Bababőrre vágysz? Akkor próbáld ki az airbrush sminktechnikát!

Makulátlan alapozás, porcelán-hatás

Hallottál már a retuspisztollyal való sminkelésről? Bár Magyarországon ez a módszer még viszonylag gyerekcipőben jár, érdemes megismerkedned vele, hiszen különleges alkalmakon, például esküvőn vagy gálaesteken igazán hasznos lehet.

Az airbrush alapozási technikát leginkább a filmek kapcsán emlegetik, hiszen a backstage-ben valóban gyakran használják a retuspisztolyt arra, hogy a sztárok bőre hibátlannak tűnjön a vásznon. Ám az elmúlt évek beauty-őrülete során egyre több nő fürdőszobájába is beköltözött ez az apró, de annál hasznosabb eszköz, eredeti vagy spray alapozó formájában is.

Mi az az airbrush-technika?
Ez a módszer a folyékony állagú smink szórópisztollyal való felvitelét jelenti. A szivacsos vagy ecsetes felvitellel szemben ez jóval higiénikusabb, egyenletesebb és tartósabb megoldás. Hogy miért? Mert az alapozó szemcséi a levegővel keveredve kerülnek az arcra, így ecsetnyom nélküli, kvázi „retusált” eredményt kapsz. Amennyiben megfelelően, vékonyan adagolod, akkor a gyönyörű, természetes hatás sem marad el. 

 

Próbáld ki te is az airbrush-technikát! Fotó: javi_indy/Shutterstock

Ha te is szeretnéd kipróbálni ezt a módszert, nincs más dolgod, mint beszerezni egy sminkes kompresszort, vagy egy szórófejes alapozót, és már élvezheted is a „photoshop-hatást”. Előbbi egy viszonylag nagyobb befektetés, hiszen ezek az eszközök nagyjából 40 ezer forinttól kezdődnek (bár hosszú távon megéri, hiszen így tényleg minden cseppet elhasználsz majd a termékből, amit megvásároltál). Utóbbi, vagyis a szórófejes alapozó egy pénztárcabarátabb megoldás lehet. Az airbrush egyik legnagyobb előnye, hogy, bár vékony rétegben viszed fel, a fedés mégis erőteljes és alapos. Ez a tulajdonsága igen népszerűvé teszi a menyasszonyok körében. A nagy napon nemcsak a fotókon, de a valóságban is szeretne jól mutatni az ember, a vastag smink pedig közelről nem túl szép látvány.

Szórópisztolyos alapozóból három típusú létezik:

  • vizes
  • alkoholos
  • szilícium bázisú  – a tartós, de vékony fedés érdekében mi ez utóbbit ajánljuk

A szerkesztőség kedvenc airbrush alapozói:

Airflash alapozó, Dior 17 300 Ft

Ez az egyedülálló, diffúziós technikával kialakított termék egyenletesen viszi fel a színt a bőrödre. Amennyiben nem vagy magabiztos a kézügyességedet illetően, akkor ne közvetlenül az arcodra, hanem előbb egy szivacsra irányítsd a szórófejet, és úgy applikáld fel. 12 órán át bírja a gyűrődést, ráadásul vízálló is.

 Pro Performance HD Airbrush Alapozó, MAC 10 000 Ft

Ezt az alapozót akkor ajánljuk, ha van otthon airbrush pisztolyod, ugyanis a profik is többségben ezzel dolgoznak. Számtalan árnyalat közül válogathatsz, biztosan megtalálod majd a hozzád illőt.

Perfection Mist Airbrush Foundation, Sephora 7820 Ft

Ez a termék egy kiváló alternatíva a Dior fent említett alapozójára, hiszen hasonló teljesítményre képes, ám jóval olcsóbb. Ráadásul bőrápoló vörösalga-kivonatot is tartalmaz.

Nyitókép: Iuliia Stepashova/Shutterstock

(olgf.org)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

Legnépszerűbb cikkek: