Telt ajkakat szeretnél? Itt van a 3 legnépszerűbb plasztikai eljárás

Összeállítás a legnépszerűbb eljárásokról

Régóta kacérkodsz már a gondolattal, hogy dúsabbá varázsoltasd az ajkaidat? Ha eddig csak a rémtörténetek tartottak vissza, görgess tovább a legfontosabb információkért!

Manapság már többféle típusú eljárás létezik, ami lehetővé teszi az ajkak minimális változtatását, így a végeredmény is sokkal természetesebb lesz. Ezek a beavatkozások nemcsak a szánk teltebbé varázslására alkalmasak, hanem a mélyebb ráncok kezelésére, az ajkak körvonalának hangsúlyozására, valamint egyéb korrekciókra is. Egy szakorvosi konzultáció nagy segítségedre lehet a módszer kiválasztásában és elképzeléseid részletes egyeztetésében!

Fontos, hogy az arcodhoz illő méretet válaszd ki! Fotó: Valentina Razumova/Shutterstock

Végleges vagy ideiglenes korrekció

Alapvetően két nagy típust különböztethetünk meg a beavatkozásokat tekintve: a felszívódó és a nem felszívódó készítményekkel történő ajakfeltöltést. Az első kategóriába azok az eljárások tartoznak, amely során a bevitt töltőanyag egy bizonyos idő elteltével felszívódik a szervezetben, ezért érdemes időközönként megismételni a kezelést. Ezzel szemben a második csoportba tartozó készítmények végleges eredményt produkálnak.

Hialuronsav alapú ajakfeltöltés

A hialuronsavval történő ajakfeltöltés az egyik legbiztonságosabb módszer, ugyanis ez az anyag természetes módon is megtalálható a szervezetben. A körülbelül 6-8 hónapig tartó felszívódás során nagyon ritka esetben fordulhat elő bármilyen komplikáció. Annak érdekében, hogy folyamatosan fenntartsuk a kívánt eredményt időnként meg kell ismételni a kezelést, ami nagyjából 20-30 percet vesz igénybe.

Előnyei:

  • az anyag mennyisége könnyebben szabályozható, mint más eljárásoknál
  • az eljárás menete és az injekciók beadása fokozatosan történik, ezért addig ismételheted a kezeléseket, míg el nem éred a kívánt eredményt
  • kisebb a duzzanatok és az esetleges véraláfutások kialakulásának esélye, mint a többi töltőanyag esetében.
Kövesd a fokozatosság elvét! Fotó: Vagengeim/Shutterstock

Saját zsírral történő feltöltés

Ez az egyik legtermészetesebb eljárás, hisz idegen anyag egyáltalán nem kerül a szervezetbe, így nem kell tartani az esetleges komplikációktól vagy allergiás reakcióktól. A szépítő kezelést zsírleszívó műtét előzi meg, mely azt jelenti, hogy a has, köldök, vagy belsőcomb felszínéről szívják le a zsírt, amelyet később az ajkakba juttatnak vissza. Hatásosabb eljárás, mint a hialuronsavas, vagy kollagénes feltöltés, mivel a zsír sokkal lassabban szívódik fel ezeknél az anyagoknál. A beavatkozás nagyjából másfél óráig tart.

PermaLip ajakimplantátum

Az egyik legtartósabb ajakfeltöltési eljárás a PermaLip, amely során egy tartós szilikon implantátumot helyeznek az ajkakba helyi érzéstelenítés után. A kezelés körülbelül 30 percet vesz igénybe. A beavatkozást követő néhány napon belül már látható is a végleges eredmény.

Ha te is szeretnéd ajkaidat teltebbé és dúsabbá varázsolni, vagy netán ránctalanítás céljából fontolgatod a beavatkozás gondolatát, először konzultálj egy megbízható plasztikai sebésszel, aki segíthet eligazodni, milyen típusú eljárás lenne a legmegfelelőbb számodra. Fontos, hogy tájékozódj az esetlegesen felmerülő allergiás reakciókról és komplikációkról is!

Nyitókép: Master 1305/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: