Átadták az ország legjobb éttermeinek járó díjakat: a Stand lett az év legjobbja!

12 díj talált gazdára az ország legjelentősebb gasztroeseményén, a Volkswagen- Dining Guide Év Étterme Díjátadó gáláján. A legrangosabb díjat idén is Széll Tamás étterme, a Stand vihette haza.

Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán 10+2 éttermet díjaztak. Nem csak a legjobb étterem kapott oklevelet, számos különdíj is gazdára talált. Herczeg Zoltán a Dining Guide felelős kiadója elmondta, hogy a különböző éttermeket nem egyformán értékelik, hanem aszerint, hogy a saját kategóriájukban elvárható szintnek mennyire felelnek meg. Idén három új díjat is alapítottak: a Römerquelle olyan éttermeknek ajánlja a Fenntarthatósági díjat, akiknek kiemelten fontos a környezettudatosság, és akik a környék elfeledett alapanyagait is gyakran belekomponálják ételeikbe. A Dining Guide első „zöld” díját a Pajta Étterem séfje, Farkas Richárd vehette át. Az encsi Anyukám Mondta étterem pedig, ami a Dudás-fivérek nevéhez köthető hazavihette az Év Vidéki Étterme Díjat. Az Év Szerethető Étterme Díjat is idén adták át először a Törley Pezsgőpincészet támogatásával. Ebben a kategóriában 25 étterem közül választottak győztest, azok az éttermek voltak esélyesek, ahol sajátos atmoszféra uralkodik, és ahol a vendég igazán különleges kiszolgálásban részesül. Az elismerést ezúttal a Két Szerecsen Bisztró kapta.

Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand csupán két évvel ezelőtt nyitott, mégis másodszorra ítélték nekik az est fődíját, az Év Étterme Díjat. Az indoklás szerint az étterem a hazai vendégkör számára is vonzó, és étlapjuk magyar alapanyagokra épít. A menüjükről sem az ikonikus gulyásleves, sem pedig a somlói nem hiányzik.

Lássuk a különdíjak nyerteseit!

  • Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díj: Pajta
  • Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája Díj: SALT
  • Dining Guide Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj: Pasztell
  • Dining Guide Az Év Séfje Díj: Mészáros Ádám (Onyx)
  • Dining Guide Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Mede Ádám (Laurel Budapest)
  • Dining Guide Az Év Éttermi Szervize Díj: Arany Kaviár Étterem
  • Dining Guide Törley Pezsgőmanufaktúra Az Év Szerethető Étterme Díj: Két Szerecsen Bisztró
  • Dining Guide Életmű Díj: Pergel József (Déryné Bisztró)
  • Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj: Anyukám Mondta
  • Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Freyja – the croissont story
  • Dining Guide ZAX Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie

Nyitókép: Stand Étterem

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked: