Először szerepel transznemű modell az amerikai Vogue címlapján

Ariel Nicholson feltörekvő modell, író és színész sikere történelmi jelentőségű, hiszen korábban még sosem szerepelt transznemű modell a legendás magazin borítóján.

Nem kell őrült divatrajongónak lenned ahhoz, hogy rájöjj, mi a divatipar egyik legégetőbb problémája. Régóta nyílt titok, hogy a plus size modellek a méreteik, az afroamerikai és ázsiai modellek pedig a származásuk miatt hátrányból indulnak a többiekkel szemben. Habár a divatszakma apró lépésekben halad a változás felé, egyértelmű, hogy a még hosszú utat kell megtennie az elfogadás és sokszínűség érdekében. Szerencsére egyre több olyan divatkampányt, bemutatót láthatunk, amelyben a diverzitás kerül a középpontba. A legújabb példa erre az amerikai Vogue magazin szeptemberi címlapja, amelyet néhány napja mutattak be a közösségimédia-platformokon.

A címlapfotón – amely a Vogue irodájában készült – szupermodelleket, illetve az iparág feltörekvő csillagait láthatjuk: többek között Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber; Bella Hadid; Madonna lánya, Lourdes Leon; az egyik legsikeresebb afroamerikai modell, Anok Yai, illetve Precious Lee, ismert plus-size modell is szerepel a borítón. Mellettük tűnik fel Ariel Nicholson, az első transznemű modell, aki lehetőséget kapott arra, hogy az amerikai Vogue címlapján szerepeljen. Ezzel a neves amerikai magazin a brit és a francia Vogue nyomdokaiba lépett – előbbi 2019-ben mutatott be olyan borítót, amelyen egy transznemű modellt, Laverne Cox-ot láthattunk, utóbbi 2017-ben, amikor Valentina Sampaio kapta meg ezt a megtiszteltetést. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue (@voguemagazine) által megosztott bejegyzés


Nicholson – aki a modellkedés mellett íróként és színészként is dolgozik – a saját Instagram-oldalán is megosztotta a fotót, és megköszönte a magazinnak a lehetőséget. „Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehetek a Vogue történelmének, mint az első transzszemély, aki szerepelt az amerikai Vogue címlapján. Hálás vagyok, hogy legendák mellett dolgozhatok. Hálás vagyok azért a közösségért, amely minden nap formált és inspirált.”

Forrás: Dazed
Nyitókép: Ethan James Green/Vogue US

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: