Az ünnep és a fények – a legszebb városok karácsonykor

A decemberi ünnepi időszak egyik kötelező velejárói a fényárban úszó épületek és házak. Igaz, a megemelkedett energiaárak miatt most kevesebbet láthatunk belőlünk, de azért még mindig van miben gyönyörködnünk.

A forralt bor szürcsölgetése ugyanis akkor lesz igazán hangulatos, ha egy csodásan kivilágított vásárban isszuk azt, vagy egy hideg téli napon a karácsonyi izzóktól fénylő utcákon sétálgatva forró csokizunk. Most pedig, hogy méginkább karácsonyi hangulatba kerüljünk, megmutatjuk a legszebben kivilágított városokat.

New York

A világ egyik legismertebb karácsonyi dekorációja kétségtelenül a New York-i Rockefeller Centerhez köthető. A helyszín évről évre egyaránt helyiek és turisták milliót nyűgözi le. A mára ikonikussá vált karácsonyfa idén is november 29-én gyulladt fel és senki sem mondhatja azt, hogy nem olyan lenyűgöző, mint az elmúlt 90 évben! Ha régóta a bakancslistádon szerepel a karácsony New York-ban, most biztos méginkább vágysz majd erre a legendás helyszínre és arra is, hogy korcsolyázz a jellegzetes kültéri jégpályán.

London

A brit főváros legnépszerűbb bevásárlóutcája, az Oxford Street télen igazi mesevilággá változik. A történelmi utcák felett függő, csillogó fényekkel a karácsonyi vásárlás igaz örömmé válik. Ahogy tavaly, úgy idén is 5 000 ragyogó csillag világítja meg az Oxford Streetet. Az pedig csak extra, hogy ezek mind-mind fenntarthatóbbak, mint valaha, hiszen újrahasznosított polimérből készültek, amelyek 75%-kal hatékonyabbak, mint a hagyományos izzók!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

My London 🇬🇧 (@my_ldn) által megosztott bejegyzés

Párizs

A fények városa egy átlag hétköznapon is igazi fényárban úszik, de karácsonykor extrán kitesznek magukért a franciák. A Galeries Lafayette áruházban található, grandiózus méretű és a legapróbb részletekig kidekorált karácsonyfa pedig minden évben egyre csodásabb!

Koppenhága

A dán Tivoli Gardens 1843-as nyitása óta a helyiek számára szinte kötelező ünnepi hagyománnyá vált az ide történő látogatás. A Tivoli-tó megvilágításán kívül fantasztikus tűzijátékok várják az embereket a karácsony és az új év közötti héten. Idén az esemény november 19-től december 31-ig tart, a csodás fények mellett pedig egy vásárnak és élőzenének is otthont ad ez a történelmi jelentőségű helyszín.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tivoli (@tivolicph) által megosztott bejegyzés

Monterrey

Mexikóban egy igazi karácsonyi fesztivál kezdődik el az ünnepek közeledtével. Monterrey-ben, Mexikó északkeleti részén rendezik meg ugyanis a Luztopía elnevezésű rendezvényt, aminek látványvilágához 15 500 fény és 200 hatalmas megvilágított figura tartozik. A látogatók Párizsi Eiffel-torony vagy London Big Ben másolataiban is gyönyörködhetnek. A fesztivál egyébként egészen januárig tart és majdnem két mérföldnyi területet foglal el a város Paseo de Santa Lucía nevű történelmi belvárosában található vízparti utcáján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Luztopía Mty (@luztopiamty) által megosztott bejegyzés

Las Vegas

Las Vegas már egyébként is híres a fényjátékokról (a Bellagio előtti szökőkút- és fényshow egy ikonikus látnivaló), de hol máshol próbálhatna ki az ember egy karácsonyi autós fényshow-t, ha nem itt ? A Glittering Lights a Las Vegas Motor Speedway-en, az egyik legjobb autós fényshow. Az idelátogatók 2,5 mérföldön keresztül autózhatnak a meseszép ünnepi kivilágításban.

 

Nyitókép:  Arturo Holmes/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: