Az újrahasznosított kávézaccból készült kávé illatú poharak új szintre emelik a reggeli kávézás élményét

Kávéspohár kávéból? A kávérajongók legvadabb álmát váltotta valóra a The Kreis Cup. Ugyanis újrahasznosított kávézaccból készült poharaik nemcsak környezetkímélők és dekoratívak, de az illatuk is kávés.

A világ harmadik legtöbbet fogyasztott itala a kávé. Szeretjük az illatát, az ízét, a hatását és persze a finom kávé melletti beszélgetések hangulatát is. Miközben számos jótékony hatása van az egészségünkre, a környezet számára kevesebb jóval kecsegtet. Ugyanis a főzéshez használt kávézacc használhatatlanná válik, így ételmaradékként kerül a kukába. Sőt, úgy számolják, hogy évente negyed millió tonna kávézaccot termelünk, ami a szemétlerakóba vagy éppen az óceánba kerül. Miért ne készülhetne belőle ehelyett mutatós, illatos és környezetbarát kávéspohár?

Innovatív, fenntartható, etikus és újrahasznosítható

Ez az ötlet vezérelte a The Kreis Cup tervezőit, mikor megalkották a különleges poharat. Ugyanis a pohár használt kávézaccból készül, amelyet először kiszárítanak, majd egy kezelési eljárást követően természetes, növényi alapú polimerben tartósítanak. Ez pedig úgy képes a hőt tartani, hogy közben rugalmas, így törésbiztos is. Ami a reggeli kávé előtti balesetek elkerülése miatt is fontos.

A The Kreis Cup kávéspohara pedig nemcsak a kávézacc újrahasznosítására kínál szuper alternatívát, de a műanyag utazópoharaktól való függőségünkre is választ ad. Persze, nemcsak kávét lehet belőle kortyolni, bármilyen italt fogyaszthatunk. Mivel mosogatógépben is mosható, könnyű a tisztítása is.

A kávézacc új élete

Kapható utazópohárként tetővel, de csészeként is csészaljjal az otthoni kávézáshoz. Ha pedig már búcsút kell intenetek egymásnak, a pohár természetesen lebomlik és nem hagy mást, mint tápanyag-gazdag trágyát a talaj számára.

Itt akár meg is vásárolhatod a poharakat! 

Forrás: Yanko Design 
Nyitókép: The Kreis Cup

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: