Anya-fia bonding: szuper programok, amikkel minőségi időt tölthettek együtt

Tölts minőségi időt a fiaddal, hogy erősebb, magabiztosabb felnőtté váljon és minél többet tapasztaljon meg a világból.

A legfrissebb pszichológiai kutatások érdekes eredményeket hoztak a szülő-gyermek, de különös tekintettel az anya-fiú kapcsolatok bontásában. Talán nem árulunk el titkot azzal, hogy az anya-fiú kapcsolat elég speciális. Van jó néhány érdekes aspektusa és egy kedves romantikus szála is. Sokan mondják, hogy a fiúgyermeknek az anyja az élete első szerelme, az anyukának pedig a fia az örök szerelem. Már kora gyermekkorban kialakul egy rendkívül erős kötelék, amelyben az anya válik a különböző érzelmek tárgyává. Mivel az anyának hatalmas befolyása van arra, hogy a gyerek miként fejlődik ebben a kapcsolatban, annak érdekében, hogy egészséges férfit neveljünk, érdemes erre a kapcsolatra koncentrálni. Hogy fiaink egészséges önképpel, határozottsággal és határokkal rendelkező úriemberekké váljanak, akik a megfelelő nővel királynőként bánnak majd.

Kemping

Akár a hátsó kertben, de akár a nappaliban is felállíthattok egy sátrat, amit teletehettek mindenféle szuper piknikkellékkel, zseblámpával, könyvekkel. De arra alkalmas időben akár a Duna-holtágánál is kirándulhattok egyet. Biztos, hogy egy ilyen program örök emlék marad mindkettőtöknek.

Bringatúra

Tervezzetek meg a Balaton-parton egy pár napos biciklitúrát. Ha nem vagy nagy formában, akkor nem kell túltolni. Néhány kellemes kilométer után álljatok meg levendulát szedni, bobozni, úszkálni, ebédelni. Mindenképpen életre szóló élmény, pláne akkor, ha ott is alszotok valahol a környéken.

Mese

Menjetek el egy papírboltba, válasszatok egy menő jegyzetfüzetet és találjatok ki együtt egy történetet, amit leírtok és akár illusztráltok is. Egy ilyen programmal évtizedekig tartó emléket készíthettek magatoknak, hiszen milyen vicces lesz pár év elteltével is fellapozni és nevetni rajta.

anya és gyerek
fotó: SDI Productions/GettyImages

Építkezés

Egy férfinak teremtenie kell, hát szerezz egy-két kiselejtezett kartonpapírt és kreáljatok valami speckót belőle. Űrrakéta, kisbolt, Ferrari, vagy kastély is készülhet, mert csak a fantáziátok és talán a kartonok mérete szabhat határt a képzeletnek.

Sütés-főzés

Mostanában hasítanak a TikTokon azok a videók, amikben apukák előkelő éttermekbe viszik a lányaikat, hogy azok majd ne essenek hanyatt, ha a randi partnerük valami menő helyre viszi őket. Talán azon kívül, hogy a túlélési esélyeit is növeled a fiadnak, ha megtanítod sütni-főzni, lehet hogy valami igazán értékeset is nyer vele az együtt töltött időn kívül. Megtanulja értékelni, ha tud magáról gondoskodni, és azt is, ha gondoskodnak róla. És ki tudja, lehet, hogy megszereti.

Horgászat

Valószínűleg nem te leszel az, aki a csontit a horogra akasztja, de ezt talán megbocsájtja a világ. Egy fiú ezt úgyis jobban tudja, és legalább büszkeséggel tölti el, hogy egy ilyen számodra elrettentő dolgot meg tud csinálni. Ha pedig bedobtátok a csalit, kezdődhet a beszélgetés a világ nagy dolgairól.

Sziklamászás

Nem kell rögtön a Cliffhangerre gondolnod, ha sziklamászás kerül szóba. Vannak már szuper beltéri központok, ahol biztonságos környezetben próbálhatjátok ki magatokat. Az elképesztő pókember pózok közben a nevetés garantált, és az életre szóló élmény is.

Autószerelés

Minden valamire való férfit vonz legalább egy kicsit az, hogy mi rejlik a motorháztető alatt. És valljuk be, talán neked sem árt, ha tudod hogy kell beönteni az ablakmosó-folyadékot vagy kicserélni egy biztosítékot. Beszélj meg egy időpontot a közeletekben lévő autószerelő műhellyel, és tanuljátok ki a szakma csínját-bínját.

Korcsolyázás

Húzz fel egy görkorit, és kezdődhet a közös móka. Guruljatok végig a város nevezetes pontjain. De hamarosan nyitnak a jégpályák, ahol lehet hasítani, kürtöskalácsozni, és a 18-at betöltötteknek forralt borozni is. Ha nem tudtok korizni, akkor kérjetek oktatást, szuper élmény valamit együtt tanulni.

Gokart

Sebességre fel! Hatalmas élmény ezekben a kis földközeli szappantartókban száguldozni. Ráadásul szórakoztató módon tanulhatja meg belőle, milyen felelősségteljes dolog valamit vezetni, mennyi mindenre kell odafigyelni, és hogy milyen könnyen lehet baj, ha az ember nem figyel oda.

Íjászat

Igazi ősi magyar sport, amit bárki, bármikor elsajátíthat. Ha együtt kezdtek bele, biztos, hogy a fiad folytatni fogja, úgyhogy ha szeretnéd, hogy egy ilyen férfias sportot űzzön, akkor mindenképpen mutasd meg neki.

Nyitókép: Oliver Rossi/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: