Ana de Armas a Jóbarátokból tanult meg angolul

Ki gondolta volna, hogy Chandler Bing a legjobb angoltanár?

Ana de Armas körül nagyot fordult a világ miután Oscar-díjra jelölték a Szösziben nyújtott alakításért, néhány héten belül pedig hivatalosan is amerikai állampolgár lesz. A kubai származású színésznő először Spanyolországban bontogatta a szárnyait, majd huszonhat évesen költözött Los Angelesbe. Nemrég a Saturday Night Live vendége volt, ahol elárulta, hogyan tanult meg angolul.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Saturday Night Live (@nbcsnl) által megosztott bejegyzés


Jóbarátoktól Robert De Niróig

„Úgy tanultam meg angolul, ahogy mindenki más. A Jóbarátokból. Ki gondolta volna, hogy Chandler Bing a legjobb angoltanár? Nézzetek rám, lehetne még ennél is jobb az angolom?” – viccelődött a színésznő Matthew Perry jellegzetes hanglejtésével. Bármilyen vicces is a szituáció, eleinte nem volt könnyű dolga, mivel sokáig nem értette pontosan miről beszélnek körülötte. A színésznő felidézte, hogy milyen hihetetlen volt, amikor Robert De Niróval forgatta A kőkezű című filmet, és az Oscar-díjas színész elkérte tőle a családja telefonszámát, mert mindenképp meg akarta őket látogatni, amikor Kubába utazott.

Beszédtanárhoz járt, hogy a lehető legjobb Marilyn Monroe legyen

Armast tavaly ősszel Oscar-díjra jelölték a Szöszi főszereplőjeként. Andrew Dominik, a film forgatókönyvírója és rendezője több mint 11 évig dolgozott az előkészületeken, és bár a Szöszi végül vegyes kritikát kapott, Ana de Armas alakítását mindenki elismerte. A színésznőnek a forgatás kezdete előtt erős akcentusa volt, így eleinte beszédtanárhoz járt, hogy a lehető leghitelesebben, Marilyn Monroe-ként szólalhasson meg.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe karakterét Ana de Armas formálja meg a Szöszi című filmben. Fotó: Netflix

Bekerült a keresztrejtvénybe

A színésznő három hét múlva hivatalosan is amerikai állampolgár lesz, bár a műsorban azt mondta, hogy akkor érezte magát igazán amerikainak, amikor a The New York Times keresztrejtvényében az ő neve volt az egyik megfejtés. Ezután a hamarosan megjelenő Barbie című film trailere kapcsán viccelődött, amihez egy paródiát is készítettek a műsor készítőivel.

Mi lesz a Saturday Night Live sorsa?

Az ikonikus showműsor történetében több változás is zajlik. A 48. évadban merőben új stáb szórakoztatja majd a nézőket. Többen is távoztak a műsorból, de csatlakozott Marcello Hernandez, Molly Kearney, Michael Longfellow és Devon Walker. A Saturday Night Live alkotója, Lorne Michaels korábban „átmeneti évnek” nevezte a 48. évadot, és a 2022-es Emmy-díjátadón a kulisszák mögött azt mondta, hogy új emberekkel, sőt egy másik generációval újul meg a műsor.

Forrás: People, Vulture, Variety

Nyitókép: Gareth Cattermole/ Getty Images

Legnépszerűbb cikkek: