Az elfogadás jegyében kerültek kiválasztásra a Victoria’s Secret új angyalai

Már nem a mindenáron tökéletességre törekvés a fő célja az amerikai fehérneműcégnek.

Vajon létezik olyan nő, aki még nem játszott el a gondolattal, hogy mi lenne, ha egy napra modell lehetne? Ha aznap róla szólna minden? Vagy van olyan, aki ne irigykedve nézne egy Victoria’s Secret gigashow-t? A frusztrációnak végleg vége, a nagynevű divatcég is vallja, hogy szexi „valódi“ nőnek lenni.

A Victoria’s Secret név hallatán mindenkinek a tökéletesség jut elsőre eszébe. Ez nem véletlen, az amerikai luxusmárkának indulása óta ez volt a tudatos koncepciója. A ma már ikonikusnak számító fehérneműcég kínálata nem, de a valósághoz való hozzáállása szerencsére nagymértékben megváltozott az elmúlt években.

Csipkés álmok

A kultikus fehérneműmárka népszerűségét és ismertségét a nagyszabású show-knak (is) köszönheti. Még a divatszakmában is kuriózumnak számít, ha valaki a Victoria’s Secret cég exkluzív divatbemutatóján részt vehet. Sokszor a modellek között is komoly versengés folyik a csapatba kerülésért, arról az önsanyargatásról már nem is beszélve, ami a bemutató előtt folyik, hogy mindannyian életük legjobb formáját hozva lépjenek a kifutóra. Az évente egyszer megrendezésre kerülő fergeteges műsorukban való fellépés hatalmas lehetőség, rengeteg ajtót nyit meg a modellek előtt, vagyis VS angyalnak lenni a szakmán belül is kiváltságot jelent. Palvin Barbi hosszasan tudna erről mesélni, hiszen volt már szerencséje részt venni az elképesztő látványvilágú show-ban.


Újratervezés az elfogadás jegyében

A dolognak azonban árnyoldala is van, ami rá is nyomta a bélyegét az amerikai cégre, és egyre több kritika érte a parádés bemutatóikat. Hiszen az a tökéletesség, amit a fehérnemű cég a saját mércéjével mért, a mindennapokban ritkán létezik, emiatt kénytelenek voltak változtatni a filozófiájukon. Ehhez természetesen az is nagymértékben hozzájárult, hogy komoly visszaesés következett be a forgalmukban. S mivel a cég profitja nem a látványos show-ból, hanem főleg az eladásokból keletkezik, az új vezetésnek nem is nagyon maradt más választása, mint újradefiniálni a vállalat elképzeléseit. Szerencsére jól vették az akadályokat és a rájuk nehezedő nyomást, és sokkal nyitottabbak és elfogadóbbak lettek, azaz, közelebb hozták magukat a valósághoz.

Ennek ékes bizonyítékaként, az ő bemutatójukon szerepelt először plus size és transznemű modell, sőt később egy Down-szindrómás lány is bekerült az angyalok közé.  A szemléletváltás úgy tűnik, bevált a cégnél, óriási lökést adva minden önértékelési problémával vagy önbizalomhiánnyal küzdő lánynak, nőnek.


Save the date

Fontos dátum, amit érdemes megjegyezni: szeptember 26-a, a nap, amikor az angyalok újra visszatérnek. A Victoria’s Secret The Tour ’23 során a márka ismert nagykövetei mellett számos új arcot is láthat a közönség. A felvonuló modellek a sokféleséget képviselik, és egyben igazolják, hogy nem csak a tökéletesség lehet szexi. A tabu tehát ledőlt: bőrproblémával, kerekesszékkel, túlsúllyal, és ötvenen túl is lehet vonzó bármelyik nő. Még a kifutón is.

Forrás: elle.es

Nyitókép: Gotham/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: