Még el sem kezdték forgatni, máris óriási a felháborodás az Audrey Hepburn életéről szóló film körül

Sokan úgy gondolják, hogy a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino nem a megfelelő színésznőnek adta a főszerepet.

Van egy elképesztően exkluzív csoport a szórakoztatóipar világában, amit EGOT-klubnak hívnak. Kizárólag azok a művészek csatlakozhatnak hozzá, akiket Emmy, Grammy, Oscar, és Tony-díjjal is elismertek már a munkásságukért. Jelen sorok írásáig ezt a megtisztelő tagságot mindössze 16 személy szerezhette meg – az egyikük például Audrey Hepburn. A színésznő Hollywood egyik legnagyobb ikonja, akinek olyan csodálatos alakításokat köszönhetünk, mint Holly Golightly (Álom luxuskivitelben) vagy Ann hercegnő (Római vakáció).

De nemcsak a játéka miatt nézünk fel rá, hanem azért is, mert az egyik legnagyobb szívügye az UNICEF törekvéseinek támogatása volt. Rajongásig szerette az állatokat is: amikor a Zöld palotákat forgatta, annyira beleszeretett a szarvasba, aki úgyszintén „szerepet kapott” a romantikus drámában, hogy végül örökbe is fogadta őt. Audrey Hepburn máig milliókat inspirál, így egyáltalán nem meglepő, hogy a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino úgy döntött, emléket állít neki egy filmen keresztül. A legendás színésznőt pedig nem más keltheti majd életre, mint Joaquin Phoenix párja, Rooney Mara – akit kétszer is jelöltek már Oscar-díjra.

Rooney Mara
Rooney Mara (Fotó: Jason Merritt/TERM/Getty Images)

Rooney vs. Lily

Bár egyelőre sem a film címét nem jelentették be, sem azt, hogy pontosan miről fog szólni, máris világszerte tiltakoznak a memoár ellen. Méghozzá azért, mert sokak szerint a főszerepet egyértelműen Lily Collinsra kellett volna osztania a direktornak. Az Emily Párizsban sztárjának rajongói elárasztották a közösségi oldalakat, miszerint kedvencük lett volna a tökéletes választás. Tény és való, döbbenetes a hasonlóság Lily és Audrey között – mi sem bizonyítja ez jobban, mint az a fotósorozat, amit pár éve a Római vakáció stílusában készítettek Phil Collins lányáról.

Audrey Hepburn fia, Sean Ferrer pedig kijelentette, nem is tudott a projektről. Ennek ellenére azt gondolja, Rooney csodálatos színésznő és úgy látja, ez egy szeretetteli munka lesz. Szerinted ki érdemli meg jobban a főszerepet?

Forrás: Variety/New York Post/New York Post
Nyitókép: Bettmann/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: