Igaz történetek, lebilincselő drámák és nosztalgikus alkotások – irány a mozi áprilisban is!

Jön a legnagyobb tavaszi kasszasiker!

Díjnyertes magyar rövidfilmből, szuperhősös kasszasikerből és nosztalgikus meséből sem lesz hiány áprilisban mozifronton. Nézd át velünk, hogy mire érdemes beülni a hónapban!

Dumplin’ – Így kerek az élet (április 4.)

Jennifer Aniston egy hiú, sekélyes anyát alakít, aki nehezen tudja elfogadni nála jóval testesebb lányát, Willt, akit csak Dundinak hív. A tinédzser megelégeli anyja felszínességét, ezért meghúzza a váratlant: úgy próbálja visszaszerezni önbizalmát, hogy jelentkezik a városi szépségversenyre. Vajon sikerül végre elfogadtatnia magát ex-szépségkirálynő anyjával? Humorból nincs hiány a filmben, a kedvenc mondatunk az előzetesből: „Na nem, nem leszek a debellák Jeanne d’Arc-ja!” 

Pezsgő és macaron – egy feledhetetlen kerti parti (április 4.)

Ha egy igazi francia vígjátékra vágysz, erre a filmre érdemes lesz beülnöd! Mit gondolsz, hova fajulhat egy házavató, ahova kiöregedett médiacelebek és feltörekvő YouTube-sztárok is meghívást kaptak? A főszereplő, Castro, az egykor sikeres tévésztár, aki cinizmusával és zsémbes természetével teljesen kiakasztja ex feleségét. Közös lányuk is megjelenik az eseményen, aki nemrég könyvet írt szülei viszontagságos házasságáról. Vajon milyen családi titkokra derülhet fény egy ilyen partin?

Mary Shelley – Frankenstein születése (április 4.)

Az igaz történetek kedvelőinek itt egy inspiráló kosztümös alkotás. Az életrajzi dráma az irodalomtörténet első horror művének megalkotását dolgozza fel. Egy olyan időben járunk, amikor a társadalom nem igazán ismeri el a női írókat. Vajon ki tud állni önmagáért és Frankenstein születéséről szóló művééért a mindössze 18 éves Mary Wollstonecraft Godwin? A fiatal és végtelenül határozott női karaktert a népszerű amerikai színésznő, Dakota Fanning húga, Elle Fanning alakítja. De a Trónok harca rajongóinak is van egy jó hírünk: a sorozat Ariája (Maisie Williams) és Stannis-e (Stephen Dillane) is feltűnik a vásznon!

Susotázs (április 11.)

Egy magyar rövidfilm, ami bejárta a világ filmfesztiváljait, és számos díjas zsebelt be. Mi több, a 91. Oscar-díj rövidfilmes kategóriájának tíz filmes rövidített listáján szerepelt, esélye volt az Oscar-jelölésre. A Susotázs két szinkrontolmács napjába enged betekintést, akik épp egy prágai nemzetközi konferencián vesznek részt. Vajon mi történik akkor, amikor megtudják, hogy mindössze egyetlen személy hallgatja őket, aki úgy tűnik, történetesen egy igazán szemrevaló nő (akit nem mellesleg Osvárt Andrea játszik)?

Interjú Istennel (április 11.)

Paul Asher újságíró afganisztáni tudósításai során egészen közelről figyelte a háború borzalmait. Miután hazaér a Közel-Keletről, teljesen elveszettnek érzi magát, ráadásul a házassága is a szakadék szélére kerül. Egy napon egy felettébb különös interjúhelyzetben találja magát: kérdéseire nem más válaszol, mint Isten. De vajon miért figyelt fel a Teremtő a férfire, akinek a lelkében még háború dúl? És ha már itt tartunk: ha szemtől szembe ülnél Istennel, te mit kérdeznél tőle? 

Mia és a fehér oroszlán (április 18.)

Állatbarátok, figyelem! Tetszett a Pi élete című film? Ha igen, ez az elbűvölő történet is megérint majd! A tízéves Mia családjával Londonból egy afrikai oroszlánfarmra költözik. A kislányt nem érdeklik az állatok, és dacol szüleivel mindaddig, míg megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlánkölyök. Életre szóló barátságot kötnek, évekkel később azonban megpróbálják elválasztani őket, ezért menekülőre fogják, és egy hihetetlen kalandra indulnak. 

Vízipók-csodapók – a film (április 18.)

Repüljünk vissza az időben gyerekkorunk egyik kedvenc meséjének digitálisan felújított változata segítségével. Ki felejthetné el a folyton hitetlenkedő Keresztespókot és legjobb barátját, a vízalatti Kristálypalota urát, Vízipókot? Aztán ott van még Katica, Nünüke, a kis hangyák, az algaszedő vízicsigák, és még sorolhatnánk! Kicsik és nagyok számára is kötelező ez a mese!

Hotel Mumbai (április 18.)

Egy csapat terrorista lecsap India különböző pontjain, céljuk, hogy minél több áldozatot szedjenek. Utolsó célpontjuk a Taj Hotel luxusszálloda, ahol elszabadul a pánikhangulat és rengeteg ember veszti életét. Az alkalmazottak közül néhányan az életüket kockáztatva próbálják megmenteni a turistákat. A vérfagyasztó történet egy valós tragédián alapul. 2008-ban négy nap alatt 10 iszlamista terrorista 12 szervezett robbantást és lövöldözést hajtott végre Mumbaiban. A négy napig tartó merényletek során legalább 174 ember halt meg, több mint 300-an pedig megsebesültek. 

Bosszúállók: Végjáték (április 25.)

https://www.youtube.com/watch?v=qNCxJyQ4uJ0

A hónap végén érkezik a tavasz legnagyobb dobása: a Marvel-fanok már jó ideje tűkön ülnek, hogy megtudják, vajon képesek-e megtorolni a háborút túlélő Bosszúállók Thanos borzalmas tettét, aki elpusztította az univerzum élőlényeinek felét. Vajon visszatérnek-e valami csoda folytán az elesett szuperhősök? Mihez kezd most Tony Stark? Egy biztos: lebilincselő látványelemekre és elképesztő izgalmakra számíthatunk!

Nyitókép: YouTube (Susotázs)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: