Az erő legyen veled: holdrituálék az energetikai emelkedéshez

A holdrituálék nagy energetikai lehetőségeket jelentenek. Most két olyan titkos szertartást hoztunk nektek, amely eddig ismeretlenek voltak a nagyközönség számára.

A Hold természetre gyakorolt hatásait nem kell részletezni senkinek. Már az ősi egyiptomiak és inkák is felismerték erejét és hatását a termésre, ezért istenként tisztelték. De a Hold nemcsak a természetre, a tengerekre, de az alvásunkra és a hangulatunkra is erős hatással van. Manapság a statisztikai adatok fényében egyre több orvos ismeri el azt, amit a néphagyomány már régóta tud: telihold idején gyakoribb a vérzékenység, könnyebben borul fel a szervezet vízháztartása, keringése, ingerültebbek az emberek. Teliholdkor több gyermek születik, és gyakoribbak az idegösszeomlások is. Ebben az időszakban nyugtalanabbak, érzékenyebbek vagyunk, rosszabbul alszunk. Ilyenkorra pedig nem érdemes műtétet sem tervezni.

A holdciklusok remek energetikai lehetőségeket jelentenek mindenki számára. De Mimi Young médium szerint, aki a yin-yang energiákkal dolgozik, bizonyos holdrituálékkal más aspektusait és finomságait is feltárhatjuk.

Az újhold általában az új célok és lehetőségek születését, míg a telihold a régi sémák, a minket már nem szolgáló tényezők elengedését jelképezi és segíti elő. Ezért a Hold fázisainak különböző ciklusaiban végzett rituálék rendkívül alkalmas időpontok arra, hogy magadhoz vonzd szíved vágyait vagy megtisztítsd az utat a beteljesüléshez. Ne feledjük el, ahol a fókusz, ott az energia, ezért ilyenkor a tervezésé és a szándékok kifejezéséé a főszerep. A kis magok elültetésének ideje, amelyek idővel szárba szökkennek. Az alábbi rituálékkal – teljesen mindegy, hogy mikor van teli-, vagy újhold – bármikor erőteljesen emelheted az energiaszintedet, amivel együtt a frekvenciaszinted is növekszik, ez pedig a vágyaid könnyebb megteremtéséhez vezet.

ÚJHOLD RITUÁLÉ

Az energia: yin
A yin az az energia, ami még nem materializálódott, éppen ezért még a tapasztalt meditálóknak is kihívást jelenthet vele dolgozni.
Eleme: Víz
Fókusz: Elengedése minden olyan kötődésnek, amely visszahúz. Engedni, hogy a kreatív erők átáramoljanak rajtad.
Kérdés: Mi van, ha nem is mi teremtjük/hozzuk létre az ötleteket, hanem csak fogadjuk őket?
Kelleni fog: Tiszta kezek, sötét, vízzel teli kerámia tál

Először is teremtsd meg magadnak azt a nyugodt teret, ahol a rituálét fogod végezni. Jó idő esetén ez lehet a szabadban, az újhold fénye alatt, de bent a lakásodban is bárhol megfelel. Égess tömjén füstölőt, majd szellőztess ki. Gyújts egy fehér gyertyát, és játssz le egy mantrát, amely megtisztítja a teret.

Merítsd ujjadat a vizes tálba, amely az újholdat jelképezi, majd a vízbe mártott ujjadról cseppenként kezdd el meginni a vizet. Ez egy hihetetlenül lassú folyamat. Biztos, hogy nagyon sok érzelmet fog felhozni. Lehet, hogy frusztrált leszel, kedved lesz odavágni az egészet, de az is lehet, hogy érzéki élményed lesz, nevetned kell vagy elálmosodsz. Minden jó. A lassúságban, a pillanatban való elmélyülésben van a lényeg. Nem emeled fel a tálad és nem iszod meg a vizet két hörpintéssel. Nem írsz le semmit. Nem beszélsz. Egy ponton érezni fogod, ahogy összekapcsolódsz érzékszerveiddel. Észreveszed a vízcseppet az ujjbegyeden, érezni fogod az ízét. A saját ujjadét is, ahogy a nyelvedhez ér. Ez a rituálé egy lehetőség arra, hogy megismerd a vizet, megismerd önmagad és megtudd, mennyire vagy türelmes.

TELIHOLD RITUÁLÉ

Az energia: yang
A yang az az energia, amely a yin szolgálatában áll. Leült vele, megengedte, hogy legyen. Tanúja volt. Megértette, mit akar mondani, és aztán segít neki formát ölteni.
Eleme: Fém
Fókusz: A kreativitás intellektuális és racionális oldala. Tervezés, leltár, majd cselekvés.
Kérdés: Mi hozzuk létre a kreativitást? Vagy csak megvannak az eszközeink a rajtunk áthaladó gondolatok, érzések kifejezésére?
Kelleni fog: Egy vízzel töltött fém tál és egy fém kanál

Hasonlóképpen az újhold rituáléhoz, először teremtsd meg a teret. Jó idő esetén ez lehet a szabadban, az újhold fénye alatt, de bent a lakásodban is bárhol megfelel. Égess tömjén füstölőt, majd szellőztess ki. Gyújts egy fehér gyertyát, és játssz le egy mantrát, amely megtisztítja a teret.

A telihold-gyakorlat hasonló abban, hogy szintén vizet iszol egy tálból, de mégis van néhány lényeges különbség. Most a kanál segítségével csorgasd a vizet az ajkaidra egészen addig, amíg a fémtál ki nem ürül. Ha az újhold-rituálét már elvégezted, észre fogod venni, hogy ebben a szeánszban minden gyakorlatiasabbá és hatékonyabbá válik. Teljesen más érzelmek kerítenek hatalmukba. Ezeket pedig, az összes tapasztalásoddal együtt írd le. Fogalmazd meg, milyennek találod a vizet, a kanalat, mennyivel gyorsabbnak érzed a folyamatot. Minek vagy a tanúja? Hogyan tapasztalod a gyakorlatiasságot és a hatékonyságot? Hogyan akar a víz a szádba folyni? Te hogyan segítesz neki? Tudsz zűrzavar nélkül cselekedni?

Akárhányszor is végzed el ezeket a gyakorlatokat, mindig fogsz bennük találni valami újat, más aspektust és más felfedezéseket. Ha pedig másik szintre szeretnéd emelni a rituálét, végezd közösségeddel, barátaiddal együtt, és megtapasztalod, ahogy az energiák meghatványozódnak. A Hold legyen veled.

 

Nyitókép: Rudzhan Nagiev / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: