Az orgazmus színlelése könnyen romba döntheti a párkapcsolatot – Itt az idő, légy őszinte a pároddal…

Kutatások szerint a nők igen nagy hányada színlelt már, vagy színleli folyamatosan az orgazmust. Hiába ismerjük a mondást a jószándékkal kikövezett útról, mégis tűsarokban sétálunk a kénköves vég felé. Hogy miért? Cikkünkből megtudod.

Elélveztél? Bizonyára már neked is feltették párszor ezt a kínos kérdést, amire kínunkban sokszor akkor is odasúgjuk, hogy igen, amikor nem kellene… Nyilván nem azzal ér véget egy tökéletes lepedőcsata, hogy azon magyarázkodsz, miért nem sikerült elélvezned, pedig az az igazság, hogy inkább érdemes az elején átesni a kellemetlen beszélgetéseken, mint belekerülni abba az ördögi csapdába, amit a színlelés jelent.

Beszélgetés a szexről
Beszélgetés a szexről (Fotó: g-stockstudio/Getty Images)

Hatalmas kis hazugságok

Bevallom, én színleltem már csak azért, hogy partnerem egoja ne sérüljön, amivel csupán annyit értem el, hogy az eleve is csak róla szóló szexben méginkább elterelődött rólam a figyelem. Mivel bizonyos részeket tényleg nagyon élveztem, meg volt róla győződve, hogy isteni szerető, és bár nem tudott megérinteni rajtam egy erogén zónát sem, úgy alakítottam az orgazmust, mint valami Oscar-díjas profi. Idővel frusztrált és folyamatosan feszült voltam, ráadásul a nőiességem is komoly csorbát szenvedett. A lejtő meredek volt és ördögi, amelyben saját magamnak tudtam már csupán gyönyört okozni, mert lélekben is eltávolodtam páromtól. Egy pont után iszonyatosan cikinek éreztem bevallani, hogy nekem ennél sokkal többre lenne szükségem. A szívem mélyén megharagudtam magamra, és rá is.

Miért színlelünk?

Több oka is van. A felmérések szerint a legtöbben azért, mert nem akarják megbántani partnerük érzéseit. Ez még így leírva is rettenetesen mimózának hangzik, pedig mi nők tényleg sokszor ilyenek vagyunk. Mások kellemetlennek érzik részleteiben beszélgetni erről,  egy kisebb, de még mindig nem elhanyagolható hányada a nőknek pedig simán annyira zavarban van, hogy nem képes másra, csak a színlelésre.

Van akinek az, ha beszélgetnie kell arról, hogy miért nem volt orgazmusa felér egy maratoni ablakpucolással, így inkább a színlelés mellett dönt. Van aki gyógyszerek miatt nem képes az orgazmusra, és bár élvezi az együttlétet, szintén színlel, csak azért, hogy utána ne kelljen újra és újra reflektorfénybe állnia, miért nem sikerült. Néhányan pedig egyszerűen nem kíváncsiak arra, hogy mi lenne jó nekünk az ágyban. Sok férfinak nehezére esik megérteni, hogy a női orgazmus is éppoly könnyen elérhető, mint a férfi, csak nekünk többre-másra van szükségünk a puszta közösülésnél…

Szexuális élet
Szexuális élet (Fotó: Prostock-Studio/Getty Images)

Ego-lego

Szerintem mi nők, valahol tisztában vagyunk vele, hogy a férfiak egója a mi szexuális elégedettségünkön is nyugszik, ezért is tesszük őket boldoggá olyankor is, amikor nekünk nem sikerült a csúcsra jutni. Fontosnak tartom azonban megjegyezni, hogy az orgazmus hiánya nem jelenti azt, hogy a nő nem élvezi az együttlétet. Én hab nélkül is szeretem a tortát, nincs azzal semmi baj, ha néha nem borul össze ég és föld, csak utána lehessek őszinte, és a férfi fogadja el, hogy ez most így sikerült.

Miért kell azonnal abbahagynod?!

Tettesd amíg valóra nem válik tartja a mondás. Viszont, ha a kamut tetteted, biztos lehetsz benne, hogy az igazi sosem fog valóra válni. Ráadásul, gondolj csak bele: miért változtatna bármin a partnered, ha úgy érzékeli, hogy jó neked? De ezen kívül még számtalan oka van. Ha párodat a csalódással és szexuális elégedettlenséggel társítod, márpedig ha tetszik, ha nem ez egy idő után becsúszik a tudatalattidba még messzebbre kerülsz a gyönyörtől. Ezen kívül, még ha ártalmatlannak is gondolod, folyamatos hazugságban élsz, ha színlelsz, és nyugodtan tedd fel magadnak a kérdést, téged vajon hogyan érintene, ha te lennél a partenerd helyében!?

A szexterapeuta szerint

A legfontosabb a színleléssel kapcsolatban az, hogy az esetek zömében valami sokkal nagyobb problémát jelezhet a kapcsolatban. Ha párodnak nem mered elmondani, mi nyomja a lelkedet, ha nem érzed magad teljes biztonságban, vagy nem fejezheted ki a nemtetszésedet, akkor a kapcsolat nem egészséges, és jobb elgondolkodni azon, érdemes e egyáltalán fenntartani. Hiszen a szex nemcsak szex, hanem az intimitás maga, amiben nemcsak a testünk, de a lelkünk is összeforr.

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: Westend61

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: