Az év legfontosabb asztrológiai eseményei

Vannak olyan fontos dátumok 2024-ben, amelyek befolyásolhatják életünket, döntéseinket, pénzügyeinket.

Az idei év első jelentős asztrológiai eseménye az első újhold volt január 11-én. De mi vár ránk az év hátralévő részében? És milyen hatással lesznek ezek a dátumok az életünkre, miképp befolyásolják szerelmi életünket, pénzügyeinket, döntéseinket?

Belépési napok

Ezek azok a dátumok, amikor a Nap belép a 12 csillagjegybe, és egy másik energiát hoz magával.

 • Január 20.: A Nap belép a Vízöntőbe
 • Február 19.: A Nap belép a Halak jegyébe
 • Március 20.: A Nap belép a Kosba
 • Április 19.: A Nap belép a Bikába
 • Május 20.: A Nap belép az Ikrek jegyébe
 • Június 20.: A Nap belép a Rákba
 • Július 22.: A Nap belép az Oroszlánba
 • Augusztus 22.: A Nap belép a Szűz jegyébe
 • Szeptember 22.: A Nap belép a Mérleg jegyébe
 • Október 22.: A Nap belép a Skorpió jegyébe
 • November 21.: A Nap belép a Nyilasba
 • December 21.: A Nap belép a Bak jegyébe

Napéjegyenlőségek és napfordulók

A napéjegyenlőségek és napfordulók határozzák meg az évszakok változását, amelyet a Földnek a Nap körüli forgómozgásának dőlése okoz. A napéjegyenlőségek a nappali és az éjszakai órák egyenértékűségét eredményezik. A nyári napforduló az év leghosszabb napja, míg a téli napforduló a legrövidebb.

 • Március 20.: tavaszi napéjegyenlőség
 • Június 20.: nyári napforduló
 • Szeptember 22.: őszi napéjegyenlőség
 • December 21.: téli napforduló

Újhold

Az újholdak elindítják a holdciklust és egy új kezdetet jelentenek, lehetőséget kínálva új dolgok kezdeményezésére és jelentős változások végrehajtására. Ezek a legfontosabb dátumok 2024-ben a jövőre vonatkozó döntések meghozatalához.

 • Február 9.: Újhold a Vízöntő jegyében
 • Március 10.: Újhold a Halak jegyében
 • Április 8.: Újhold Kosban (napfogyatkozással)
 • Május 8.: Újhold a Bikában
 • Június 6.: Újhold az Ikrek jegyében
 • Július 5.: Újhold a rákban
 • Augusztus 4.: Újhold az Oroszlánban
 • Szeptember 3.: Újhold a Szűz jegyében
 • Október 2.: Újhold a Mérlegben (napfogyatkozással)
 • December 1.: Újhold a Nyilas jegyében
 • December 30 .: Újhold a Bakban – ez egy fekete hold, mivel ez a hónap második új holdja, és az emberi lélek sötét oldalait és tudattalan impulzusát képviseli.

Teljes hold

A teljes holdak jelzik a holdciklus befejezését és ideális időpontot nyújtanak, hogy elhagyjuk a régit és helyet biztosítsunk az újnak. Ez a gyógyulás és a gondolkodás ideje, különösen kedvező az érzelmeinkkel való kapcsolattartáshoz.

 • Január 25.: Telihold az Oroszlánban
 • Február 24.: Telihold a Szűz jegyében
 • Március 25.: Telihold a Mérlegben (holdfogyatkozással)
 • Április 24.: Telihold a Skorpióban
 • Május 23.: Telihold a Nyilasban
 • Június 22.: Telihold a Bakban
 • Július 21.: Telihold a Bakban
 • Augusztus 19.: Telihold a Vízöntőben
 • Szeptember 18.: Telihold a Halakban (holdfogyatkozással)
 • Október 17.: Telihold a Kos -ban
 • November 15.: Telihold a Bikában
 • December 15.: Telihold az Ikrekben
telehold
zoff-photo / Getty Images

Fogyatkozás

A Holdfogyatkozás egy optikai-csillagászati jelenség, amelynek során a Föld árnyéka teljesen vagy részben eltakarja a Holdat, amikor az utóbbit a nap megvilágítja és teljesen áthalad a bolygónk árnyékán. Napfogyatkozás esetén azonban a Hold által a napkorong egészét vagy egy részét a Hold elsötétíti.

Az idei évben négy napfogyatkozás következik be, amelyek mindegyike olyan problémákat hoz napvilágra, amelyek elősegítik a fejlődésünket. Ezek az események lehetőséget adnak arra, hogy megszabaduljunk a múlt terheitől és előrelépjünk.

Március 25.: a Mérleg jegyében bekövetkező holdfogyatkozás arra késztet bennünket, hogy hagyjunk fel az elavult hiedelmekkel, helyzetekkel és azokkal a kapcsolatokkal, amelyek már nem működnek.

Április 8.: A napfogyatkozás a Kosban arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk azon, milyen új dolgokat szeretnénk bevinni az életünkbe, és hogyan kívánjuk megszerezni azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek bennünket.

Szeptember 18.: A holdfogyatkozás a Halak jegyében arra késztet bennünket, hogy megkérdőjelezzük érzelmeinket, és megérzéseinkre hagyatkozzunk, hogy legyőzzük a múlt sebeit.

Október 2.: A Mérlegben lévő napfogyatkozás segít megértenünk, mit keresünk a kapcsolatokban és barátságokban. Arra is emlékeztet bennünket, hogy ne elégedjünk meg kevesebbel, mint ami számunkra „a legjobb.”

Retrográdok

Az úgynevezett „retrogradáció” egy optikai jelenség, amelynek következtében az a benyomásunk, hogy egy bolygó visszafelé mozog, miközben a valóságban a megfigyelési pontunk mozog. Kicsit olyan ez, mint egy többsávos autópályán haladni minden irányban: ha egy másik sávon lassabban haladó autót előzünk, akkor az a benyomásunk lehet, hogy az hátrafelé halad, még akkor is, ha valójában egy irányba haladunk.

A retrográd időszakok lehetőséget kínálnak a múltbeli tervek áttekintésére és javítására, valamint kapcsolataink és életkörülményeink átgondolására. Előnyös időszakaszok lehetnek, lehetővé téve számunkra, hogy „kigyógyuljunk” a múltbeli tapasztalatokból és új perspektívával felvértezve haladjunk előre.

Higany retrográd

A kommunikációs bolygó, a Merkúr, 2024-ben háromszor lesz retrográd.

Április 1. és 25. között: amikor a Merkúr retrográd Kosban van, némi frusztrációt tapasztalhatunk, amelyet az érzelmeink kifejezésének képtelensége okoz. Az elfojtott érzések felszabadításához próbálj meg olyan tevékenységet végezni, amely időt ad ezek feldolgozására.

Augusztus 5–28-ig: a Merkúr visszafelé halad a Szűztől az Oroszlán felé. A szokásosnál önkritikusabbak lehetünk. Fontos, hogy ezeket a negatív gondolatokat pozitív megerősítésekkel ellensúlyozzuk, és törekedjünk arra, hogy egészséges kapcsolatot alakítsunk ki önmagunkkal.

November 26-tól december 15-ig: a Merkúr áthalad a Nyilason, akárcsak 2017-ben, amikor utoljára volt ebben a jegyben retrográd. Megtanuljuk, hogy a szavakat előnyünkre használjuk és ne impulzívan fejezzük ki magunkat, hanem együttérzően, és legyünk kedvesek.

Mars retrográd

A cselekvés bolygója, a Mars 2024 vége felé lesz retrográd.

2024. december 6. és 2025. február 24. között: a Mars az Oroszlántól a Rákba fordul, így jobban összhangba kerülünk az érzelmeinkkel. Cselekvés tekintetében az ego helyét a szeretet veszi át.

Jupiter retrográd

A terjeszkedés és a szerencse bolygója, a Jupiter, 2024-ben közel két évszakon át retrográd lesz.

2024. október 9–február 4-ig: a Jupiter retrográd az Ikrekben lehetővé teszi, hogy nagyobb képet lássunk és ne csak a jelenre összpontosítsunk.

Szaturnusz retrográd

A szigorú Szaturnusz az állatöv szabályalkotója, aki azonban visszafelé haladva lágyabb és elkötelezettebb.

Június 29–november 15-ig: A Szaturnusz visszalépése a Halak jegyébe arra kér minket, hogy legyünk önzetlenebbek és érzékenyebbek mások szükségleteire.

Uránusz retrográd

A forradalom bolygója, az Uránusz, lehetővé teszi számunkra, hogy kis lépéseket tegyünk a változás felé, amikor az retrográd fázisban van. Január 27-én véget ért a tavaly augusztus 29-én kezdődött retrogradáció, amely lehetővé teszi számunkra, hogy 2024-et frissen, új lendülettel kezdjük.

2024. szeptember 1-től 2025. január 30-ig: Az Uránusz retrográd a Bikában segít abban, hogy lépést tudjunk tartani az idővel.

Neptunusz retrográd

Az illúzió bolygója, a Neptunusz, 2024-ben csak egyszer lesz retrográd, amikor feltárja legbensőbb álmainkat és azt a valóságot, amely elől bujkálunk.

Július 2–december 7-ig: a Halakban lévő retrográd Neptunusz lehetővé teszi, hogy igazodjunk elképzeléseinkhez és valóra váltsuk azokat. Olyan igazságokat fogunk felfedezni, amelyeket sokáig rejtve tartottunk.

Plútó retrográd

A Plútó az átalakulás bolygója. 2024-ben megbontja és újjáépíti életünket, hogy felfedjük önmagunk legjobb verzióját.

Május 2–október 12-ig: A retrográd Plútó a Vízöntőből a Bakba költözik. Próba elé állít, be kell mutatnunk, hogy levontuk a tanulságokat az elmúlt év során, készen állunk a jövővel szembenézni és túllépni a problémákon.

égbolt csillagok kémlel kémkedik távcső figyel
GeorgePeters/GettyImages

Vénusz

A Vénusz, a bájjal és eleganciával összekapcsolt bolygó, idén több együttállásban is megjelenik, miközben áthalad a csillagjegyeken.

Február 22.: Amikor a szerelem bolygója, a Vénusz és a cselekvés bolygója, a Mars csatlakozik a Vízöntőhöz, késztetést fogunk érezni, hogy változtassunk szerelmi életünkön.

Május 23.: A Vénusz és a Jupiter egyesül a Bikában, ami szeretetet és pénzt is jelenthet.

Június 4.: A Vénusz csillagpontja, avagy a csillag pontos együttállása a Nappal, jelen esetben, az Ikrekben. Kényszert fogunk érezni arra, hogy érzelmi szükségleteinket kifejezzük, és szívből, őszintén beszéljünk.

Jupiter

A Jupiter a kockázatok, az utazások és a filozófia bolygója. Idén a Bikától az Ikrek felé költözik, ami arra késztet bennünket, hogy megkérdőjelezzük hiedelmeinket.

Április 21.: A Jupiter a Bikában lévő Uránuszhoz kapcsolódik, ami felborítja pénzügyeinket és életünket. Számíts a kiszámíthatatlanra.

Május 18.: A „csodák napjaként” emlegetett Nap, amikor  a Jupiter Bikában való igazodása óriási szerencsét ígér.

Május 26.: A Jupiter bolygó az Ikrek jegyébe költözik és arra késztet bennünket, hogy használjuk intellektusunkat a problémák jobb megoldására és a helyzetek megértésére. Ezáltal érdekesebb és barátságosabb megközelítést alkalmazzunk az összetett kérdések megfejtéséhez. A Jupiter utolsó időszaka az Ikrekben 2012 júniusától 2013 júniusáig tartott.

Augusztus 19. és december 4.: A Jupiter az Ikrekben, a négyzet alakú Szaturnusz a Halak jegyében. Kissé ambivalensnek érezhetjük magunkat azzal kapcsolatban, hogyan tovább vagy milyen irányba induljunk el. Próbáljuk megvalósítani a növekedést, és ragadjuk meg a kínálkozó esélyeket.

Plútó

A Plútó hirtelen változásokat hoz ránk, amelynek többsége felkészületlenül fog érni bennünket. Ahogy a Plútó előrehalad, visszafelé zuhan, majd ismét előre mozdul, hogy emlékeztessen minket arra, még mindig vannak lezáratlan ügyeink.

Január 21.: A Plútó visszatér a Vízöntőhöz, ugyanabba a pozícióba, amelyet 2023 márciusában is elfoglalt. Ez egy korszak végét és egy másik kezdetét jelenti, amelyben lehetőségünk lesz a humanitáriusra, a találmányokra, az űrutazásokra és a felfedezésre összpontosítani. A retrográd időszak alatt, szeptember 2-től október 12-ig a Plútó a Bak jegyébe költözik, lehetőséget adva számunkra, hogy elgondolkodjunk növekedésünkön és fejlődésünkön. Ezt követően a Plútó folytatja közvetlen mozgását, és november 19-én visszatér a Vízöntőhöz, ahol a következő két évtizedben is megmarad.

Chiron

Chiront, a kentaurt „sebesült gyógyítóként” ismerik, mert jártas volt az orvosi tudományokban (meggyógyította Akhilleusz égési sérülését a bokáján), de nem tudta meggyógyítani magát, amikor Héraklész meglőtte egy mérgezett nyíllal. Chiron mítosza arra figyelmeztet, hogy tudásunkat és készségeinket tegyük elérhetővé mások számára, segítve őket a nehézségek leküzdésében és a múltbeli traumákból való gyógyulásban.

Február 19.: A kentaur Chiron a Kosban lévő sors északi csomópontjához igazodik, és egyetemes gyógyulást ígér. Ez egy olyan időszak, amikor mindannyian szembesülünk a saját sebeinkkel, és miközben azokat gyógyítjuk, megpróbálunk másokon is segíteni.

 

Forrás: Lisa Stardust Astrology

Nyitókép: adventtr/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: