Anne Hathaway mindenkit arra kér, ne szólítsák Anne-nek

A színésznő nemrég Jimmy Fallon műsorában elárulta, hogy utálja, amikor a keresztnevén szólítják. Arról is lerántotta a leplet, hogy miért.

A napokban Anne Hathaway volt az egyik sztárvendége Jimmy Fallon népszerű talkshow-jának, a The Tonight Show-nak. A 38 éves színésznő már a Zoom-beszélgetés elején jelezte, hogy nem szereti, ha Anne-nak szólítják, és arra kérte a műsorvezetőt (valamint minden nézőt), hogy inkább valamelyik becenevét használják. „Hívj Annie-nek. Arra kérek mindenkit, hogy Annie-nek szólítson.”

Az Oscar-díjas színésznő ezután elmesélte, hogy 14 évesen elkövetett egy amatőr hibát és ezért gondolja mindenki, hogy az Anne nevet preferálja. „14 évesen egy reklámot forgattam és meg kellett csináltatnom a SAG-kártyámat (az Amerikai Televíziós és Rádióművészek Szövetségének azonosító kártyája). Megkérdezték, milyen név szerepeljen rajta. Azt hittem, hogy a valódi nevemet kérdezték, ezért mondtam az Anne Hathaway-t. Ezt tűnt a helyes döntésnek, de nem gondoltam, hogy az emberek ezután örökké Anne-nek fognak hívni.”

Ann(i)e ezután arról is mesélt, miért nem szereti, ha valaki a keresztnevét említi. „Az édesanyám az egyetlen személy, aki Anne-nek hív, de ő is csak akkor, amikor nagyon mérges rám. Ezért amikor kilépek az utcára és valaki a nevemen szólít, az az érzésem támad, mindjárt elkezd velem kiabálni.” Hathaway elmondása alapján a munkatársai szerint sem passzol hozzá az Anne megszólítás, helyette legtöbbször az Annie-t, néha a a Miss H-t és a Hath-et használják. És mindenkit arra kér, ha találkoznak vele, ezek közül válasszanak egyet.

Forrás: Harper’s Bazaar
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: