Avril halott, de Elvis él! Meredek konteók a zenészek világából

A popkultúrában mindig jelen voltak a sztárokat körülvevő misztikus és megmagyarázhatatlan történetek. Az összeesküvés-elméleteket gyártó tömegek pedig olykor igazán meredek sztorikat kreálnak az ismert zenészek főszereplésével.

Így például sok konteós állítja, hogy Elvis Presley máig életben van, míg mások szentül hisznek abban, hogy Avril Lavigne rég meghalt. A találgatások persze Michael Jacksont, Beyoncét és John Lennont sem kímélik. Most pár igazán érdekes összeesküvés-elméletet gyűjtöttünk össze.

Megrendezett Super Bowl

Cikkünket rögtön egy egész friss konteóval indítjuk, miszerint a LVIII. Super Bowlon is csupán csak manipulált eredményeknek köszönhetően vehetett részt a Kansas City Chiefs. A Travis Kelcet soraiban tudó csapat ugyanis így méginkább fokozta az esemény iránti médiaérdeklődést. Az összeesküvés-elméleteket kidolgozó tömegek biztosra állították, hogy az NFL-t idén nem is döntő, hanem Taylor Swift jelenlétének bebiztosítása érdekelte. Persze, a szövetség ezt azon nyomban megcáfolta, teljesen nonszensznek tartotta az elképzelést, amit valljunk be őszintén, meg is értünk. A Super Bowl ugyanis Taylor Swift nélkül is óriási tömegeket mozgat meg és mindig is az Amerikai Egyesült Államok legnézettebb sporteseménye volt.

(Fotó: Patrick Smith/Getty Images)

Jay-Z és titkos társasága

Egy sokkal régebbi konspirációs elmélet szerint a zeneipar máig egyik legbefolyásosabb alakja, Jay-Z nem kizárólag tehetségének köszönheti sikereit. Sokan meg vannak ugyanis győződve arról, hogy a zenész az Adam Weishaupt ingolstadti filozófus által 1776-ban alapított, de 1785-ben betiltott, minden rosszért felelősségre vonható Illuminátus rend tagja. Ezt egyébként arra a „sziklaszilárd” bizonyítékra alapozzák, hogy Jay-Z gyakran formáz háromszöget kezeivel a róla készült fotókon, mely semmi másra nem is enged minket következtetni, minthogy ezzel is Illuminati mindent látó szemére és piramis szimbólumaira utal vissza. Az összeesküvés-elméletek hívei azonban ennél is továbbmentek és arról is megvannak győződve, hogy a rappernek birtokában van az elmekontroll és időutazás képessége. Utóbbira 2013-ban, a New York-i Közkönyvtár egy kurátora talált bizonyítékot, ugyanis kutatásai során kezébe akadt egy Sid Grossman által 1939-ben készített fotó, melyen az egyik alak kísértetiesen hasonlít a sztárra. Nekünk nincs is több kérdésünk.

(Fotó: Scott Gries/Getty Images)

Halálos elterelés

Michael Jackson tragikus halálával kapcsolatban is szép számmal találunk konteókat, melyek között elég meredek elméletek is szerepelnek. Ilyen például az, hogy egyesek azt állítják, a sztár gyógyszer-túladagolása nem a véletlen, hanem az iráni kormány műve volt. 2009 júniusában ugyanis a nemzet népe nagyban vitatta Mahmúd Ahmadinezsád tisztességességét, azonban akkor a kormány mindenféle ezzel kapcsolatos híradást megpróbált blokkolni. A tüntetők akkor a közösségi médiához fordultak, hogy terjesszék az információkat, de a legtöbb amerikai hírcsatorna Michael Jackson halálával foglalkozott.

(Fotó: Steve Granitz/WireImage)

A CIA gyilkossága

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint Mark David Chapman csak egy gyalog volt John Lennon meggyilkolásában. A legendás The Beatles ikonja halálának igazi kitervelője ugyanis valójában CIA volt, aki maga bérelte fel Chapmant Lennon megölésére. A konteók szerint a CIA titokban megfigyelte az énekes-dalszerzőt , aki anti-amerikai és anti-kapitalista politikai nézeteivel feldühítette őket.

John Lennon,
(Fotó: IMDb)

Beyoncé álterhessége

Persze nemcsak Jay-Z, hanem bizony kedves felesége, Beyoncé kapcsán is bőven találunk alaptalan pletykákat. Egyik ezek közül az, hogy Beyoncé maga sosem volt terhes és hogy megőrizze hibátlan alakját, béranyát fogadott, hogy kihordja lányát, Blue Ivy Cartert. Az énekesnő a 2011-es MTV VMA-n jelentette be váradósságát és akkor a találgatások azon nyomban elindultak. Igaz, Queen Bey ott már megmutatta kerekedő pocakját, de egyesek szerint egy héttel korábbi videófelvételen még nyoma sem volt terhességének. Tetézte a dolgokat, hogy az eseményt követő interjú alatt pocakja látszólag összehajlott, így sokan úgy vélték, hogy csak „mű” terhes hasat viselt. Persze ezeket a konteókat azóta már megcáfolták az On the Run turné során készült felvételek, melyeken büszkén mutatta meg meztelen pocakját is.

A gengszter rap eredete

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint 1991-ben a lemezkiadók vezérigazgatói és nagyon gazdag „döntéshozók” zárt ajtók mögött találkoztak, hogy feltalálják, majd aktívan népszerűsítsék a gengszter rap műfaját az amerikai közönség körében. Állítólagos céljuk az volt, hogy a zenén keresztül a drogkereskedelemre és az utcai erőszakra ösztönözzék az embereket, majd ezzel megtöltsék a magántulajdonban lévő vállalati börtönöket. Egy névtelen levél, amelyet a HipHopIsRead.com oldalnak küldtek, részletezi egy zeneipari bennfentes szerepét ebben az összeesküvés-elméletben.

Különös párhuzam

Az az elképzelés, miszerint a Pink Floyd’s Dark Side of the Moon című albuma tökéletesen szinkronban van az Óz, a csodák csodája című filmmel, valószínűleg az egyik legismertebb és legnépszerűbb összeesküvés-elmélet a nagyközönség körében. Állítólag, ha a lemezt egy bizonyos ponton elkezdjük játszani az Óz, a csodák csodája vetítése közben, akkor a Pink Floyd zenéje lépést tart a hollywoodi klasszikus látványvilágával. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy Óz, a csodák csodája 112 perces film, míg a Dark Side of the Moon egy 43 perces album, így a lemezt körülbelül két és félszer kellene lejátszani, hogy a hang tökéletesen szinkronban legyen a képpel. A teóriát egyénként a legendás zenekar énekese, Roger Waters egyenesen baromságnak titulálta, míg Alan Parsons, a Pink Floyd hangmérnöke szerint egyáltalán nem is működik a dolog. Viszont én biztos elindítom majd a lemezt az MGM emblematikus oroszlánjának harmadik üvöltése után.

Avril Lavigne rég halott

A kanadai származású énekesnő debütáló albuma 2002-ben jelent meg és az pillanatok alatt meghódította a slágerlistákat, valamint szupersztár státuszba helyezte az akkor mindössze tizenhét éves Avril Lavigne-t. Azonban egyesek szerint tündöklése nem tartott túl sokáig, hiszen 2003-ban a rá nehezedő nyomás miatt öngyilkos lett, és azóta is egy rá kísértetiesen hasonlító, Melissa Vandella nevű dublőr helyettesíti őt. A pletykák egyébként egészen 2005-ig nyúlnak vissza, majd 2017-ben kaptak újra szárnyra, de maga az érintett azóta is rendre mindig cáfolja őket.

Elvis él!

Az „Elvis él” összeesküvés-elméletek szerint sokan úgy hiszik, hogy a Király még mindig életben van és ma a Memphis-i Gracelandben éli világát. A konteósok úgy gondolják, Elvis 1977-ben maga rendezte meg a halálát, mert nemes egyszerűséggel ráunt a hírnévre. Hihetetlen, de néhány „nyom” tényleg arra utal, hogy Elvis még mindig él. Így például az is, hogy középső neve hibásan van feltüntetve a sírkövén, valamint hogy állítólagos halálát követően többször is látták őt, 1984-ben állítólag Muhammad Alival együtt mutatkoztak. Fontos bizonyíték lehet az is, hogy az életbiztosítása soha nem lett kifizetve. Bár utóbbi esetében árnyalja a spekulációkat, hogy soha senki nem tudta, egyáltalán volt-e neki biztosítása. Mindemellett a TikTok jósnői már azt állítják, hogyha túl is élte halálát, azóta már meghalt, hiszen többen a túlvilágról idézték őt meg.

(Fotó: Ronald C. Modra/Getty Images)

Nyitókép: Jason Merritt/FilmMagic for Us Weekly Magazine
Forrás: Mental Floss

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: