Az Elvált nők klubja sokkal több, mint egy egyszerű, nőkről szóló mozi

Újra együtt a fenomenális hármas: Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton

Nincs még egy olyan film, ami úgy ki tudna minket nőket húzni az önsajnálatból, mint az 1996-ban bemutatott Elvált nők klubja. Ezért is örültünk meg annyira, amikor a napokban kiderült, a három ikonikus színésznő újra egy játékfilmben fog játszani.

A szoba csendjében magányosan eltöltött szombat esték, a szakítás utáni hetek és a nemszeretem magam” napok legjobb ellenszere már 24 éve a nők rendelkezésére áll. Az Elvált nők klubja című 1996-ban bemutatott filmben Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton olyat alakít, amitől nőként a végén úgy érezzük, újjászülettünk, bármire képesek vagyunk és gazdagabbak lettünk három vicces, és nagyon jó fej barátnővel. A színésznők a filmben főiskolai barátokat alakítanak, akiket negyedik legjobb barátnőjük temetése hoz össze újra. Miután rájönnek, hogy a közös barátjuk azután halt meg, hogy megtudta, férje összeházasodott egy fiatalabb nővel, mindhárman úgy döntenek, bosszút állnak a saját exférjükön. Hawn, Midler és Keaton a kultikus film óta nem forgatott együtt, de szerencsére nem kell sokat várnunk, hiszen ismét közös munkát vállaltak, készül a „Family Jewels”, azaz a Családi ékszerek című vígjáték. A 96-os mozihoz hasonlóan, ez a film is három női karaktert mutat be, akik kénytelenek együtt nyaralni gyerekeikkel és unokáikkal, miután a férfi, aki korábban mindhármuknak a férje volt, holtan esik össze egy New York-i áruházban. A filmet a New Republic Pictures készíti, akik a terveik szerint már idén elkezdik a forgatásokat. „A kémia Diane, Bette és Goldie között ellenállhatatlan és páratlan, örülök, hogy én is hozzájárulhattam ahhoz, hogy ismét együtt dolgozzanak” – mondta Bradley Fischer producer.
Az új mozira várva úgy gondoltuk, felevenítjük a 96-ban készült, kasszasikerré vált Elvált nők klubját. Jöjjön néhány érdekesség a kultikus moziról:

1. Az elsöprő sikert arató film forgatásakor mind a három színésznő túl volt már az ötvenen, egyébként Goldie, Bette és Diane idén a 74. születésnapjukat ünneplik.

2. Senki nem számított ekkora sikerre a film kapcsán, az alkotás több mint 181 millió dollárt hozott a konyhára.

elvált nők klubja
Fotó: IMDb

3. Goldie, Bette és Diane néhány évvel ezelőtt egy Netflix sorozat keretében megpróbáltak újra együtt forgatni, de végül rájöttek, hogy ez nem felel meg számukra. „A forgatókönyv nem volt elég jó, és senki sem volt képes kijavítani, ezért úgy döntöttünk, hogy elengedjük a dolgot.” – mondta Goldie Hawn 2017-ben a „Watch What Happens Live” beszélgetős műsorban Andy Cohennek.

4. A filmben elképesztő női színészgárdát sorakoztattak fel, vagy olyan színésznők szerepeltek benne, akiknek már legalább egy Oscar-díja volt – Diane Keaton, Goldie Hawn, Maggie Smith, Eileen Heckart – vagy, akiket jelöltek korábban az Akadémia valamelyik díjára – Bette Midler és Stockard Channing.

elvált nők klubja
Fotó: IMDb

5. A film utolsó jelenetében a három főszereplő Annie, Brenda és Elise Lesley Gore 1963-as You Don’t Own Me című számát adja elő. A 60-as évek egyik popsztárja a szám első feléneklésekor csak 17 éves volt. 30 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy slágere mindent elsöpörjön és a nők himnuszává váljon.

6. Az Elvált nők klubja a bemutatót követő első három hétben a legnézettebb film volt, hat héten keresztül pedig az első ötben szerepelt. Ez számított az adott év tizenegyedik legnagyobb filmjének, az akkoriban bemutatott női főszereplős mozik közül csak a Twister és a 101 kiskutya hozott több pénzt a készítőknek.

Nyitókép: IMDb
(today.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: