Ámulatba ejtő szettekben pompáztak a sztárok a 92. Oscar-gálán

Az Oscar-gála minden évben a legjobban várt filmes esemény a világban. A jelölteken és a nyerteseken kívül van még valami, amit izgatottan várunk, ez pedig nem más, mint a vörös szőnyeges belépő, ahol a sztárok idén is kitettek magukért.

A vörös szőnyeges bevonulás idén sem okozott csalódást – izgalmas szetteket, lélegzetelállító ékszereket és beauty statementeket is láthattunk. A sztárok (és a stylistok) kitettek magukért, divatbaki is jóval kevesebb volt, mint a Golden Globe-gálán. A színek terén a fekete és a fehér mellett az arany, illetve a pasztell árnyalatú ruhák voltak a legnépszerűbbek. A divatrajongók azt sem tudták hova kapják a fejüket, igazi stíluskavalkáddal készültek a sztárok: klasszikus hollywoodi sikk, modern sziluettek és rendhagyó Oscar-szettek is felvonultak a fotósok hada előtt. Nézzük, melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok a vörös szőnyegről!

Natalie Portman újra letette a névjegyét

Natalie Portman
Fotó: Steve Granitz/Getty Images

Natalie Portman sosem rejti véka alá a véleményét, ha a diverzitás hiányáról van szó: a 2018-as Golden Globe-on például nyilvánosan bírálta a csak férfi jelölteket felvonultató ‚‚legjobb rendező’’ kategóriát. Az idei Oscar-díjátadón ismét nem jelöltek egyetlen nőt sem ebben a kategóriában. Natalie Portman ezért úgy döntött, sajátos módon áll ki a női alkotók mellett: Christian Dior ruhájához egy köpenyszerű felsőrészt választott, aminek szegélyét kézzel hímzett nevek díszítették. Azoknak a rendezőnőknek a nevei, akik kimagasló teljesítményük ellenére nem szállhattak harcba az arany szoborért.

Brie Larson csak úgy ragyogott

Brie Larson
Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Brie Larson a klasszikus hollywoodi csillogásra szavazott. Ebben a Celine estélyiben szépsége nem ismer határokat – szerintünk az est egyik legszebb szettjét neki köszönhetjük.

Billie Eilish saját stílusát egy kis eleganciával ötvözte

Billie Eilish
Fotó: Amy Sussman/Getty Images

A fiatal énekesnő stílusától igencsak távol áll az uszályos, fodros estélyi, így kíváncsian vártuk, milyen ruhában érkezik majd a díjátadóra. Billie Eilish 19-re húzott lapot, és egy kicsit sem hétköznapi Oscar-lookban jelent meg a vörös szőnyegen. Egyedi Chanel tweed kosztümjét oversized méretben késztették el, amihez egy különleges kesztyű, rengeteg bross és ékszer is társult – szettjével megosztotta az embereket, de minket meggyőzött. Ugye senki nem gondolta, hogy egy testhezálló vagy flitteres ruhában tűnik majd fel?

Saoirse Ronan a modern stílusra szavazott

Saoirse
Fotó: Amy Sussman/Getty Images

Billie Eilish-hoz hasonlóan a Kisasszonyok Oscar-jelölt színésznője sem aratott osztatlan sikert ruhaválasztásával. Mi mégis azt mondjuk, az egyik legizgalmasabb szettel ott a helye a legjobban öltözöttek listáján. Saoirse Ronan peplumos Gucci estélyijét a sziluett és a színek is különlegessé teszik. A frufrut pedig egyszerűen imádjuk! Egyébként a színésznő a fenntartható divatról sem feledkezett meg: a felsőrész ugyanabból az alapanyagból készült, mint a BAFTA-díjátadón viselt ruhája.

Rooney Mara fekete csipke iránt érzett szerelme szüntelen

Rooney Mara
Fotó: Steve Granitz/Getty Images

Rooney Mara a Golden Globe után az Oscar-gálán is egy goth istennőnek öltözött. Fekete csipkeruháját az Alexander McQueen divatház kreatív igazgatója, Sarah Burton tervezte. A különleges szabásvonalak köszönhetően az összhatás igazán szexi lett, ezért a színésznő a frizurájával és a sminkkel nem esett túlzásba: egy szimpla konttyal és egy visszafogott make uppal tette tökéletessé a megjelenését.

Timothée Chalamet fittyet hányt a dress code-ra

Timothée Chalamet
Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

És milyen jól tette! A fiatal színészen (és Billy Porteren) kívül valószínűleg a gála egyik férfi részvevője sem törte meg a hagyományos szmoking + ing + csokornyakkendő szentháromságát. Timothée Chalamet alternatív stílusához híven viszont egy sokkal lezserebb, szinte már bomberdzsekinek nevezhető felsőrészben lépett a szőnyegre. A kék Prada szettről már most rengeteg mém született: vannak, akik autószerelő egyenruhához hasonlítják, mások azt állítják, a benzinkúton látnak hasonló ruhákat. Úgy tűnik, egy újabb megosztó ruha, ami nálunk nagyon betalált. Mi is szívesen lennénk autószerelők egy napra, de csak akkor, ha Prada felszerelés is jár mellé.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson
Fotó: Rick Rowell/Getty Images

Nem túlzás azt állítani, hogy Scarlett Johansson élete egyik legjobb formáját hozta az idei díjátadón. A ruhája gyönyörűen kiemeli domborulatait, az uszályos szoknya a régi hollywoodi dívák stílusára emlékeztet, a felsőrész aprólékosan kidolgozott részletei mégis modernné teszik ezt az Oscar de la Renta estélyit.

Kristen Wiig ruhája = hatalmas nem

Kristen Wiig
Fotó: Steve Granitz/Getty Images

A széles oldalfodrok miatt a színésznő teste teljesen eltűnik ebben a ruhában. Ha ez nem lenne elég, a ruha még egy furcsa gondolatot is ébreszt bennünk. Akármennyire is próbálunk, egyszerűen nem tudunk elvonatkoztatni attól, hogy a színésznő egy hatalmas homárvacsorának tűnik ebben a piros borzalomban.

Laura Dern ruháját nem utáljuk, de nem is szeretjük

Laura Dern
Fotó: Steve Granitz/Getty Images

A halvány rózsaszín + fekete színkombináció kifejezetten jó választás és a ruha szabása is remekül áll a friss Oscar-díjas színésznőnek. A felsőrészen található bojtok viszont abszolút elrontják az összképet. Neked is egy függönyelkötő vagy egy retro lámpabúra jut róla az eszedbe?

Maya Rudolph: a legcsillogóbb zsákruha cím tulajdonosa

Maya Rudolph
Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Az est egyik legszürreálisabb látványa akkor fogadott minket, amikor Maya Rudolph és Kristen Wiig közösen vonultak a színpadra. A szellemes performansz sem javított azon, hogy mindketten előnytelen és nem túl esztétikus ruhában álltak egymás mellett. Maya Rudolph mentségére szóljon, hogy a legcsillogóbb zsákot sikerült kiválasztania.

Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: