Ashley Graham internetes kihívása arra sarkall, hogy szeressük a testünket

A modell arra kérte a követőit, hogy csatlakozzanak a kihíváshoz, és mutassák meg mindenkinek a közösségi média platformokon, melyik természetes adottságukra a legbüszkébbek.

Ashley Graham, a világ egyik legkeresettebb plus size modellje már többször is felszólalt a nőkkel szembeni irreális elvárásokkal kapcsolatban, közösségi média oldalain gyakran kendőzetlenül beszél ezekről a témákról. A 33 éves modell tavaly büszkén mutatta meg szülés utáni alakját, idén pedig azt is felvállalta, nem híve a folyamatos szőrtelenítésnek. A testpozitív mozgalom szószólója ismét arra buzdít minket, hogy fogadjuk el a saját testünket és ünnepeljük természetes adottságainkat. Ezért töltött fel a TikTok-oldalára egy videót, amelyben bemutatja kedvenc testrészeit és arra kéri rajongóit, kövessék a példáját.

„Self-love kihívás? Kezdhetjük!” – mondja Graham mielőtt felsorolja, mi az, amit igazán szeret a külsejében. „A testem legerősebb része? A lábam. A testem legszexibb része? A szemem. A kedvenc testrészem? Az állcsontom. A testem legfontosabb része? A mosolyom. Az a testrészem, amit sosem változtatnék meg magamon? Az összes. Oké, most te jössz!” A videó már több mint 1,5 millió megtekintésnél jár, a kihíváshoz pedig már több ezren csatlakoztak a különböző közösségi média felületeken. A modell az Instagram-oldalán is megosztotta a videót, hogy még több emberhez eljusson az üzenete és kedvenc rajongói változatait is megmutatta. 

Ashley Graham februárban a WSJ magazinnak bevallotta, örömmel vállal vezető szerepet a body positivity mozgalomban, de elszomorítja, hogy a mai világban erre egyáltalán szükség van. Azt akarom, hogy az emberek tudják, hogy vannak olyan nők, akiknek narancsbőrük, nagy fenekük és striáik vannak.” – mondta Graham, aki arról is mesélt, hogy 17 évesen hatalmasat zuhant az önértékelése, mert az ügynökei azt tanácsolták neki, a karrierje érdekében fogyjon le. „Azért nem kaptam munkát, mert túl kövér voltam modellnek. Amikor erre rádöbbentem, motiváltnak éreztem magam, hogy kitöltsek egy űrt az iparágban. (…) Utálom, hogy folyamatosan a testemről kell beszélnem, mert nem ismerek egyetlen férfit sem, akinek ugyanezt kellene tennie. De az, hogy az én fiatal koromban senki sem volt, aki ilyen nyíltan beszélt volna a testéről arra ösztönöz, hogy továbbra is felszólaljak a témában. ”

Forrás: People
Nyitókép: @ashleygraham/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: