„Az üzenet nagyon egyszerű: rohadt nehéz megnyílni valaki újnak, miután az előző seggfej átgázolt a szíveden.” – Új videóklippel jelentkezett Galambos Dorina zenekara

A YZZO szeptember 17-én tartja lemezbemutató koncertjét a budapesti Instant-Fogas Komplexumban a Perrin társaságában.

Az Yzzo egy 2015-ben alakult banda, akik éveken át dolgoztak első nagylemezükön, ám annak megjelentetését elvetették, így némi ráncfelvarrás és stílusváltás után rögtön a másodikkal debütálnak INHALE/EXHALE címmel. Az énekhang sokaknak ismerős lehet, hiszen a frontasszony Galambos Dorina (Mrs. Columbo és Diora). A zenekar motorja és dalszerzője Szabó László gitáros-dobos-billentyűs (Trillion, Grand Mexican Warlock, Jazzékiel), de nem teljes a csapat Szabó Áron “Vasaló” dobos (Dope Calypso, Nemjuci, Rémember) és Kolozsi Péter basszusgitáros-hangmérnök (SeeN, Napokon, Black Peter) nélkül. Ők alkotják a modern hangzású, egyedi YZZO csapatát.

Mi is az az YZZO?

„Innovatív alt-pop. De ha egy szó, akkor részemről: szabadság. Ebben a zenekarban használhatom a legszabadabban az összes éneklési módot majdhogynem műfaji korlátok nélkül, amit eddig tanulmányoztam és alkalmaztam életem során, a jazztől a rock/blues/pop/soul zenén át az elektronikus elborulásokig.” – mondja Galambos Dorina.

„Ez a gondolkodásmód az egész alkotófolyamatot meghatározza, gond nélkül mennek át a szűrőn, és ölelkeznek össze olyan témák, melyek egymásnak szinte ellentétei, így nálunk egy rave veretés után magától értetődik egy pszichedelikus rock refrén.” – teszi hozzá Szabó Laci.

Legújabb videoklipjük, a Paranoia, amiben egy fiú és egy lány szakítás utáni gyötrelmeit követhetjük. Szabó Áron rendező (aki nem azonos a dobosunkkal, csak ugyanúgy hívják) mindezt nagyon szépen és sajátos módon ábrázolta, a klipet elnézve garantált a libabőr.

„Áront régóta ismerjük és nagyra becsüljük a művészetét, úgyhogy maximálisan megbíztunk benne és teljes mértékben szabad kezet kapott. Olyannyira, hogy mi is csak két nappal a premier előtt láttuk a klipet, ha akartunk volna se tudtunk volna beleszólni. Egyébként halálosan fárasztó volt a forgatás, ez a képeken is látszik, csoda hogy túléltük!” – jegyzi meg Szabó Laci. A szöveget jegyző Dorina így nyilatkozott a Paranoiával kapcsolatban: „Kicsit meg voltam zuhanva, mikor ez a szöveg kijött belőlem. Az üzenet nagyon egyszerű: rohadt nehéz megnyílni valaki újnak, miután az előző seggfej átgázolt a szíveden.”

A zenekar szeptember 17-én tartja lemezbemutató koncertjét a budapesti Instant-Fogas Komplexumban a Perrin társaságában. „Az, hogy izgatottak vagyunk, nem a legjobb kifejezés– mondja Szabó László, gitáros –, a zenekar már vagy hat éves, és ezen az anyagon is legalább két évet dolgoztunk, aztán mikor végre elkészült, mindenkinek otthon kellett csücsülnie. Ezidáig egyetlen koncertünk volt Csongrádon, a fővárosban ez lesz az első. Úgyhogy lesz minek kijönnie, reméljük sok tanúja lesz az eseménynek!”

Forrás: Sajtóanyag
Nyitókép: Sajtóanyag

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: