Az Igazából szerelem forgatása feltépte Emma Thompson régi sebeit

Összetört szív és krokodilkönnyek karácsony napján. Talán ismerős a jelenet, hiszen mindannyian átéltük már ezt a szomorú érzést így vagy úgy. A brit színésznő most először mesélt arról, hogy miért volt annyira fájdalmas Karen szerepébe bújni.

Végre itt a karácsonyi filmek szezonja! Régi és új kedvencekkel hangolódhatunk a közelgő ünnepekre. Sokan szinte megszállottan rajonganak az Igazából szerelem című romantikus filmért, pedig közel 20 év telt el azóta, hogy ez a máig népszerű alkotás először került a mozikba. Biztos sokszor felmerült már a kérdés, hogy mi teszi ennyire időtállóvá ezt a brit-amerikai-francia filmprodukciót. A válasz egyszerű: az érzelmek. Változhatnak a dekorációs trendek, az öltözet vagy a frizura divatja, de az érzelmek sokszínűsége, amit a film főhőseivel újra és újra átélhetünk, bizony örökérvényű. Vajon ki ne emlékezne a pillanatra, amikor Karen – akit Emma Thompson alakít – megtalálja a gyönyörű nyakláncot, amiről azt hiszi, hogy a férje neki szánja. Az ajándékbontás meghitt pillanatában azonban rá kell jönnie, hogy az ékszert valaki más kapta. Ekkor Karen kivonul a nappaliból, majd a hálószobájában látjuk egyedül zokogni, miközben a háttérben Joni Mitchell énekel. Azt azonban csak nagyon kevesen tudják, hogy ez a jelenet még szomorúbb, mint az elsőre látszik.

Fájdalmas valóságból filmes jelenet

A londoni születésű híresség nemrégiben a The Telegraph-nak adott interjújában elárulta, hogy a filmes pillanathoz valós élményekből merített. A színésznő beszélt a Kenneth Branagh-gal kötött házasságáról, ami 1995-ben fájdalmas módon ért véget. „A jelenet, amikor a karakterem sírva áll az ágy mellett, azért olyan jól ismert, mert már mindenki átélte ezt” – mondta Emma Thompson. „Nagyon csúnyán összetörte a szívemet Ken. Szóval tudtam, milyen érzés megtalálni a nyakláncot, amit nem nekem szántak. Ha nem is egészen így történt, de már mindannyian átéltük ezt.” A színésznő és első férjének házassága akkor ment tönkre, amikor a férfi megcsalta őt Helena Bonham Carter-rel. A filmben szemtanúi lehetünk Karen összeomlásának, aki végül nagyon gyorsan letörli a könnyeit és visszamegy a nappaliba a családjához. „Már annyi gyakorlatom volt abban, hogy a hálószobában sírjak… Aztán ki kellett mennem és vidámnak kellett lennem, összeszedni a szívem darabjait és betenni őket egy fiókba.”

Szerencsére úgy tűnik, hogy Emma Thompson szíve azóta összeforrt és sikerült továbblépnie. A színésznő megbocsátott hajdani férjének és Helenával is kibékültek. Az már csak hab a tortán, hogy a Love Actually című film megjelenésének évében, a színésznő 2003-ban újra férjhez ment jelenlegi férjéhez, Greg Wise angol színészhez.

Forrás: Bustle
Nyitókép: Ben A. Pruchnie/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: