Ha már unod az avokádó toastot, és valami izgalmasabb nasi alternatívára vágysz, akkor ezt a receptet imádni fogod!
Az avokádó igazi csodaalapanyag, készíthetünk belőle krémet, édességet, és most már chipset is. A recept egyik legklasszabb hozzávalója – szigorúan az avokádó mellett – az őrölt lenmag, ami egy rendkívül magas fehérjetartalmú, rostokban, Omega-3 zsírsavakban és B-vitaminokban gazdag élelmiszer. Figyelj azonban arra, hogy mindenképpen őröltet válassz, hiszen a lenmag, ha egészben fogyasztjuk, szinte változatlanul halad át az emésztőrendszeren, így a jótékony hatásait sem élvezhetjük.
Hozzávalók:
- 1 nagy avokádó
- 1 teáskanál porélesztő
- 1/4 csésze őrölt lenmag
- 1/4 csésze szezámmag
- 1 teáskanál citromlé
- 1 fokhagyma
- egy csipet só
- egy kis őrölt bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egy közepes edényben törd össze az avokádót egy villával, keverd hozzá az élesztőt, a magvakat, a citromlevet, a hagymát, végül a sót és a borsot. Teáskanálnyi adagokban porciózd a masszát a sütőpapírra. Egy pohár segítségével lapítsd le a chipseket. Tedd be a sütőbe 15-18 percre. Ha aranybarnára sült, akkor már majszolhatod is ezt az isteni, egészséges nasit. Nem csak diétázóknak ajánljuk! Vigyázat, gyorsan fogy!
Nyitókép: j.chizhe/Shutterstock