Az Instagram, mint receptkönyv? Ezek a kedvenc magyar foodie-profiljaink

Kulináris inspiráció online

A szakácskönyvek lapozgatása helyett te is gyakran a közösségi média oldalakat görgeted receptek után kutatva? Akkor ez a válogatás neked szól!

Instagram, a hobbiszakácsok Mekkája. Ma már nem kell receptkönyvekre és különböző gasztromagazinokra beruháznunk, ha valami új fogást szeretnénk kipróbálni. A közösségi média oldalak, ezek közül is leginkább a Pinterest és az Instagram a legnagyobb online szakácskönyvekké nőtték ki magukat. A #ootd, #travelgoals és #throwbackthursdays mellett a legnépszerűbb hashtagek közé sorolható a #foodporn, ami mögött közel 200 millió poszt rejlik. Impozáns smoothie bowl-ok, művészeti alkotással felérő tésztaételek és édességek, valamint a glutén- és cukormentes, illetve a vegán konyha is szép számmal képviselteti magát. 

A rengeteg külföldi foodie-profil mellett a hazai felhozatalt nézegetve is bőven akadhatunk gyöngyszemekre. Kedvenc magyar gasztrobloggerjeink gyűjtögetése közben még a nyál is összefutott a szánkban és körülbelül húsz receptet gyűjtöttünk össze, amit muszáj kipróbálnunk. A csokis-meggyes babka, a wasabis zöldborsókrém és a quinoa pizza a mi listánkra biztosan felkerül, de számos más étel is megkapta a must-try jelzőt. Érdemes a saját szemeddel megnézni, milyen izgalmas receptekkel várnak a kis válogatásunk szereplői. Kulináris kalandozásra fel!

@chilivanilia – Mautner Zsófi

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mautner Zsófi (@chilivanilia) által megosztott bejegyzés,

Mautner Zsófi neve minden gasztronómiáért rajongó szívét megdobbantja. Története mindenki számára inspiráló lehet, hiszen hobbiszakácsból az ország egyik legismertebb szakácsává nőtte ki magát, a kereskedelmi tévében is feltűnt, valamint számos saját receptkönyvet is kiadott már. Chili&Vanília névre keresztelt blogja több, mint egy évtizede, 2005-ben indult és a mai napig folyamatosan ellát minket izgalmasabbnál izgalmasabb receptekkel. Zsófi munkáit nemcsak blogján, hanem Instagram-oldalán is nyomon követhetjük. Mi első látásra beleszerettünk a wasabis zöldborsókrémjébe, ami fel is került a heti menünkre!

@szotyi_creations – Romcsis Bea

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RomicsBea (@szotyi_creations) által megosztott bejegyzés,

A Szotyi művek alapítója, Romcsis Bea kislánya születése után hozta létre saját blogját azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, az egészséges ételeknek a közhiedelemmel ellentétben nem kell íztelennek lenniük. A @szotyi_creations oldalon az egészséges ételek mellett néha becsúszik egy-két cheat day recept is, – például egy addiktív oreo krém – de gyönyörű smoothie bowl, péksütemények és más különleges fogásokkal is vár minket Bea. Sajtfüggőknek kötelező az obatzda, de mi reggeli inspirációért is szívesen felkutatjuk majd a jövőben az oldalát!

@ziziadventures – Nagy Zita

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zita Nagy (@ziziadventures) által megosztott bejegyzés,

Ha isteni vegán ételre éhezünk, akkor a Zizi kalandjai receptekhez vezet az utunk. Zita célja, hogy a vegánok és a vegán ételek megítélését megváltoztassa itthon: a vegetáriánus, vegán konyha rendkívül gazdag és a növényi alapú táplálkozás nagyon messze van a rántott gombától, rántott sajttól és hasonló módon elkészített megannyi zöldségtől, melyet Magyarországon ebbe a kategóriába sorolnak”. Blogja 2008-ban indult és Zita kitartása meghozta a gyümölcsét, hiszen azóta már két saját receptkönyvvel is megajándékozta az egészségtudatos életmód híveit. A @ziziadventures profilon végre rábukkantunk a tökéletes vegán répatorta receptre, amit már olyan régóta keresünk.

@doraiklodi – Iklódi Dóra

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

D O R A I K L O D I (@doraiklodi) által megosztott bejegyzés,

2018-ban az év gasztrobloggerének választott Iklódi Dóra az olyan receptek specialistája, amit inzulinrezisztensek és cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak. Dóra maga is IR-es, ezért tudja, a kezdetekben milyen nehéz lehet egy életmódváltás. A wanderfoodwonder blog alapítója megmutatja, hogy a cukor és egyéb finomított élelmiszerek elhagyása az étkezésből nem egyenlő az önsanyargatással, hanem ízletes cukormentes ételekkel is színesíthető a diéta. Ínycsiklandó ételeit impozáns képeken mutatja be nekünk – nem véletlen, hiszen foodstylistként is dolgozik. Receptjeit a Cukormentes örömök című könyvében és Instagram-oldalán is megtaláljuk. Az eperszezonra való tekintettel, mi biztosan fellapozzuk könyvét a madulás-epres hajtogatott pitéért.

@hazisafrany – Déri Szilvia

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Házisáfrány – Déri Szilvia (@hazisafrany) által megosztott bejegyzés,

„Az angolok krízishelyzetben mindig csinálnak egy teát. Én sütök egy kenyeret. És utána minden sokkal jobb.” – Déri Szilvia rajong a házi készítésű kenyérért, péksüteményekért és ezt a szenvedélyét papírra is vetette. Kovászkaland című könyvében megtanít minket bolti élesztő nélkül kovászt készíteni csupán liszt és víz segítségével, majd adalékmentes, csodás kovászolt finomságokat sütni. Blogján és Instagram-oldalán a péksütemények mellett más receptekkel is megajándékoz minket, így ha füstölt lazacos töltött tojást vagy egy egészséges bulgur salátát szeretnénk falatozni, akkor irány a @hazisafrany!

Nyitókép: Unsplash

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: