Az arcápolás még a legsűrűbb napirendbe is beilleszthető: a FOREO LUNA mini 3 már fél perc alatt kezelésbe veszi a bőrödet!

Kipróbáltuk a beauty-tech márka egyik okoskészülékét

Gyors, hatékony, környezetbarát: három dolog, ami miatt azonnal beleszerettünk a svédek egyik kedvenc kütyüjébe.

Sosem voltam korán kelő típus: az egyetemi zéhákra éjszaka vagy hajnalban tanultam, ma pedig sokkal gördülékenyebben megírok egy-egy cikket késő este, mint a délelőtti órákban. Reggelre legalább két ébresztőt állítok be, de azt is úgy, hogy még további három-négy alkalommal lenyomhassam a szundi gombot, mielőtt ráveszem magam, hogy felkeljek. Ezek után biztosan nem lep meg senkit, ha azt mondom, a munkanapok mellett az ébredési utáni rutinomat az évek során alaposan megnyirbáltam: a 8-9 perces szundi-szakaszok között mindig azon agyaltam, miről tudnék még lemondani, hogy egy kicsit tovább pihenhessek. A szelektálás egyik áldozata a hosszadalmas beauty-szeánsz lett (A kávém szent és sérthetetlen!), ami az érzékeny arcbőröm miatt természetesen nem volt túlságosan bölcs döntés. És persze fáradtságra hivatkozva este is könnyű kihagyni a dolgot: kifogás mindig van, igaz?

A ragyogó arcbőrtől mindössze 30 másodperc választ el!

A rohanós (és igen, türelmetlen) reggeleim miatt expressz szépségrutint kerestem, így kezdtem el szemezgetni a svéd beauty-tech márka, a FOREO arctisztító okoskészülékeivel: pontosabban a 2019 őszén bemutatott LUNA mini 3 modellel, amivel akár mindössze 30 másodperc alatt letudhatom az arckezelést – így az időhiány tényleg nem lehet többé magyarázat. A T-Sonic (azaz a transzdermális ultrahang) technológiának hála, a LUNA mini 3 percenként 8000 rezgéssel száll harcba a mélyen lerakódott szennyeződésekkel, a faggyúval és az elhalt hámsejtekkel, melyeknek 99,5%-át eltávolítja. Az arcradírozás mellett támogatja az anyagcserét és serkenti a keringést is. A szilikonos arctisztító- és masszázskütyünek egyébként mindkét oldalát bevetheted: a puha sörték az orcákon és az érzékeny területeken alkalmazhatóak, míg a vastagabbak tökéletesek a problémás T-vonal ápolására.

Elő a mobillal!

A márka többi termékéhez hasonlóan a LUNA mini 3 használata is a telefonunkon kezdődik, méghozzá a FOREO For You applikáció letöltésével, amin néhány perc alatt regisztrálható a készülékünk (note: az eszköz Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a mobilhoz). Ezután az appon belül lehet testre szabni a normál és a „Glow Boost” funkciót: míg az első 60-120 másodperces lehet, 1-12 közötti intenzitásfokon, addig a ragyogómód 30-60 másodperc alatt letudható 12-16 közötti intenzitáson. A bevált beállításokat maga a mini 3 is megjegyzi, azaz, ha nem akarunk variálni rajta, telefon nélkül is működik – így továbbra is megmaradhatnak a techmentes mindfulness perceink a reggeli kávé mellett. (Azonban, ha éppen félkómásan és sikertelenül kutatsz a készüléked után, érdemes a telódért nyúlnod, ugyanis a „Find my LUNA” menü segít neked megtalálni. Bluetooth-szal vezérelve beindítja a rezgést, így már csak követned kell a kütyü hangját…)

Használati útmutató a FOREO LUNA mini 3-hoz
  • Nedvesíts be a pofidat (nap végén az első lépés természetesen a smink eltávolítása), ezután vigyél fel a bőrödre vagy magára a FOREO-ra az arctisztítódból: fontos, hogy olyat válassz, ami nem agyag-, vagy szilikon alapú és nem tartalmaz apró szemcséket sem, mert ezek könnyen tönkretehetik a készülék szilikon bevonatát.
  • Kapcsold be a LUNA mini 3-at a rajta található univerzális gombbal: ha egyszer nyomod meg, akkor a normál tisztító módot éred el, ha kétszer egymás után, akkor a „Glow Boost” üzemmódra válthatsz.
  • Körkörös, finom mozdulatokkal dolgozd bele a bőrödbe az arctisztítót a készülékkel, ami 15 másodpercenként jelzi neked, hogy válts területet: így nem maradhatnak ki az orcák, az áll, a homlok és a T-vonal sem.
  • Míg a ragyogómód után 30 másodperccel automatikusan kikapcsol a FOREO, addig a normál kezelés után 3 percig nyomva kell tartani a gombot, hogy pihentethesd a kütyüt.
  • Öblítsd le az arcodat és finoman töröld szárazra! Jöhet a kedvenc bőrápoló terméked! A tisztításból ne hagyd ki a LUNA mini 3-at sem: langyos víz alatt könnyen leöblítheted, ezután hagyd megszáradni!
(A készülék akár 650 használatot is kibír egyetlen töltéssel, az USB kábel a csomagolás része.)

A FOREO LUNA mini 3 teszt sikeresen teljesítve!

A mondással ellentétben – miszerint ne számítsunk azonnal csodára – már az első alkalom után látványos változást tapasztaltam a tükörbe nézve: kisimult az arcom, sokkal puhábbnak, feszesebbnek és simábbnak éreztem a tapintását – ahogy teltek a napok, egyre inkább tisztult a bőröm, és már azzal is időt spórol nekem a LUNA mini 3, hogy nem feltétlenül kell alapoznom ahhoz, hogy nyugodt szívvel kiléphessek az utcára. (Azonban fontos kiemelni, hogy a készülék önmagában nem tud megoldást nyújtani minden problémára: például azokra a káros szokásaidra, amelyek kihatnak a bőröd egészségére is. Így az alváshiánnyal vagy a helytelen táplálkozással képtelen szembeszállni a segítséged nélkül!) Szkeptikusan álltam ahhoz, hogy egy plusz dolgot beiktassak a sűrű (alkalmanként nem túl friss és motivált) reggeleimbe, de a FOREO LUNA mini 3 használata nálam egyfajta addikciót eredményezett a kezdeti sikereivel és azóta is naponta kétszer szertartásszerűen berregek a fürdőszobában! A kütyü ráadásul vízálló, szóval akár zuhanyzás közben is simán le lehet tudni az arcápolást. És ami még ennél is fontosabb: nincs szükség az eldobható vattákra az arctisztításhoz, így a zero waste felé is tehettem egy lépést! (A sminklemosáshoz pedig jöhetnek a mosható korongjaim.)

Nyitókép: Dancs Enikő Bianka

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: