Arckrémezéshez hajszárító? Ez valami vicc?!

Hatásos vagy felesleges?

Ha arckrémezés után hajszárítóval fújod kicsit az arcod, a meleg levegő jótékony hatását élvezheted. Ezt a tippet nemrég olvastuk, utánajártunk, hogy valóban előnyös-e.

Te sem szereted, ha még sokáig ragad az arcod krémezés után? Hát én sem! Ezért csillant fel a szemem, mikor belefutottam a következő házi praktikába:

Miután felkented a krémet, pár percig hajszárítózd az arcod közepes fokozaton kb. 30 cm távolságból. Így sokkal gyorsabban felszívódik a krém.

Mivel rendszeresen krémezek – főleg reggelente, hogy védjem az arcomat a hideg ellen –, így szinte elkerülhetetlen, hogy a reggeli rohanásban túl sok krémet vigyek fel. Ettől persze elnehezül a bőröm, zsírosnak érzem, és csak azt várom, hogy végre beszívódjon.

Ezt a folyamatot gyorsítja meg a fenti tipp. Elsőként felviszem a természetes, illatmentes nappali arckrémemet a két orcámra. Előkapom a hajszárítót – ami lehet, hogy már kéznél is van a reggeli hajmosás miatt –, és közepes fokozaton elkezdem fújni a levegőt.

Egyrészt nagyon kellemes érzés, hiszen átmelegít, másrészt tényleg hamarabb szívódik fel a krém. Az átmelegedett arcommal sokkal bátrabban vágok neki a csípős hidegnek, és nem tartok tőle, hogy pirospozsgásan szállok fel a buszra.

Az arckrémezés védi a bőröd, így mindenképp legyen a napi rutinod része!

A házi praktika szerint az arckrémezés után célszerű azonnal bevetni a szárítózást, és pár percig ajánlott végezni. Én eközben folyamatosan tapogatom az arcomat, hogy beszívódott-e már a krém, valamint figyelek arra is, hogy megfelelő távolságban tartsam a hajszárítót. Ja, és persze csukott szemmel végeztem mindezt – kicsit zavarja a szemem a meleg levegő.

Számomra hasznos ez a tipp, de igyekszem nem túlzásba esni az arckrémezéssel, hiszen pazarlás, ha túl sokat viszek fel belőle. Továbbá plusz perceket is igénybe vesz a szárítózás, és hát reggelente minden másodperc számít…

Figyelem!
Ha túl magas hőfokon, túl közelről fújod a meleg levegőt az arcbőrödre, súlyosan károsíthatod a felső hámréteget, sőt akár meg is égetheted! Azt a fokozatot válaszd, ami a langyosabb meleg levegőt jelenti, és minél távolabbra tartsd el a szárítót! Ha kipróbálod a praktikát, ezt tartsd be: amint kellemetlen érzést tapasztalsz, azonnal hagyd abba a szárítást! A különösen érzékeny bőrűeknek pedig nem ajánljuk ezt a műveletet, az ő esetükben inkább jobb az óvatosság.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: