Az 5 legjobb jóga applikáció otthonra

A jóga kiállta az évezredek próbáját és mára a modern ember életének meghatározó elemévé vált. Segítségével lelassulhaunk, kezelhetjük a stresszt, és megtalálhatjuk a belső békéhez vezető utat.

A test a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát megteremtő jóga ma már életünk szerves része. Minden magára valamit is adó, haladó szellemiségű ember jógázik időnként, ha más nem, hát divatból. Hiszen az indiai bölcsek által évezredekkel ezelőtt megálmodott rendszer hatékonyságát, amely a világegyetemben ható energiák működésére, a természet elemeinek törvényszerűségére irányul, már a modern tudomány is igazolta. A legszuperebb pedig az, hogy mint Douglas Adams könyvében a Galaxis útikalauz stopposainak csak egy töröközőre, a leendő jógiknak gyakorlatilag csak egy matracra van szüksége ahhoz, hogy bepillanthasson az univerzum összefüggéseibe. Persze a kozmikus flow élmény megéléséhez az sem árt, ha szakszerűen tudod elvégezni a gyakorlatokat. Ennek érdekében most néhány olyan applikációt gyűjtöttünk össze, amely segít abban, hogy életedben áramoltatni tudd a fényt.

1. Daily Yoga: Fitness and Meditation

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

dailyyoga (@dailyyogaapp) által megosztott bejegyzés

Ha kezdő vagy, csatlakozz a kihívásokhoz, és azonnal láthatod az eredményeidet. Ez az app a kezdetektől kísér végig, egészen haladó szintig, de találsz benne zsírégető és egyéb specifikus gyakrorlatokat is. Szeretjük, mert könnyen követhető és inspiráló is egyben.

2. Yoga Flow: Fitness and Workout

Ezzel az applikációval kellemes, stresszűző dallamokkal kísért jógaórákon vehetsz részt, ha úgy döntöttél, hogy az otthonodban jógáznál. Az örömöt sugárzó applikáció még arra is figyelmeztet, hogy mikor fogyassz vizet, ahhoz, hogy egészséges és fitt maradj.

3. Jóga kihívás

A 30 napos kihívás alatt garantáltan beleszeretsz a jógába, és az applikációba is. A mindfulness gyakorlatokkal és meditációs technikákkal kísért ászanák után kipihentebbnek és energikusabbnak fogod érezni magad, mint valaha. És hogy miért pont 30 nap? Mert 21 nap szükséges ahhoz, hogy megtörj egy rossz beidegződést, és beépítsd magadba az újat.

4. Asana Rebel

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Asana Rebel (@asanarebel) által megosztott bejegyzés


Dinamikus applikáció a javából. Legyen szó fogyásról, szellemi vagy mentális felemelkedésről, a lázadók kőkeményen hisznek abban, hogy befektetett munkával bármi megváltoztatható. Kihívásokkal, sikertörténetekkel és motivációkkal várnak a nap bármely órájában, sőt olykor élő jógaórákkal is.

5. Alo yoga

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alo Yoga (@aloyoga) által megosztott bejegyzés

Az ALO appjával bárhol és bármikor fogsz tudni jógázni, mert minden élethelyzetre találsz magadnak órákat. Rendkívül könnyen kezelhető a menüje, mindig elsőkézből értesülhetsz a különböző podcastokról, leértékelésekről és ingyenesen is elérhető órákról.

Nyitókép: Elena Grigorovich / EyeEm/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: