Ashoka, az egészséges méh és petefészek gyógynövénye

A női problémákra a leghatásosabb természetes szer az ashoka, amelyet megelőzésként is érdemes fogyasztani.

Az Indiában őshonos gyógynövény, az ajurvéda tanításai szerint a nőgyógyászati problémák első számú és legfontosabb gyógynövénye. Szó szerinti jelentése gondok nélkül, melyről rengeteg nő csak álmodik a „nehéz” napjaiban.

Segítség a nehéz napokban

Számos kutatás igazolta, hogy a nők 60-90 százaléka szenved a menstruáció idején, a terhesség első időszakában, de a klimax is rengeteg nem várt tünetet produkál egy nő életében. A fájdalmas menstruáció elméletben csak és kizárólag a nőket érintő probléma, sőt kifejezetten magánügy, mégis sok európai országban hoztak döntést idén a menstruációs szabadsággal kapcsolatban, hogy a legfájdalmasabb napokon ne kelljen a nőknek dolgozniuk. Hazánkban elsőként a főváros VI. kerülete vezette be az intézkedést, amelyben Soproni Tamás polgármester rávilágított a téma gyakorlati lényegére: „nem lehet hatékony munkavégzést várni attól a nőtől, aki komoly fájdalmaktól szenved”.

A keleti évezredes múltra visszatekintő filozófiáról köztudott, hogy minden testi-lelki bajra nyújt megoldást. Az ashoka fa, amelyről úgy tartják, hogy Buddha is egy ilyen alatt született, a nők számos, kellemetlen és fájdalmas tünetekkel járó problémáját képes orvosolni. Az indiai nők nem várják meg a problémák kialakulását, már megelőzésként is többféle gyógynövényt fogyasztanak. Egyik legfontosabb, nők számára ajánlott „csodaszerük” az ashoka.

Az ashoka nemcsak a női problémákon, de a hangulaton is javít

Az ashoka teljesen természetes gyógynövény, melynek hatóanyagai elősegítik az egészséges méh és petefészek működését. Jótékony hatással bír a méh nyálkahártyájára, és egyensúlyba hozza a női nemi hormonokat. A hosszantartó, rendszertelen, fájdalmas és görcsös menstruáció nem csak a női szervek problémája, hiszen a menstruáció idején egy nő teljes mentális és fizikai állapotára is komoly befolyással van. Sőt, egyes tanulmányok arra is rávilágítottak, hogy a fájdalmas menstruációval küzdők, már a nehéz napok előtt is ingerlékenyebbek, feszültebbek, mert pontosan tudják, hogy mi vár rájuk. Így nemcsak fizikai síkon, de lelkileg is sokkal kimerültebbek, aminek következtében nő a stressz és a feszültség is a szervezetükben. Ez az amúgy sem problémamentes havi vérzésnek még csak véletlenül sem tesz jót, mivel az egész szervezet tiltakozásba kezd, miközben azokban a napokban épp a szervezet megtisztulására lenne szükség.

Ezt az ördögi kört kiválóan oldja fel és szünteti meg az ashoka. A fájdalmas menstruáció mellett, szinte az összes női problémán segít: zavartalan vérzés esetén beállíthatja a ciklust, de kiváló segítség endometriózis vagy mióma esetén. Ráadásul a hangulatingadozáson és a lelki egyensúly elérésben is segít. Indiában esküsznek rá meddőség vagy különböző eredetű termékenységi problémáknál, és a klimaxos tüneteket is nagymértékben segít csillapítani. Ha valaki olyan szerencsés, hogy csak hallomásból ismeri ezeket a tüneteket, problémákat, annak is érdemes megelőzésként fogyasztani, hogy később, a változókor tünetei se okozzanak problémát.

Fogyasztása könnyedén beilleszthető a mindennapi étrendbe, kapszula, por vagy teaként is elérhető, kinek mi válik be a mindennapokban.

Kapszula

Ashoka vegán kapszula, pranagarden.com, 8990 Ft

Vegán, természetes növényi kapszula, az ashoka fa kérgének őrleményéből. Reggel és este 1 kapszula szedése ajánlott.

Por

Ashoka por, provitamin.hu, 5990 Ft

100%-ban szerves porított ashoka. Napi 1 teáskanálnyit kell elkeverni vízben vagy gyümölcslében és azonnal fogyasztható.

Tea

Ashoka tea, everest-ayurveda.hu, 2890 Ft

Egy teáskanál gyógynövénykeveréket 3-5 percig főzünk, majd leforrázzuk 250 ml forró vízzel és 10 percig hagyjuk állni. Napi 2-3 csészényi fogyasztása javasolt.

Forrás: planetayurveda.com
Nyitókép: Sora Shimazaki/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: