Hálószobatitkok: ha nincs orgazmusod, ez lehet a probléma oka! (18+)

Útmutató csúcshódítóknak

Döntsük le a tabukat és oszlassuk el a tévképzeteket a női orgazmus kapcsán! Ha nehézségeid vannak a gyönyör átélésével, ez lehet a probléma oka!

A mai világban a szexualitás sokkal több területen jelenik meg, sokkal jobban áthat mindent, mint pár évtizeddel ezelőtt. Ez azonban nem feltétlenül járt pozitív következményekkel. Hibás elvárások és képzetek születtek, például a női orgazmusról.

A nők orgazmusával rengeteg tanulmány és kutatás foglalkozik. Az aktus során átélt orgazmussal kapcsolatban az arányszámok az egyes kutatásokban eltérnek. Egyben viszont mind megegyeznek: míg a heteroszexuális férfiak döntő többsége (75-95%) az együttlét során általában vagy mindig eléri a csúcsot, addig a nőknél ez az arány kisebb (35-65%). Annyi azonban biztos, hogy szinte mindenkinél előfordul, hogy az együttlét során hirtelen elillan az ihlet, és már nem tud fókuszálni a gyönyörre.

Mik azok a tényezők, amik meghatározzák az orgazmusod?

A nők orgazmusképességét több dolog is determinálja. A gátló tényezők közé tartozhatnak a korábbi traumák, mint például a szexuális támadás. A leggyakoribb esetek azonban azok, amikor a neveltetés, a tabusítás, esetleg vallási meggyőződés miatt alakul ki olyan szégyenérzet, mely közvetlenül kihat, és hátráltatja a gyönyör átélését. Bár a szexualitás ma már áthatja a mindennapjainkat, ez a jelenség nem segített a problémán, sőt! A valóban fontos információk még mindig inkább tartoznak a tabutémák közé, hiába folyik a csapból is a szexualitás. A pornográfia és a gyakran irreális elvárásokat támasztó, ideális testképről alkotott képzetek csak hozzájárulnak a szexualitással kapcsolatos tévhitek és tévedések elterjedéséhez.

Az orgazmus elérésének képességét egyes kutatások szerint növelheti az életkor, az iskolázottság és a magasabb jövedelmi helyzet. Ezek persze összefüggenek azzal, hogy az élvezet kialakulásához elengedhetetlen a nyugodt mentális állapot. Ezt nyilván könnyebb elérni, ha nem kell anyagi problémák miatt aggódnia az embernek. Lássuk tehát azokat az egyéb tényezőket, amelyek megnövelhetik az orgazmusra való képességet!

A gyönyörteljes alkalmakhoz néha hosszú út vezet

Ne törődj az elvárásokkal!

Az egyik legfontosabb tanács, hogy ne érezd elvárásnak az orgazmust! Nemcsak a társadalmi, hanem főleg a partnered felől érkező nyomásról van szó. Mivel a férfiak döntő többsége eléri az orgazmust az együttlét során, ezért számukra az aktus természetes velejárója a csúcsra való eljutás. Amennyiben azt érzed, hogy részéről ez elvárás a te irányodban is, és hogy esetleg magát vagy téged okol a gyönyör elmaradásáért, akkor feltétlenül beszélnetek kell erről.

A szex nem verseny, és nem lehetnek benne a másikkal szembeni, kötelező elvárások, legyen szó akár a módjáról vagy az időtartamáról.

A kielégítő együttlétnek az egyik legfontosabb összetevője a felszabadultság. Ez nagyon nehezen alakulhat ki benned, ha úgy érzed, meg kell felelned a másiknak. A folyamatos csalódás miatt pedig olyan negatív spirálba kerülhettek, amiből nagyon nehéz kikerülni. Ilyen esetben szakember felkeresése különösen ajánlott.

Ugyanúgy nyomaszthat az is, hogy milyen módon éred el az élvezetet, pedig ezen teljesen felesleges aggódnod: legyen szó klitorális vagy hüvelyi orgazmusról (amire egyes statisztikák szerint csak a nők harmada-negyede képes), a lényeg, hogy élvezd az együttlétet. A kettő nem versenyzik egymással, nincs magasabb rendű, nagyobb vagy jobb orgazmus, és te sem vagy kevesebb attól, ha csak egy módon tudsz elélvezni.

Ha az orgazmus elvárás, akkor az mindkettőtöket csak nyomaszt

Egészséges mértékű önzőség

Gyakori oka az orgazmus elmaradásának az, hogy a nők gyakran annyira kötődnek partnerükhöz, és annyira át tudják élni partnerük élvezetét, hogy azt már sajátjuknak érzik. Ehhez hozzájárulhat a már említett neveltetés és a tabusítás is.

Adni természetesen jó, de soha ne feledkezz el magadról sem!

Ideális esetben a partnered felől tehát nincs elvárás, de számára éppolyan fontos a te gyönyöröd, mint fordítva. Próbáld meg önfeledten élvezni az együttlétet, és ne patikamérlegen mérni azt, hogy ki mennyit adott. Koncentrálj magadra is: ismerd meg a saját tested, valamint az igényeid, és ne félj elmondani ezeket a párodnak. Ha pedig együtt vagytok, hagyd, hogy néha kizárólag te legyél a középpontban.

Nyugalom és béke

Nagyon gyakori okai az orgazmus elmaradásának a testképi problémák és az ezekből fakadó szorongás. Nem vadonatúj információ, de fontos valóban tudatosítanunk magunkban, hogy tökéletes és hibátlan test nem létezik. A legtöbben sebezhetőnek érezzük magunkat meztelenül, sokszor még egy tartós kapcsolatban is. Ha képes vagy arra, hogy elfogadd a tested, és elhidd, a partnered szexuálisan vonzónak tart minden egyes hibáddal együtt, akkor sokkal könnyebben tudsz abba az ellazult állapotba kerülni, ami az orgazmus eléréséhez szükséges.

Ha úgy érzed, hogy a testképeddel kapcsolatos problémáid miatt nem tudsz teljesen feloldódni szex közben, és gyakran azért marad el az élvezet, mert az aktus közben azon jár a fejed, hogy vajon milyennek lát a partnered, akkor az együttlét előtt szánj időt az ellazulásra. Lehet ez egy relaxáló fürdő, de még jobb, ha bevonod a partnered is. Egy hosszú, lazító masszázs előjátékként tökéletesen alkalmas arra, hogy utána könnyebben átélhesd a gyönyört. Mindamellett, hogy javítja a vérkeringésedet, és ezáltal felkészíti a tested az együttlétre, a masszázs kifejezetten izgatóan hat testünkre. Főleg, ha a végén az erogén zónákat sem hanyagoljátok el! Az ellazult állapotból így lesz szinte észrevétlenül izgalmi állapot. Az együttlét előtti érintések pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy elhidd: vonzó vagy a másik számára. Ha ezek sem válnak be, akkor burkold félhomályba a hálószobát! Pár gyertya sejtelmes és izgalmas hangulattal árasztja el a szobát. Ráadásul nem kell aggódnod azon, hogy a tested milyen általad nem kedvelt pontjait láthatja a partnered.

A masszázs ellazít és hangulatba hoz

A megfelelő társ, akihez kötődsz

A női orgazmussal foglalkozó kutatásokban szereplő statisztikák mind azt mutatják, hogy az érzelmileg stabil, jól működő kapcsolatban élő nők sokkal nagyobb arányban jutnak el a csúcsra. A kötődés, a biztonságérzet, a másikból áradó elfogadás és vonzalom nagyban hozzájárulnak ahhoz a lelkiállapothoz, amiben át tudod adni magad az érintéseknek és mozdulatoknak. Egy párkapcsolati krízisnek az első jelei gyakran a hálószobában mutatkoznak meg. Nem érdemes ezeket figyelmen kívül hagyni, hiszen a szex rendkívül fontos oszlopa egy kapcsolatnak.

Ha az orgazmusod hiányának oka a kettőtök közti kötelék meggyengülése, akkor előbb ezt kell helyrehoznotok.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: