Anyja lánya: Serena Williams gyermeke megcsillogtatta tenisztudását

A Grand Slam-győztes teniszcsillag tehetsége, nagyon úgy tűnik, hogy a családban maradt.

Serena Williams, aki éppen szeptember 26-án ünnepli 42. születésnapját, tavaly vonult vissza az élsporttól. A teniszlegenda egy hónapja adott életet második gyermekének, nemrég azonban nagyobbik lánya került a fókuszba, aki máris megcsillogtatta anyukájától örökölt tenisztudását.

A labdaszedő

A teniszező kislánya szombaton maga osztott meg egy fotót Instagram-oldalán, amin épp a kétkezes fonákot gyakorolja. A képhez csak ennyi kommentár került: „A papa a labdaszedőm.” Az aranyos képet persze a „papa”, azaz Alexis Ohanian sem hagyta komment nélkül. Egy „🙋🏻‍♂️” emojival jelezte, hogy készen áll a feladatra. 

Tenisz a korona idején

Williams korábban már mesélt arról, hogy lányával a koronavírus idején kezdtek el teniszezni. „Őszintén szólva azért vágtunk bele, mert ez egy társas szempontból biztonságos sport, és a COVID idején az volt bennünk: egy 3 éves gyerekkel vagyunk a házban, mit csináljunk?“ Amióta az anya és lánya elkezdtek edzeni, rengeteget időt töltöttek Olympia tenisztudásának csiszolásával. Azonban egy korábbi interjúban Williams elárulta, hogy kislánya „valójában nem annyira rajong a teniszezésért”. „Ez egy kicsit kiábrándító számomra, mert tényleg nagyon jó benne. Tehát megpróbáljuk kitalálni a módját, hogy rávegyük, hogy játsszon egy kicsit. Talán meghozná a kedvét a teniszhez, ha más gyerekekkel játszhatna együtt egy csoportos órán, azt hiszem, ezt fogom megpróbálni” – mondta a teniszező. 

Teniszóra inkognitóban

Olympia egyébként 4 éves volt, amikor beíratták teniszezni, és az első órájáról Williams Instagram-sztorikban számolt be a rajongóknak. Elárulta azt is, hogy az edzőnek „fogalma sem volt arról”, hogy kinek a lányát kezdi el tanítgatni. „Én nem adok neki teniszleckéket, de beírattam néhányra. Nem vagyok rámenős anya, de tudom, hogyan szeretem a technikákat, és biztos akarok lenni abban, hogy jól tanítják meg őket Olympiának.” – mondta Williams.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Serena Williams (@serenawilliams) által megosztott bejegyzés

Baba Mozart

Olympiát azonban nemcsak a sport érdekli. Williams 2021-ben egy talkshow-ban mesélt arról, hogy lánya „szereti a teniszt, de nem tudom. Őszintén szólva, inkább zongorázni szeret. És ő tanít engem! Nem vicc! Van egy baba Mozartom. Persze, nyilván minden szülő azt hiszi, hogy az ő gyereke egy igazi Beethoven vagy ilyesmi.” 

GMOAT

Olympia egy hónapja már nagytestvér is, ugyanis augusztus 22-én megszületett Williams és Ohanian második lánya, Adira River. A pár először a TikTokon jelentette be Adira érkezését, majd Ohanian osztotta meg Instagramon, hogy bővült a család. A férfi édes fotót posztolt a két lányról.  

„Hálás vagyok, hogy beszámolhatok arról, hogy a házunkat szeretet töltötte meg: egy boldog és egészséges újszülött lány és egy boldog és egészséges anyuka. Most egy újabb összehasonlíthatatlan ajándékot adtál nekem – te vagy a GMOAT – írta a poszthoz a büszke apa, aki a Greatest Mother Of All Time, vagyis mindenidők legjobb anyukája címmel jellemezte Serenát.

 

Nyitókép: Hannah Peters/Getty Images
Forrás: people.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: