Amikor Jennifer Lopez hallgatott a megérzésére és ezért hálásak vagyunk neki

Az énekesnő elárulta, ha stylistjára hallgat, sosem veszi fel az ikonikus Versace ruháját, ezzel pedig egy komoly divattörténeti pillanattal lennénk ma kevesebbek.

Mind tudjuk, akik sokszor órákat állunk a tükör előtt a megfelelő szettet keresve, hogy az öltözködés bizony egy kőkemény feladat a nőknek, pedig legtöbbünk sosem jut el olyan neves eseményre, mint az A-listás sztárok. Ám mielőtt azt gondolnánk, ők jóval kedvezőbb helyzetben vannak nálunk, hiszen stylistok és tervezők sora áll rendelkezésükre, hogy egy-egy ilyen alkalommal a lehető legjobb formájukat nyújtsák, eláruljuk, hogy ez olykor még több dilemma elé állítja őket, mint minket.

A minap Jennifer Lopez osztott meg egy érdekes kulisszatitkot egy, ma már legendásként emlegetett összeállításáról. Az énekesnő a Vogue-nak adott interjújában elmesélte, 2000-ben az akkori stylistja, Andrea Lieberman szinte könyörgött neki, hogy ne a Versace ruhájában menjen a Grammy-gálára. A szakember azért tiltakozott a darab ellen, mert a kreációt addigra Donatella Versace és Geri Halliwell is viselték már díjátadón, s úgy érezte, nevetség tárgyává válna ezáltal Lopez a kamerák és kritikusok előtt.

“Az egy olyan ruha volt, amit többen viseltek már előttem, ezért a stylistom azt akarta, válasszak inkább valami mást. Én viszont úgy voltam vele, hogy ő vette meg azt a ruhát, ráadásul egyértelműen az állt a legjobban és abban éreztem magam a legjobban, úgyhogy ennek ellenére is felhúztam. Aztán jó nagy feltűnést keltett…” – emlékezett vissza Jennifer Lopez.

Fotó: Jacopo Raule/Getty Images

És milyen jól is döntött a színész-énekesnő, hiszen az ominózus Grammy-gála után mindenki – kritikusoktól rajongókig – erről a feltűnő kreációról beszélt, ám a stylist félelmeivel ellentétben egyáltalán nem negatív felhanggal. Sőt a díjátadó után sosem látott érdeklődés mutatkozott Donatella kreációja iránt, az emberek tömegesen kerestek rá az interneten az énekesnő legendássá vált ruhájára. Utóbbinak köszönhető, hogy a Google ekkor lépett egy nagyot és létrehozta képkereső funkcióját. JLo karrierjének legnagyobb divattörténeti húzásaként vonult be a köztudatba ez a merész, de mégsem közönséges megjelenés, bátran mondhatjuk tehát, hogy jó döntés volt részéről, hogy nem hallgatott másra, csakis a megérzéseire. A ruha jelentőségét ugyanis napjainkban is sokan Marilyn Monroe ikonikus fehér ruhás pillanatához hasonlítják.

“Azt hiszem, minden generációnak szüksége van egy ilyen meghatározó momentumra a divat terén – mondta JLo. – De hogy miért pont ez lett az? Nem tudom, egyszer csak belekapott a szellő a ruhába, én kisétáltam a színpadra és ez valahogy olyan megismételhetetlen pillanat lett.”

Az énekesnőnek azért akadtak még emlékezetes szettjei karrierje során, ilyen volt például az a teljesen fehér összeállítása, amit az MTV Video Music Awards-on viselt. “Azóta is előszeretettel utánozzák az emberek halloweenkor” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy bár nem volt első látásra szerelem az az outfit, de azt a tanácsot kapta, hogy a nagyszabású estélyi helyett viselje azt a díjátadóra.

“Meglepődtem, de tulajdonképpen jól éreztem benne magam, így belementem” – vallotta be az Álmomban már láttalak sztárja, aki nem titkolja, hogy karrierje legfontosabb döntéseiben – ami az ő esetében nyilván az öltözködést is magába foglalja – örömmel hagyatkozik intuíciójára. Ezen a téren pedig mindannyian tanulhatnánk tőle, hiszen ma már tudjuk, nem is biztos, hogy a legjobb döntéseink azok, amik fejben dőlnek el.

 

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images
Forrás: people.com

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: