Ashley Graham a kritikák ellenére is felvállalja, nem híve a folyamatos szőrtelenítésnek

A plus size modell már többször is felszólalt azzal kapcsolatban, hogy nem szokott rendszeresen szőrteleníteni. Ám a negatív hozzászólások azt bizonyítják, hogy a nők megjelenését illetően még mindig rengeteg irreális elvárás él a köztudatban.

Egy dolgot bátran ki merünk jelenteni Ashley Grahamről: méghozzá azt, hogy esze ágában sincs megfelelni azoknak az irreális elvárásoknak, amelyeket a társadalom a nőkkel szemben támaszt hosszú évek óta. A világ egyik leghíresebb plus size modellje bátran felvállalja azt, hogy nem tökéletes, és kiáll amellett is, hogy a nőknek egyáltalán nem „kötelező” rendszeresen szőrteleníteniük. Ezt bizonyítja az a fotó is, amit márciusban töltött fel az Instagram-oldalára. Ashley a képen egy ujjatlan miniruhát visel, ám nem szőrtelenített a kép készítése előtt.

Forrás: Instagram/@ashleygraham

A poszt alá érkező hozzászólások bebizonyították, hogy a nők szőrtelenítésével kapcsolatos normák még mindig mélyen gyökereznek a társadalomban, ugyanis számtalan kommentelő kritizálta őt ezért a lépéséért. Volt, aki megjegyezte, hogy már nem a jégkorszakban élünk, míg mások szerint a plusz kilókkal ellentétben a női szőrzetet nem lehet elfogadni. Ezek a megjegyzések pedig éppen azt bizonyítják, hogy a köztudatban továbbra is egyetlen elképzelés létezik arról, hogy milyen nőket tartanak „szépnek”, „tökéletesnek” és „szexinek”.

Forrás: Instagram/@ashleygraham

Ashley egyébként még 2018-ban kijelentette a közösségi oldalán: egyáltalán nem nyúl állandóan a borotvája után. Sőt, azt sem titkolja, hogy a terhessége alatt hónapokig nem szőrtelenített. Természetesen szó sincs arról, hogy mindenkinek követnie kellene a példáját! Ashley posztjai csupán felhívják a figyelmünket arra, hogy egy magabiztos nőt nem befolyásolhat a külvilág véleménye. Rendben van, ha úgy döntesz, hogy szőrtelenítesz, és az is, ha nem – a lényeg, hogy a választás a tiéd legyen és ne a környezetedé!

Forrás: Scary Mommy
Nyitókép: Gilbert Carrasquillo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: