Az 5 leggyakoribb álom és jelentésük

Az álmaink megfejtése azért is fontos, mert nagyon sok esetben segíthet a mindennapi problémáink megértésben.

Az álmok furcsa dolgok, van, akinek meggyőződése, hogy soha nem álmodik, és van, akit éjszakánként rendszeresen gyötörnek a rémálmok.

Akár emlékszünk rá, akár nem, mindenki álmodik alvás közben. Egy kutatás szerint az átlagember 2 órát álmodik minden éjszaka, ami 5-6 különböző álomból is állhat. Sokszor ezeknek komoly jelentőségük van, hiszen az álom a lélek tükörképe, és ha elemezzük őket, akkor nagymértékben segíthetnek megérteni a mindennapi problémáinkat. Bármennyire kivételesnek, vagy extrának érezzük néha az álmainkat, a felmérés azt is megállapította, hogy nagyon gyakran fordulnak elő az emberek között ugyanazok a történetek, érdemes tehát utána járnunk, mit szimbolizálnak.

Az 5 leggyakoribb álom és a jelentésük:

1. Kígyók, viperák

Ha az álomban kígyó vagy vipera jelenik meg, az mindig rejtett félelmeket vagy aggodalmakat jelenthet. Előfordulhat olyan filmnézés vagy könyvolvasás után is, amelyben szerepelnek kígyók, de ha gyakran visszatérő álom, akkor azt is üzenheti, hogy ébernek kell lenni, van olyan dolog vagy személy a környezetben, ami szinte láthatatlanul, de közelít.

2. Kieső fogak

A kieső fogak álomként való megjelenése a biztonság, az önbizalom hiányát jelentheti, vagy az ezekből fakadó gyengeséget, szomorúságot, frusztrációt is. De a fizikai megjelenéssel is összefüggésben van, aki gyakran álmodik kieső fogakkal, az nincs jó kapcsolatban a testével, a külseje napi stresszt okoz, az énképe rendkívül sérült. Figyelmeztető jel arra, hogy foglalkoznod kell magaddal, és ideje végre a saját mentális egészségedet előtérbe helyezni.

3. Üldözés

Ha álmodban gyakran üldöznek, az azt jelenti, hogy általában igyekszel megúszni a való életben vállalt kötelezettségeidet. A kifogások, magyarázkodások kísértenek, nyomasztanak, mert jelezni próbálják, hogy nem lehet (és nem is kell) minden elől elmenekülni az életben. Nézz szembe a félelmeiddel, ismerd fel a lehetőségeidet és a korlátaidat is, hogy könnyíteni tudj a lelkeden.

4. Halál

Nagyon gyakran álmodunk akkor halálról, vagy halálközeli „élményről”, amikor a családi vagy baráti körünkben van ehhez kapcsolódó érintettség, vagy amikor komoly egészségügyi problémáról van tudomásunk. De bármilyen veszteség vagy megrázó fordulat az életszakaszunkban ugyancsak megjelenhet az álomban halálként, például egy szakítás, a munkahelyi felmondás, egy baráttal való veszekedés vagy amikor egy tinédzser elköltözik a szülői házból.

5. Megcsalás

Ha rendszeresen visszatérő álom a megcsalás, az még nem ok arra, hogy letámadd és számonkérd a párodat. Ez az álom ugyanis sokkal inkább a te saját érzéseiddel van kapcsolatban, ezért érdemes végiggondolni, hogy mit szeretne neked üzenni. Csalódtál valakiben mostanában? Úgy érzed, hogy valaki cserbenhagyott? Szánsz elég időt a partneredre, gyerekeidre, barátaidra? Ezeket mind érdemes „tisztázni” magadban, hogy megértsd a tudat alatt benned dolgozó bizalmatlanságokat, mert ezek a saját lelkiismeret-furdalásodból is adódhatnak. Bármilyen könnyű lenne valaki mást hibáztatni, ne vetítsd ki addig senkire a kételyeidet, amíg magadban nem rendezted a dolgokat. Ha őszinte vagy magadhoz, akkor a kérdésekre magadtól is meglesznek a válaszaid.

Forrás: gq.com

Nyitókép: Tom Merton/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: