A rózsaszín ködön túl: 3 érzés és gondolat friss házasként, amire nem számítasz

Kimondtad a boldogító igent, de mi jön utána? Olyan érzések és gondolatok vegyülhetnek a boldogságodba, amelyekre nem számítottál friss házasként, és előre senki nem figyelmeztetett rájuk.

Az esküvőtök előtt és a nagy napon annyi izgalmas dolog történik veletek. Aztán jönnek a hétköznapok friss házasként, és rá kell döbbenned, hogy a boldogságodba vegyül még más is. Ezek az érzések meglephetnek, sőt, talán kicsit meg is ijesztenek, fel is kavarhatnak. Persze, hiszen sem anyukád, sem a nagyi nem szólt, hogy már a második hétre telesírsz egy csomag papírzsepit, mert bizony, mi emberek komplex lények vagyunk. És igen, olykor elárasztanak minket az érzéseink, például az esküvőnk utáni első időszakban teljesen normális, ha az alábbiakat tapasztalod.

Esküvő utáni blues

Ahogy a legtöbb pár, valószínűleg te és a társad is egyik teendőből vagy izgalomból a másikba estetek az eljegyzés után, ami kitartott egészen az esküvőig. És szinte biztos az is, hogy a nagy napra is jutott bőven ezekből.

esküvő ifjú pár
Fotó: FG Trade / Getty Images

Aztán mintha elvágták volna: egyszer csak elcsendesedik a kis világotok, és jön az úgynevezett esküvő utáni blues, amikor szomorúnak és unalmasnak érezheted az életeteket. Mit tehetsz? Tudatosítsd magadban, hogy erről szó sincs, és tegyetek a pároddal (azaz bocsánat, már a férjed!) azért, hogy a hétköznapokra is jusson egy kis pezsgés. Hívjátok át a legközelebbi barátokat vacsorázni, és köszönjétek meg nekik újra, hogy olyan szuperré varázsolták az esküvőtöket. Írjatok kézzel köszönőleveleket (a rokonoknak nagy örömet szereztek majd ezekkel), vagy vegyetek fel jópofa, rövid kis köszönő videókat, amiket megoszthattok a násznéppel. Nézzétek vissza az esküvői felvételeket, és készítsetek együtt fotóalbumot a legszebb pillanatokból.

Egy tipp: nálunk bejött, hogy egy nagyobb nászút helyett kisebb utazásokra mentünk. Utaztunk egyszer kettesben, egyszer a férjem kislányával és a legjobb barátainkkal, így tulajdonképpen egész nyáron volt mit várni.

Az első veszekedések friss házasként

Már az első hetekben eljöhet az a pillanat, amikor sor kerül az első házastársi veszekedésre. Ez azért lehet fordulópont, mert utána rájöttök, hogy egyikőtök sem megy sehova. Már többek vagytok egymásnak, mint pár vagy élettárs: már család vagytok, és igen, utána már lehet, hogy azért szöknek könnyek a szemedbe, mert a felismerés, hogy ő már a családod, addig nem ismert büszkeséggel tölt el.

Az esküvőtök utáni hetekben valószínűleg újfajta megbecsülés is születik a szívetekben egymás iránt, és érezni fogjátok elköteleződésetek valódi mélységét.

Nyomásérzés a következő mérföldkő miatt

Alig kötöttetek házasságot, de a család, a barátok, a kollégák máris azt kérdezik, mikor vesztek nagyobb házat és mikor jönnek a gyerekek? Nem vagy vele egyedül, az emberek tényleg nagyon tapintatlanok tudnak lenni. És még akkor is kibökik azt a bizonyos kérdést, ha belül érzik, hogy nem kellene, vagy ha pontosan tudják, hogy még nem készültetek fel a következő lépésre a férjeddel. Ez pedig nagy nyomást jelenthet számodra, számotokra.

fotó: Westend61/GettyImages

A szakemberek azt tanácsolják, mindig nézz szembe a kellemetlen kérdésekkel, amikor neked szegezik őket, de tedd mindenki számára világossá, hogy a saját magatok által megszabott ösvényen haladtok. És van egy saját ütemtervetek, amihez köszönitek szépen, de majd ti tudjátok, hogyan tartsátok magatokat.

Haladjatok a saját tempótokban, és ne feledjétek: a közös életetek minden szakaszának megvannak a maga ajándékai. Élvezzétek ezeket!

Forrás: MarthaStewart.com
Nyitókép: vladans / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: