Az El Camino legújabb útvonala Spanyolországban igazi Gyűrűk Ura hangulatot idéz

El Camino del Anillo

Az El Camino del Anillo lélegzetelállító, 122 kilométer hosszú ösvényéről már csak Frodó, Samu, Legolas, Gimli és Aragorn hiányoznak mellőled.

Eszedbe jutott valaha, hogy szívesen csatlakoznál Frodóhoz és a Gyűrű szövetségéhez, hogy te is bebarangolhasd a mesés tájakat? Ha a válaszod igen, akkor ezt a spanyolországi túrát neked találták ki. Még ha Középfölde egy kitalált helyszín is, sok festői táj van a Földön, ami hasonlít a J.R.R. Tolkien által leírt helyszínekre – és nem mind Új-Zélandon van. Egy közülük a spanyolországi Camino del Anillo útvonala.

A közép Spanyolországban, a Sierra Norte-hegységben található El Camino del Anillo (szó szerint a Gyűrű útja) túraútvonalat a klasszikus könyvsorozat ihlette. A körkörös ösvény 122 kilométer hosszú és 8 szakaszra osztható. Az út El Moralban kezdődik és csodálatos, kihagyhatatlan helyszíneken át vezet a hegyekbe, amelyek tényleg a Gyűrűk ura trilógia hangulatát idézik. Ilyen például Horcajuelo de la Sierra (mely Völgyzugolyra hasonlít), vagy Gondor Fehér Fája” Torrelaguna-ban. Az El Camino del Anillo weboldal szerint vannak még más pontja is az útvonalnak, amelyek Móriára, Hobbit falvára, vagy a Megyére emlékeztetik az arra kirándulót.

Fotó: El Molar, Spain Steve Race/EyeEm/Getty Images

A Time Out-ban említik, hogy az ösvény csupán 1 órányira található Madridtól és kényelmesen bejárható körülbelül egy hét leforgása alatt. A weboldal szerint minden nap megközelítőleg 18 kilométert érdemes megtenni. A túrázók felfedezhetik az ösvényt egyedül, vagy kereshetnek szállást a túraútvonal weboldalán keresztül is. Néhány szakaszon felár ellenében kenuzni is lehet. A túraútvonalat a Laudato Si Alapítvány hozta létre, amely a Madridi Érsekség jótékonysági természetvédő szervezete -, és úgy tudni, hogy ez az útvonal más zarándokutak, mint például a Camino de Santiago alternatívájaként jött létre.

Szerző: Balogh Réka
Forrás: lonelyplanet.com
Nyitókép: Oscar Rodriguez Gonzalez/EyeEm/Getty Images

Legnépszerűbb cikkek: