Kifújta a szél az arcod? Ettől biztosan elmúlik a pirosság!

Gyors megoldás, ha nincs nálad krém

Elfelejtettél krémezni, a szél pedig kifújta az arcod? Mutatunk egy házi praktikát a pirosság kezelésére!

Tudtad, hogy a szemcsepp csodát tesz a kipirosodott bőrrel? Ezt muszáj volt a saját bőrömön tesztelnem.

Ősszel gyakori probléma nálam, hogy kicsípi az arcomat a hideg. Erre a legjobban bevált módszerem egy illatmentes nappali arckrém, amelyből csak az orcákra viszek fel mielőtt reggel útnak indulok. A probléma akkor adódik, ha úgy lépek ki a lakásból, – bele a csípős hidegbe – hogy a reggeli kóma miatt kimaradt a krémezés. Ilyenkor tuti biztos, hogy szélfútta, pirospozsgás arccal érek haza este.

Ezen a helyzeten szintén arckrémmel szoktam könnyíteni, de az már nem olyan, mint mikor előre védekezem. Nemrég viszont belefutottam egy praktikába, amire rögtön felkaptam a fejem: a bőrpír enyhítésére szuper megoldás a szemcsepp. A módszer a következő: fültisztító pálcikára cseppents egy keveset, kend be az érintett területet. Pár másodperc után elmúlik a pirosság.

Muszáj volt kipróbálnom, és az őszi szeles idő ideális volt a tesztelésre. Egy hétig cseppentgettem – úgy, hogy reggel nem krémeztem – és meglepő módon hatásos volt. Viszont nem ajánlatos a rendszeres használata, így ne vesd be gyakran. Maradok én is a szokásos reggeli arckrémnél, csak néha dobom be a szemcseppes verziót.

Mit mond erre a szakértő?

Dr. Sinka-Pálinkás Rita, bőrgyógyász egyáltalán nem javasolja a szemcsepp ilyen jellegű használatát. Az arcbőr kipirosodásának hátterében sok minden állhat: allergiás reakció, rosacea vagy egyéb bőrbetegség, de magas vérnyomás vagy más belgyógyászati betegség tünete is lehet. Pont ezért azt tanácsolja, ha ilyet tapasztalsz, mindenképp fordulj szakemberhez.

Azoknak, akik gyakran tapasztalnak bőrpírt, elsősorban a provokáló tényezők – úgymint a hőhatások, erős nap, szauna, az úgynevezett hisztamin felszabadító ételek fogyasztásának – elkerülését és a hipoallergén, illatanyagmentes kozmetikumok használatát javasolja.

Nyitókép: Shutterstock

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: