Az ősz legjobban várt filmjei – 5 izgalmas mozipremier

Szeptemberben is rengeteg érdekes újdonság érkezik a mozikba. Összeszedtünk a kínálatból néhány figyelemre méltó alkotást, amiket érdemes felvenni a hétvégi programok közé.

Az ősz beköszöntével, ahogy elkezdődik a tanév, minden visszaáll a „normál” üzemmódba. A nagyobb szabású kerti partiknak vége, a szabadtéri színházak is az utolsó előadásokat készítik elő, már ahol még van egyáltalán ilyenkor. A nyári uborkaszezon után, szeptemberben ismét eljön a mozik ideje, ahol számos újdonsággal várják a filmek rajongóit.

Bazi nagy görög lagzi 3.

https://www.youtube.com/watch?v=kt6OV5Yjx0A

Ki ne emlékezne jó szívvel az Amerikában élő, görög származású Portokalos család izgalmas kalandjaira? A több mint húsz éve készült első részt, amely a család összetartó erejét és a hagyományok tiszteletét is kiválóan érzékeltette, a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjra is jelölték. S bár az ikonikus szobrot végül nem nyerte el, a közönség tetszését mindenképpen: 250 millió dolláros bevételt hozott az alkotóknak akkor, ami az eltelt évekkel folyamatosan nőtt. Az író, rendező, és főszerepet is játszó Nina Vardalos igazi világsikert hozott létre a szórakoztató, és kifejezetten szerethető családi történettel. A napokban mozikba kerülő harmadik részben családegyesítésnek lehetünk a szemtanúi, az előző részekben megszokott fergeteges humorral, romantikus szállal és kellő iróniával. Vajon milyen fordulatokat vesz az egyre népesebb família története?

Forgalmazó: UIP-DunaFilm

A szerető

Jeanne, a fiatal munkásosztálybeli nő, aki a kultúra és az élvezetek megszállottja, intelligenciáját és vonzerejét használja fel arra, hogy a társadalmi ranglétra lépcsőfokait egyenként megmássza. XV. Lajos király figyelmét is felkelti és hamar a kedvencévé válik, aki – kurtizán státuszáról mit sem sejtve – rajta keresztül nyeri vissza életkedvét. Miután őrülten egymásba szeretnek, és minden illem és etikett ellenére Jeanne Versailles-ba költöznek, a nő érkezése komoly botrányt okoz az udvarban. A film főszereplőiként láthatjuk az utóbbi pár évben a magánéleti botrányaival címlapokra kerülő Johnny Depp mellett Pierre Richardot is.

Forgalmazó: ADS Service

Miután annyi minden történt

Az előző film szívszaggató eseményei után Hardin és Tessa távolabb sodródtak egymástól, mint eddig valaha, aminek hatására a fiú alkotói válságba kerül, képtelen befejezni a következő könyvét. Hogy kilábaljon a mélypontról, Hardin úgy dönt, távolságra van szüksége, ezért repülőre száll, hogy maga mögött hagyjon mindent, ami szerelmére emlékezteti.

Forgalmazó: Prorom

Abba: A film

A nagysikerű Mamma Mia! után itt a következő film a legendás svéd zenekarról. Az 1977-ben készült dokumentumfilm az ABBA zenekar ausztrál turnéján keresztül mutatja be a nagy négyest, és igazi kultuszfilm lett a rajongók között. A rendező az a Lasse Hallström, aki több ABBA videóklipet is jegyzett a csapatnak. A film kiadása egybeesett az 5. stúdióalbum, az ABBA: The Album kiadásával, és számos dalt is tartalmaz a koncertről, valamint a „Get on the Carousel” című számot, mely csak itt jelent meg. A 46 évvel ezelőtt bemutatott doksi – amely nem lehet aktuálisabb mint most, amikor az ABBA zenéjét ismét felfedezte magának a világ –, digitáisan felújítva, 5.1 dolby hangrestauráción is átesve kerül a közönség elé. Ha szereted a már ikonikusnak számító csapat zenéjét, akkor ezt a filmet látnod kell!

Forgalmazó: Pannónia Entertainment

Macskaland

Igazi családi film, ami nem bízza a történetet a véletlenre, hiszen minden szülő pontosan tudja, hogy állatos filmekkel nem igazán lehet hibázni. Rroû egy élénk és kíváncsi cica. Sorsa megváltozik, amikor a tízéves Clémence örökbe fogadja, és magával viszi a Vosges hegyek szívében fekvő vidéki házukba. Együtt fedezik fel a telket ölelő gyönyörű és színpompás élővilágot, és ez a kaland örökre velük marad. Vigyázat, egészen biztos, hogy a film után kevés olyan gyerek lesz, aki ne szeretne kiscicát!

Forgalmazó: ADS Service

Nyitókép: Pannónia Entertainment

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: