Az ősz kedvenc színe: a piros

A piros az új pink! Az idei nyár abszolút favoritja a rózsaszín volt, köszönhetően a Barbie-filmnek és az abból indult Barbicore-trendnek. A pink ideje azonban ősszel lejárt.

A legnagyobb tervezők év elején bemutatott őszi-téli kollekcióiból kiindulva már sejtettük, hogy a piros idén ősszel komoly szerepet kap az aktuális trendekben. A szezon legmeghatározóbb árnyalatai a cseresznyepiros és a narancsos téglavörös, de azért az egészen sötét bordó is megjelenik a divatházak kreációiból inspirálódott mindennapi divatban.

Piros a kifutón

A téli divathetek számos bemutatóján láthattunk pirosban pompázó darabokat. A szín sokoldalúságát remekül demonstrálja, hogy a legkülönbözőbb stílusban alkotó tervezők küldték modelljeiket ebben az árnyalatban kifutóra. A Theory az eleganciát hirdetve monokróm, piros nadrágkosztümöt álmodott meg, a Prabal Gurung a szín egy sokkal lázadóbb oldalát mutatta be, míg Sandy Liang légies könnyedséggel ruházta fel szatén selyem ruháját. A piros tehát nem véletlen került fel az idei ősz divatszíneinek első helyére, egyszerre szexi, lázadó és nőies, amiből már egy kevés is megfelelően fűszerezi lookunkat.

A kifutókat meghódította a piros (Fotók: Rodin Banica (Getty Images), Fernanda Calfat (Getty Images), Don Ashby)

A piros örök

Egy jól megválasztott piros darab hosszú éveken át lehet gardróbunk alapja. Szükség is lesz egy ilyenre, hiszen a tavaszi-nyári bemutatókat látva a szín egy ideig célkeresztben marad a tervezőknél. Azonban nemcsak a ruhákban, hanem a beauty trendekben is reflektorfénybe került. A piros rúzs évezredes történetét érdemes felelevenítenünk, hiszen idén újra virágzik, ahogy az ebben az árnyalatban pompázó körmökkel sem kell karácsonyig várnunk. 

A vörös rúzs sosem megy ki a divatból (Fotó: Getty Images)

Miért hordjunk pirosat?

Ez a szín egyszerre ad lendületet a mindennapokhoz és stimulál érzelmileg, így vidámabbak leszünk és nagyobb lelkesedéssel vetjük bele magunkat a ránk váró feladatokba. Jól hat az önértékelésünkre, sokkal magabiztosabban viselkedünk általa, sőt a férfiak szemében még vonzóbbá válunk. Ezek az extra tényezők a borongós ősszel és télen pedig nem is jönnek rosszul számunkra.

Színezd be a legszürkébb napokat is (Fotó: Isa Foltin/Getty Images)

Így viseld a színt!

A piros egy igazán karizmatikus szín, így élénkségét érdemes semlegesebb árnyalatokkal tompítani. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy teljes mértékben azonosulni tudunk a trenddel, elég csak egy-egy kiegészítővel megpróbálkozni. Egy piros táska vagy cipő könnyen feldobja az amúgy hétköznapi szettet is.

A legegyszerűbb szettekkel is működik (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Ősszel és télen, igaz, hajlamosak vagyunk feketébe burkolózni vagy a szürke és a barna árnyalatai közül választani. Azonban a piros remekül működik a szezon legtrendibb textúráival, a bőrrel és a műbőrrel is. Egy ilyen kabáttal vagy nadrággal az egyébként monokrómnak megálmodott szettjeink is új lendületet kapnak. Ráadásul akkor sem kell róla lemondanunk, ha az elegáns vonalat képviseljük, hiszen egy cseresznyepiros tweed blézer évekig lehet ruhatárunk alapja. 

Natalie Portman Cannes-t ragyogta be pirosban (Photo by Dominique Charriau/WireImage)

Nyitókép: Christian Vierig/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: