Erre számíthatsz, ha netes társkeresőn találod meg a szerelmet!

Eláruljuk, mik az előnyei az online ismerkedésnek, és mutatunk egy sikersztorit is

Van, hogy csak úgy jön magától, de van, hogy neked kell megkeresned. Ha eddig hiába vártál, és meguntad az egyedüllétet, van egy jó hírem: hamarabb esel szerelembe ha online ismerkedsz - legalábbis a Parship társkereső oldal tanulmánya szerint.

Nem egyszerű dolog meghozni a döntést, hogy regisztrálj egy online társkereső oldalra. Túl az önmarcangoláson, a környezeted sem könnyíti meg helyzeted. Amikor amúgy is tele vagy kétellyel, még az olyan kérdéseket és megjegyzéseket is el kell viselned, mint a:

De hát olyan jól nézel ki, nem igaz, hogy nem találsz valakit! S mi van, ha valami huligán akaszkodik rád? Jól átgondoltad?

Igen, jól. Volt rá néhány évem. Vagy azt hiszed, erre a pillanatra vártam? Persze ezt nem mondod ki hangosan, mivel jó szándékkal próbálnak óvni, de azért nem őszinte a mosoly az arcodon.

Az online-párok elégedettebbek

Próbálsz persze érvelni, hogy van ennek azért előnye is, de nem mindig aratsz osztatlan sikert. Mostantól viszont már elmondhatod, hogy olvastál egy német tanulmányról, ahol 745 párt kérdeztek meg, vegyesen voltak az online és hagyományos úton megismerkedők. Kiderült, hogy akik neten jöttek össze átlagban egy év alatt összeköltöznek, míg az offline-párok csak kb. 3 év után kötik össze életüket, és alkotnak egy háztartást. A házasságkötés is gyorsabban megy az online-párok esetében, mint a hagyományosan ismerkedőknél, előbbieknél 3 év, utóbbiaknál 5 év az átlag, és ugyanez a különbség figyelhető meg a gyermekvállalás kérdésében is.

A jellem fontosabb, mint a külcsín

Társkereső oldal, egyenlő esély. Cselekszel, kezedbe veszed a sorsod, már nem csak ülsz és vársz. Arról nem beszélve, hogy unatkozni biztos nem fogsz, és béna szituációkból sem lesz hiány, amit aztán jól kibeszélhetsz a barátnőiddel.

Mivel tudatosan, előre meghatározott paraméterek alapján keresed a párod, eleve szűkül azok köre, akikkel interakcióba lépsz. Megkönnyíti a helyzeted, hogy a személyes találkozást minden esetben megelőzi valamiféle kommunikáció. Egy humoros, eredeti, stílusos üzenettel indul a történet, ami aztán regény hosszúságú írásokká fajul. Ezek után már várod a telefonbeszélgetést, hogy végre megismerd a másik hangját, hangfekvését, beszédmódját is. Így mire eljutsz a randiig, kialakul egyfajta kötődés, egyfajta kép a potenciális partnerről. Ezért is van az, hogy az első személyes találkozás alkalmával már nagyobb hangsúlyt fektetsz az értékrendre és a kommunikáció módjára, míg a hagyományos úton ismerkedőknél a kinézet dominánsabb.

Az online-párok gyakrabban bújnak egymáshoz

A tanulmány utolsó fontos megállapítása az érzelmi kötődésre vonatkozik. Az eredmények alapján azok a párok, akik neten ismerkedtek meg, jobban ragaszkodnak egymáshoz, gyakrabban ölelkeznek, és többször csókolóznak szenvedélyesen.

Ez is a tudatos választás eredménye lenne? Én mindenesetre szeretném azt hinni, hogy a szerelem az szerelem, akár online, akár offline ismerted meg párodat.

Online játéktól az összeköltözésig
Era története: Mi is a neten ismerkedtünk meg a párommal, közel 12 éve, egy virtuális nevelde, vagy egy online stratégiai játék oldalán (mai napig nem tudjuk, hol futottunk egymásba először). Azóta ismerősök vagyunk a közösségi oldalakon, így végigkövethettük egymás életét. Egy nap kiszúrtam őt egy szórakozóhelyen, így találkoztunk személyesen. Később barátok lettünk, majd megszakadt közöttünk a kapcsolat, végül mégis egymásra találtunk. Kicsit több mint egy éve vagyunk együtt, s nemrég össze is költöztünk. Kell ennél több bizonyíték arra, hogy működik az internetes ismerkedés?

Nyitókép: Shutterstock

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: