Ashley Graham – A szépség 90 kiló felett kezdődik?

Az a szexi, ami valódi

Létezik olyan nő akit nem zavar a narancsbőr? Igen, úgy hívják Ashley Graham. A gyönyörű plus size modell és testaktivista célja, hogy megrengesse a divatvilág lábait, és a nők végre elfogadják önmagukat.

Úgy van szükségünk, nekünk nőknek Ashley Graham-re, mint egy falat kenyérre éhínség idején. A harmincegy éves amerikai modell felbukkanása önmagában változtatta meg nemcsak a mi, hanem a divatvilág hozzáállását az ideális női testképhez. Ő a hangja azoknak a nőknek, akik nem férnek bele a 36-os ruhákba vagy narancsbőrös a combjuk.

Ashley Graham plus size modell, aktivista, a New Model című könyv szerzője 1987. október 30-án született Lincolnban. A dús ajkai, erős szemöldöke miatt azt gondolhatnánk, hogy olasz felmenőkkel rendelkezik, de édesanyja német származású. A barna szépségnél kiskorában diszlexiát és figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart állapítottak meg, de ez sem tudta megállítani a sikerhez vezető úton. Tizennégy éves korában egy bevásárlás közben figyelt fel rá a Wilhelmina Models egyik ügynöke, és néhány héttel később már katalógusfotózásokon pózolt. Hamar rá kellett döbbennie, hogy a testalkata miatt sosem lesz szimplán modell, hiszen gömbölyű idomai miatt mindig jelzőkkel fogják illetni. Ezzel először egy magazin fotózáson szembesült, amikor különböző testalkatú lányoknak szánt divatanyagon dolgozott. Ashley képe alatt „nagy mell” felirat volt olvasható. A fiatal lány itt döntötte el, hogy szembeszáll a címkézéssel, és megmutatja, hogy a 36-os méreten túl is van élet.

– Szeretném megváltoztatni, ahogy a nők gondolkodnak önmagukról. Sokszor elutasítottak, mert túlságosan telt vagyok, vagy azért, mert mert túlságosan alacsony. Jobb, ha tudod, soha nem fogsz megfelelni mindenkinek, a lényeg, hogy te magad boldog legyél, és jól érezd magad a bőrödben.

Nem a ruhaméret teszi a nőt

Ashley Graham számomra a bodypositive mozgalom mintapéldája, mert tökéletesen megfogalmazza, hogy miről szól valóban ez a megmozdulás. Ő nem a kövérséget reklámozza, hogy ne foglalkozz az egészségeddel és esténként a hűtő előtt állva fald a csokifagyit. Arra hívja fel a figyelmet, hogy senki sem tökéletes és nem dől össze a világ, ha van rajtad pár pluszkiló vagy a bőröd nem mindenhol feszes. Attól, hogy valaki gömbölyűbb az átlagnál még nem jelenti azt, hogy lusta és nem törődik a testével. Ashley is sportol és odafigyel az étkezésére, de nem volt ez mindig így. Mi sem bizonyítja jobban, mint a kezdő modellként folytatott életmódja. Amikor New York-ba költözött buliról bulira járt és nem foglalkozott a kinézetével. Plus size modellként abba a hibába esett, hogy nem húzott határokat a saját életében, hiszen senki sem szólta meg, ha néhány kiló felszaladt rá. Ám, a habzsolásának meglett a következménye. Ashley elhízott, és már nem érezte jól magát a bőrében. Meg kellett tanulnia, hogy fontos az önelfogadás, de az egészségét nem teheti kockára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) által megosztott bejegyzés,


A szépséges modell életmódot váltott, mert olyan nő akart lenni, aki jól érzi magát a testében, és az életvitele más nőket is inspirál. Ez biztosan sikerült neki, mert órákig tudom nézegetni az Instagram oldalát, ahol egy önmagára adó, gyönyörű, boldog, de közel sem nádszálvékony nő látható. Látom rajta a párnácskákat, de mégsem látom igénytelennek, hanem meseszépnek és ezzel nem vagyok egyedül. A divatszakma is felfigyelt a homokóra alkatú istennőre, aki hamarosan a Vogue címlapján landolt. A világhíres magazin a 2017-es januári számának címlapjára választotta a plus size modellt, ezzel kitárva a divatvilág kapuit. Szintén hatalmas előrelépés volt, amikor a  Sports Illustrated a 2016-os fürdőruhás különszámában őt tette címlapra. A magazin befolyása a társadalomra nagyon erős, emellett évek óta vékony alkatú lányokat sorakoztat a hasábjain, éppen ezért óriási szenzáció volt az, hogy Ashleyt tették a kirakatba. „Ez a címlap minden nőnek szól, aki úgy érzi, nem elég szép, mert nem a ‘megfelelő’ ruhaméretet hordja”– írta Ashley az Instagram oldalán. Az újságban olvasható interjúban hozzátette, hogy egy nagy adag sült krumplival ünnepli meg a sikert. Imádom.

Tehát Ashley Graham, jött, látott és győzött. Persze mindig van feljebb, ha máshogy nem, akkor angyalszárnyakkal. Ashley egy korábbi posztjában világossá tette, hogy szívesen végigsétálna az ikonikus fehérnemű márka, a Victoria’s Secret kifutóján. Annyira komolyan gondolta ezt a kijelentését, hogy hatalmas angyalszárnyakat szerkesztett az egyik fotójára, arra kérve a márkát, hogy nyissanak a teltebb lányok felé. A Victoria’s Secret még nem tett lépéseket, de ki tudja mit hoz a jövő. A fehérnemű márka nemrég szerződtette le az első transznemű modelljét pedig korábban azt nyilatkozta, hogy nem szeretnének plus size és transznemű modelleket látni a divatbemutatójukon.

Fehérneműben az erkölcs is marad

Nemcsak a kinézete és az életszemléte miatt szeretem ezt a gyönyörű nőt, hanem a kitartása és a lelkiereje miatt is. Dús idomai révén nem egyszer került kellemetlen helyzetekbe, amikor a körülötte legyeskedő férfiak úgy gondolták, ha egy nőnek szexi a megjelenése rögtön könnyűvérűnek számít. Ashley vonzó kinézete miatt kétszer is szexuális bántalmazás áldozata lett. Tízéves korában egy tizennyolc éves fiú felfigyelt a hamar nőiesedő lányra, majd erőszakoskodni kezdett vele. Ashley gyerekfejjel nem értette, mi történik körülötte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) által megosztott bejegyzés,


Modellkarrierje elején, 17 éves korában is bántalmazták, mégpedig egy kampányfotózáson. A fotósasszisztens eleinte kedves volt vele, Ashley még akkor sem gyanakodott, amikor a férfi behívta a mellékhelyiségbe. A fiatal modell azt hitte valamit mutatni szeretne neki, de az események felgyorsultak és az asszisztens molesztálni kezdte a lányt, aki szerencsére el tudott menekülni. Később a férfival különböző rendezvényeken összefutottak, de Ashley soha senkinek nem mesélt az esetről. Később megfogadta, hogy harcolni fog a női test tárgyiasítása ellen. Attól, hogy modellként fehérneműben pózol vagy egy nőnek nagy melle, formás feneke van, senkinek nincs joga erőszakoskodni vele. Annyira komolyan gondolta, hogy megfogadta a házasságig egy pasival sem bújik ágyba. Ha azt gondolod, ezt nem tudta betartani vagy nem volt olyan férfi, aki kiállta volna a próbát, akkor bemutatom neked Justin Ervin fotóst és filmproducert, aki immáron kilencedik éve Ashley Graham férje.

“Úgy éreztem ez új erőt adott nekem a szerelmi életemben, és Justin is sokkal jobban tisztel, hogy látta, nem adom csak úgy fel. Nem mondom, hogy ez mindenkinél működik, de nálunk bejött és igazából erre vagyok a legbüszkébb.” – nyilatkozta a modell a kanadai Elle magazinban.

Nyitókép: Frazer Harrison /Getty Images Entertainment/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: