Az „arany csodaszer”, amitől leolvadnak a kilók és megszűnnek a gyulladások

Eleged van a sok ígéretből, és igazi eredményekre vágysz? Ez az otthon is elkészíthető - ráadásul filléres - csodaszer természetes alapanyagokból készül, leolvadnak tőle a kilók és megszűnteti a gyulladásokat. Jöhet a recept?

Sokszor hálát adok azon kísérletező kedvű őseinknek, akiknek hála ma már ismerjük a gyógynövények, gombák, és fűszerek jótékony hatásait. Már az ősi törzsek tagjai is tudták, hogy a sárga virág kitisztítja a májad, a zöld inda elmúlasztja a fejfájást, és ha a kék gombából eszel, három napig vidámparkozni fog az agyad. Szerencsére ezt a tudást már nem nekünk kell felfedeznünk és kísérletezni vele, bár tény, hogy a gyógyszeripar térhódítása miatt sok természetes gyógymód feledésbe merült. Napjainkban a szintetikus gyógyszerek és mesterséges összetevők dominálnak, éppen ezért egyre nagyobb az igény a természetes megoldásokra.

Ha te is visszanyúlnál azokhoz a biztonságos módszerekhez, amelyek nem terhelik vegyi anyagokkal a szervezetedet és valóban működnek, készítsd el az arany csodaszert. Ezzel a természetes gyógyhatású készítménnyel sokat tehetsz egészségedért. Beindítja emésztésed, és segít a szervezetedben krónikusan fennálló gyulladások kezelésében is.

Az alábbi, évszázadok óta használt természetes anyagok kiemelkedő helyet foglalnak el az egészségmegőrzés és betegségek gyógyítása terén. Ezek az összetevők ugyanis nemcsak gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, de kiemelkedően gazdagok tápanyagokban, antioxidánsokban.

Az arany csodaszer receptje

Hozzávalók:

  • 3 kanál őrölt lenmag
  • 3 kanál kurkuma por
  • 3 kanál gyömbérpor
  • 1/2 kanál őrölt feketebors
  • 1 kanál almaecet
  • 2-3 kanál méz
  • kiferőtlenített befőttesüveg

    Len

    A lenmagban található Omega-3 zsírsavak segítenek a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint a gyulladások csökkentésében. Karban tartja a koleszterinszintet, emellett rosttartalma elősegíti az emésztést, támogatja a bélrendszer flórájának egészségét.

    Kurkuma

    A kurkuma – amely az indiai konyha alapvető kelléke – a kurkumin nevű vegyületet tartalmazza, amely kutatások szerint a krónikus gyulladások, ízületi gyulladások, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában hatékony.

    Gyömbér

    A kelet-ázsiai gyógyításban használatos gyökér szintén számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek közül egyik a gyulladáscsökkentés. Emellett enyhíti az ízületi gyulladásokat és az emésztőrendszeri problémákat. A gyömbér ezen kívül serkenti az immunrendszert, javítja a vérkeringést és nem elhanyagolható anti-aging hatással bír.

    Feketebors

    A feketebors sokkal több mint egy fűszer a steakeden. A benne található piperin nevű vegyület ugyanis az emésztésre gyakorol kedvező hatást, serkenti és segíti a tápanyagok jobb felszívódását. Ezen kívül a piperin is rendelkezik gyulladáscsökkentő valamint fájdalomcsillapító hatással is.

Elkészítés:

Az összetevőket keverd krémesre egy tálkában, majd tedd száraz, hűvös és lehetőleg sötét helyre. Minden nap éhgyomorra fogyassz a krémből egy kanállal, majd igyál utána egy pohár szobahőmérsékletű vizet.

Nyitókép: Diy13/GettyImages
Forrás: instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)