

Szakértő segítség és támogató barát

„Sokat beszélgettem a dúlámmal a szülésről, és arról, hogy ő mit is csinál közben, végül azt éreztem, hogy ez a legjobb dolog a világon. Egyszerűen csak ott akartam lenni a nőkkel, hogy segítsem őket ebben a felemelő és különleges pillanatban.” – lelkendezett Seyfried. Végül a dúlává válás útján nem ment végig a színésznő, ugyanis ahhoz, hogy valaki hivatalosan is dúla legyen, több képzést is meg kell csinálnia, ami nem fért bele az életébe. Rájöttem, hogy inkább csak abban vagyok igazán jó, hogy masszírozzam a nők hátát a vajúdás közben és fotókat készítsek az egész folyamatról.” – tette hozzá viccelődve.

De az Oscar-díjra jelölt színésznő más úton is tudja támogatni a szülőket és a gyerekeket. A barátai segítségével játszóházakat épít, amelyek fenntartható alapanyagokból készülnek és elég nagyok ahhoz, hogy a gyerekek elférjenek bennük. A tervek szerint még ebben az évben el is szeretnék indítani a céget. „Annyira jó érzés olyan dolgokat csinálni, amik kívül esnek a komfortzónámon. De ezt nem szeretném elszúrni, ezért nem én leszek az arca. Hiszen én nem egy reklámarc vagyok, hanem színésznő.”

Forrás: People; Marie Claire
Nyitókép: John Lamparski / Stringer/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: